Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №27

• 39 243
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Нямам мултикукър, но имам 6 литрова тенджера и се събира, да.

# 706
Моето кубче събира и голямата тава от фурната.

# 707
Здравейте!
По време на работа съдомиялна АЕГ започна да издава звуков сигнал и като я отворих на дисплея изписа i30. Проверих за какво е. Няма вода на дъното. Няма видимо изтичане на вода от някъде. Изчистих филтъра на дъното, провеих перките, проверихме сифона под мивката за запушване. Пуснах я. Същата грешка. Изключих я от тока и пак включих нова програма. Почти веднга започва да дава същата грешка. Има ли какво друго да направя преди да се обадя в сервиз? Мерси.

# 708
Моята даваше грешка E3, което е описано като нагревател, но се оказа, че не е това, а един кондензатор, който е за помпата. И тъй като помпата не работи, водата не се е нагрявала, което е отчело грешка в нагревателя и това е показало на дисплея. Няма как да гадаете докато не я види техник както и да изглежда в момента.

# 709
От известно време, след приключване на програмата, на дъното на съдомиялната, при филтъра, започна да остава малко вода. Надявам се се разбира какво имам предвид.  Мога ли да направя нещо, преди да се обърна към сервиз?

# 710
  • Варна - Черна гора
От известно време, след приключване на програмата, на дъното на съдомиялната, при филтъра, започна да остава малко вода. Надявам се се разбира какво имам предвид.  Мога ли да направя нещо, преди да се обърна към сервиз?
Почиствали ли сте скоро филтъра?

# 711
Да, филтъра го чистя редовно. Последно преди седмица.
Вадя и двете, пластмасовата част и това, което е като мрежичка отдолу и ги почиствам старателно. Ползвам и препарат за почистване веднъж в месеца.

# 712
Здравейте, от известно време забелязвам след измиване по чашите за кафе останали черти, отбелязало се до къде е била пълна чашата с кафе, впредвид че изплаквам всичко преди да сложа в съдомиялната. Някой има ли идея на какво може да се дължи? Ползвам капсули на Файри Платинум +, съдомиялната е Бош, ползвам я от една година, редовно почиствам с таблетки. По други съдове  не съм забелязала това. Минава ми през акъла, че може да е и от материала, но чашите не ги ползвам от скоро и до сега проблем не е имало. Когато ги измия на ръка черта не остава!

# 713
Да, стои като недобре измито. Може би по-интензивна програма? Или чашите да се накисват преди слагане в миялната, да не засъхват с кафето. Идея нямам.

# 714
Използвам основно автоматичната програма 45-65 градуса, пробвала съм да мия на 70 градуса, но ми се е случвало да извадя спукана чаша и се отказах. Другия вариант ми е да пробвам 65 градусова програма. Иначе почти всичко накисвам, но тези специално, явно преди да ги сложа трябва да ги затъркам Grin

# 715
  • Deutschland/HE
Приятелка имаше проблеми със съдомиялната (не изпомпваше добре), отиде да купува нова, защото на мъжа и му писна. Консултантът я разпитал и я посъветвал да се върне, да я пусне няколко пъти на най-високата температура и я помолил да спре да ползва автоматичната програма. Спести няколкостотин евро.

# 716
Приятелка имаше проблеми със съдомиялната (не изпомпваше добре), отиде да купува нова, защото на мъжа и му писна. Консултантът я разпитал и я посъветвал да се върне, да я пусне няколко пъти на най-високата температура и я помолил да спре да ползва автоматичната програма. Спести няколкостотин евро.

Искате да кажете, че е възможно да е от автоматичната програма Thinking
Все си мислех, че това е най-добрия вариант.

# 717
  • Deutschland/HE
Мнението на консултант в магазин за техника, че са съдомиялната не е добре да се ползва редовно автоматична програма. Препоръчал е да се ползва на 65 или 70 градуса (зависи от модела). Трябва да накисвате чашите, от млякото ми се получава на мен така.

# 718
Мнението на консултант в магазин за техника, че са съдомиялната не е добре да се ползва редовно автоматична програма. Препоръчал е да се ползва на 65 или 70 градуса (зависи от модела). Трябва да накисвате чашите, от млякото ми се получава на мен така.

Интересно, от скоро пия кафето с мляко.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 20:58 от Desssislava

# 719
  • на Мелмак
Всеки ден пием кафе с мляко или лате. Нямаме такива оплаквания. Сименс имам. Чашите пускам основно на бърза, на 60 градуса. Обикновенни таблетки, Платиниум, гел, каквото ми е под ръка. Да не би да не достига струя до там?

Общи условия

Активация на акаунт