WIZZAIR - 45

• 46 418
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
Добре, смс няма, но пък получих съобщение по Вайбър, въпреки че изрично накарах служителката да скъса листа с отметнатите от нея канали за комуникация и да ми принтира на ново страницата от договора, на която да си избера аз как да си комуникираме... (т.е., не желаех по Вайбър) Grinning Явно има все пак някаква лихва, защото имам за погасяване освен лимита 1,50 лв към него.... Thinking

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 11:43 от amy_nka

# 151
Това е странно, че няма смс при покупка. Аз освен, че веднага получавам СМС като платя нещо, а и понеже обикновено плащам с телефона, получавам и нотификация от ДСК смарт какво и къде съм платил току що плюс изхарчената сума, разбира се. И да, при забравяне на портфейла (в който е са и банковите карти), може да плащате с телефона, стига да си вкарате данните от уиз картата в ДСК Смарт приложението, от колцентъра съдействат.
А от ДСК дайрект си гледате и транзакциите, и лимита, и всичко.
И аз ще кажа: плащайте цялата изхарчена сума, не само минималната. До 45 дни няма лихва, но после има Wink

# 152
Добре, смс няма, но пък получих съобщение по Вайбър, въпреки че изрично накарах служителката да скъса листа с отметнатите от нея канали за комуникация и да ми принтира на ново страницата от договора, на която да си избера аз как да си комуникираме... (т.е., не желаех по Вайбър) Grinning Явно има все пак някаква лихва, защото имам за погасяване освен лимита 1,50 лв към него.... Thinking

В извлечението трябва да има подробно всичко описано - коя сума какво е.

# 153
Това е странно, че няма смс при покупка. Аз освен, че веднага получавам СМС като платя нещо, а и понеже обикновено плащам с телефона, получавам и нотификация от ДСК смарт какво и къде съм платил току що плюс изхарчената сума, разбира се. И да, при забравяне на портфейла (в който е са и банковите карти), може да плащате с телефона, стига да си вкарате данните от уиз картата в ДСК Смарт приложението, от колцентъра съдействат.
А от ДСК дайрект си гледате и транзакциите, и лимита, и всичко.
И аз ще кажа: плащайте цялата изхарчена сума, не само минималната. До 45 дни няма лихва, но после има Wink
Ти си имаш разплащателна сметка в ДСК, нали? За да ги имаш тия екстри. Аз нямам. Аз ползвам само Уиз картата.

Тези 1,50 лв са ми обозначени като "Вписване на лихва". Заради това, че теглих с уиз картата от банкомата, сигурно... Thinking Не че съм закъсняла да погася или не съм погасила цялата сума... Ама хем такса, хем лихва... А, ако ми се случи такова нещо в чужбина, кой знае какви комисионни и чудо ще са...

# 154
  • София
Просто забрави за теглене в брой от кредитна карта. Wink Използвай я само за плащане.

# 155
  • София
Аз също имам само кредитната карта от ДСК, без други сметки в банката. За всяко плащане или вкарване на пари в нея получавам смс. Още при кандидатстването активирах услугата, заплаща се за нея. Май 0.12 лв на смс.
Но като цяло темата на темата е пътуване по света и у нас.
А не да разясняваме на някого си условията по личната му кредитна карта. Всичко това е обяснено в договора и в профила.

# 156
Ти си имаш разплащателна сметка в ДСК, нали? За да ги имаш тия екстри. Аз нямам. Аз ползвам само Уиз картата.
Да, имам разплащателна. Но това няма никакво значение. Всеки може да има и дск дайрект и дск смарт.
Учудва ме, че си теглила кеш пари от кредитна карта? Това никога не се прави, независимо каква ти е картата и към коя банка. Кредитните карти са, за да се плаща с тях, не да се теглят пари в брой.
Теглиш само от дебитни и това е.

@aisha, не се заплащат СМС-ите за покупки с уиз картата. Питал съм 10 пъти за това, и в банката, и на колцентъра.А и на разбивката в ДСК дайрект виждам, че няма таксувани. На ден понякога правя 6-7 плащания с тази карта. То ако се таксуват СМСите къде ще му излезе краят…

# 157
Сигурно нямаше да имам кредитна карта в живота си, ако не беше тази тема. Joy

Aisha, темата е Wizzair, не съм забравила. Коментирах Wizz кредитната карта, а не някоя друга лична кредитна карта.

# 158
Ползите от уиз картата са безспорни. Засега определено е на далавера човек от тази карта, освен ако не променят правилата скоро. Но годишната такса се избива веднага, още с активирането на Wizz discount club , който е по-скъп дори. Отделно и трупането на точки, с които се лети безплатно после. Има далавера от тази карта, за разлика от кредитната карта ЦКБ България еър, която ти дава цееели 3% отстъпка при покупка на билет от сайта на България еър. Голяма отстъпка, няма що. Вместо 100 евро, да плащаш 97 евро Wink

# 159
Здравейте, купихме си билети София-Копенхаген  (28.09 06:10-30.09 09:10), но вчера смениха часа на полета на 28.09 за 19:05, което вече не ни устройва т.к. престоят ни става прекалено кратък. Четох вариантите, които са посочили в мейла и ги разбирам така: - връщане като Wizz credit на 120% от цената на билетите (без да връщат админ.такса); - връщане на 100% от сумата по банкова сметка; -промяна на резервацията. Не ми става обаче ясно дали може да сменим и двете дати на полетите т.е. да вземем отиване на 30.09 и връщане на 03.10 без да доплащаме (по-скъпи са вече билетите).

# 160
Да, може да смените и отиването и връщането. Без да доплащате.

# 161
И нашия полет до Копенхаген в края на октомври е с променен час. Мога ли да потвърдя полета на отиване и да сменя само полета на връщане, с такъв на следващия ден без да доплащам?
Благодаря!

# 162
Здравейте,мога ли да нося парфюм до 100мл в ръчен багаж?

# 163
# 164
И нашия полет до Копенхаген в края на октомври е с променен час. Мога ли да потвърдя полета на отиване и да сменя само полета на връщане, с такъв на следващия ден без да доплащам?
Благодаря!
Ако промяната е в полета на връщане - да може да го смените, но ако са сменили часовете при полета на отиване няма как да променяте полета на връщане, при който реално няма изменения.

Аз искам да попитам мога ли да продам билет на Wizz. Отказах се да пътувам.

Общи условия

Активация на акаунт