Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №27

• 39 258
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
Привет! От много четене накрая взех bosch SMV46KX04E. Още съм наникъде с инструкциите, но не откривам отговор защо като започне работа машината и мониторчето изгасва?
И вратичката не може да стои отворена, това някаква защита ли е? Подпирам с крак докато наредя съдовете.

Това е съдомиялна за пълно вграждане - на вратата ѝ трябва да се монтира плоскост, подобна на вратите на шкафовете. Пружините са изчислени така, че да носят тежестта и на тази плоскост. Ако сте монтирали такава и въпреки това вратата се самозатваря, поискайте човекът извършил монтажа да намери решение.
Благодаря! Да, тези дни ще се сложи и плоскост отвън. Не съобразих, че е от това.
А мониторът нормално ли е да не свети докато работи миалната? Само на земята се вижда червена точка, нищо друго.

Нормално е. Нали като е напълно вградена лентата за управление остава отдолу под плота. Кое да свети на дисплея? Той не се вижда. За това е тази светлинна индикация на пода за да знаеш, че сега работи. Светлината ще стане вероятно зелена или синя когато програмата свърши. Някои марки имат например също светещ символ за това на коя фаза от програмата се намира в момента.
Вие май не сте я вградили изобщо още щом виждаш, че дисплея изгасва.

# 736
Аз ежедневно използвам намалената еко програма на 50° за 1 час и 9 Мин. Но посудата ми са средно замърсени. И винаги са абсолютно чисти.
Според мен значение има измивания препарат.
СМ ми е Бош.

# 737
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Може ли помощ, съдомиялната ми е БОШ. Имам чувството, че незнайно как съм разбутала настройките на солта. Във Варна как мога да разбера каква е водата и каква да бъде настройката? Принципно използвам таблетки, но слагам сол и гланц. Това е модела. Благодаря предварително.

# 738
Във Варна водата е твърда около 15 немски градуса. Може да има отклонения, но е в този диапазон. Мерена. Това отговаря на степен 1 (ако е от 7 до 16 градуса) или 2 (от 17 до 21). Сложете я на 1. По данните обаче на ВиК водата имала обща твърдост 12 mg eqv/l, което аз не знам как да обърна в dH.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 21:03 от Di Soleil

# 739
https://cleanwater.bg/blog/tvardost-na-vodata#%D0%A2%D0%B2%D1%8A … D0%BE%D0%B2%D0%B5
Това е за твърдостта на водата по градове.
Наложи ми се да го ползвам за парочистачка, която си купих наскоро. По принцип в инструкциите на парочистачката пишеше да се обадя в града, в който живея да ми кажат каква е твърдостта на водата😂. Не си го причиних, че си представям едно премятане насам-натам. 🤣 . Надявам се да ви свърши работа.

# 740
Къде са настройките в СМ за нагласяне степента за сол?
За София трябва да е на 0, нали?

# 741
Къде са настройките в СМ за нагласяне степента за сол?
За София трябва да е на 0, нали?
За всяка машина е различно. Трябва да си видите инструкцията как се достига до това меню.

# 742
Снощи се мъчих, мъчих и нищо не успях да направя. Тези нови техники хич не са ми слабост. Добре си бях със старата 😀

# 743
  • Варна - Черна гора
iv.elina, оказва се че е мит твърдостта на водата във Варна.
В този пост съм споделила, полезно инфо.
Препоръчвам да намериш начин да провериш твърдостта на водата, която ползва съдомиялната ти, за да настроиш солта правилно.

# 744
  • София
Снощи се мъчих, мъчих и нищо не успях да направя. Тези нови техники хич не са ми слабост. Добре си бях със старата 😀

Това е вашето упътване: https://media3.bsh-group.com/Documents/9001707678_B.pdf

Ето какво пише за настройването:

Доколкото разбирам, трябва първо да държите с едната ръка бутона Старт натиснат, а с другата да въртите копчето за програмите докато показаният символ започне да мига. Тогава спирате да въртите копчето и преставате да натискате Старт. След това само завъртате копчето докато светнат 2 или 3 от 3-те лампички, показани на картинката:

Преди това, разбира се, трябва да сте установили степента на твърдост на водата. Ако тази степен е по-малка от 21 dH, може да изключите системата, т.е. да настроите на 0, и да ползвате таблетки - те съдържат достатъчно сол.

Успех!

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 11:00 от Vilemina

# 745

Това е вашето упътване: https://media3.bsh-group.com/Documents/9001707678_B.pdf

Ето какво пише за настройването:

Доколкото разбирам, трябва първо да държите с едната ръка бутона Старт натиснат, а с другата да въртите копчето за програмите докато показаният символ започне да мига. Тогава спирате да въртите копчето и преставате да натискате Старт. След това само завъртате копчето докато светнат 2 или 3 от 3-те лампички, показани на картинката:

Преди това, разбира се, трябва да сте установили степента на твърдост на водата. Ако тази степен е по-малка от 21 dH, може да изключите системата, т.е. да настроите на 0, и да ползвате таблетки - те съдържат достатъчно сол.

Успех!
Благодаря, принципно открих инструкциите, но нищо не става. Искам да го настроя на 1,което ще рече последния символ от таблицата, но уви, не светва. Свети постоянно само средния символ. Оффф. Благодаря все пак.

# 746
  • София
Благодаря, принципно открих инструкциите, но нищо не става. Искам да го настроя на 1,което ще рече последния символ от таблицата, но уви, не светва. Свети постоянно само средния символ. Оффф. Благодаря все пак.

Според мен, щом свети само един символ, значи машината е настроена на ниво 1. За нива 2 и 3 трябват да светят съответно 2 или 3 символа. Дали е в средата, отдясно или отляво, едва ли е от такова значение. Възможно е да има някакво разминаване с упътването или моделът да има различни модификации.

# 747
При една миялна Бош точно в частна настройване на модела имаше разлика от описаното в книжката и как реално се влиза в съответното меню.

# 748
Аз затова ненавиждам тези общи ръководства. Да приемем, че е по-удачно за производителя, но все пак нищо не пречи в същото ръководство да се отбелязват поне ключовите разлики при съответните модели - било в настройки, било във функции. А то четеш "ако е налично в модела" - ами аз търся в книжката именно тази информация, дали моделът разполага или не разполага с еди какво си, откъде другаде да се информирам достоверно?! От търговеца? - Абсурд!
Ама не се отказвай, все някак ще е и ще го намериш. 

# 749
Довечера ще видя в книжката на немски как е. При нас пишеше един бутон да се натиска, но всъщност беше друг. Обаче човек трябва да има опит иначе самоволно натискане на комбинация от бутони може да вкара в сервизно меню и тогава съвсем може да се объркат настройките.

Общи условия

Активация на акаунт