WIZZAIR - 45

• 46 441
  • 782
  •   1
Отговори
# 180
Може би сте права ще знам за друг път
Благодаря ви

# 181
Пак Ви казвам, че не е възможно да Ви накарат да си купите багаж, явно не сте видяла къде да отбележите, че не искате багаж. Те наистина по 100 пъти Ви подканят да купите, но винаги можете да го избегнете.

Не е така, защото, когато от маркетинговия отдел на уиз видят, че за конкретен полет на дадена дата масово пътниците избират базовата тарифа само с малък ръчен багаж и малко пътници купуват wizz priority, wizz plus, wizz flex, блокират опцията за базова тарифа при правене на резервация и оставят само другите две, което принуждава пътниците да платят за по-скъп билет с повече екстри, които реално може и да не им трябват. Ама нали трябва да им вървят продажбите на уиз…
Прикачвам снимки от произволен полет, за да видите какво точно показва. Предполагам, че случаят сега е бил точно такъв - сивата базова тарифа е била „разпродадена“.

# 182
  • София
Възможно е да има такава практика, но на мен не ми е случвало. Ако е новост е разбираемо, защото не съм купувала билети на Уиз от няколко месеца, тъй като не ми харесват цените напоследък и избрах конкуренцията. А и по принцип предпочитам да купувам по-рано, когато има места.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 20:10 от миленка_д

# 183
Ами, взех и аз че погледнах цените на конкуренцията и се изненадах, че има коледен билет от 60 евро до Мадрид, докато при Уиз същият е 150 евро в момента. Разгледах Fare Finder и не мисля, че цените им ще паднат под 99 евро. Освен, че след последното, което споделихте за приорити-то... При конкуренцията един 10 кг чекиран багаж е 15 евро... Защо така вдигнаха цените Уизер, не разбирам...  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 05:39 от amy_nka

# 184
Пак Ви казвам, че не е възможно да Ви накарат да си купите багаж, явно не сте видяла къде да отбележите, че не искате багаж. Те наистина по 100 пъти Ви подканят да купите, но винаги можете да го избегнете.

Не е така, защото, когато от маркетинговия отдел на уиз видят, че за конкретен полет на дадена дата масово пътниците избират базовата тарифа само с малък ръчен багаж и малко пътници купуват wizz priority, wizz plus, wizz flex, блокират опцията за базова тарифа при правене на резервация и оставят само другите две, което принуждава пътниците да платят за по-скъп билет с повече екстри, които реално може и да не им трябват. Ама нали трябва да им вървят продажбите на уиз…
Прикачвам снимки от произволен полет, за да видите какво точно показва. Предполагам, че случаят сега е бил точно такъв - сивата базова тарифа е била „разпродадена“.

Точно за това говоря,при мен беше такъв случая,поне разбрах,че не е в мен вината,явно е нов трик,аз не бях купувала билети от години и явно са го променили.
Благодаряи ви всв пак.
А кои са конкурентите ако може да споделите да знам за друг път?

# 185
  • София
Кои са конкурентите - зависи за къде пътуваш.
Влизаш в сайта на приемащото летище и гледаш кои други го обслужват.

# 186
Ok ще погледна
Да попитам относно полета с уиз,значи направих онлайн чекинга,резервирах местата,сега принта бордните карти и това е нали така?
И от София излитат от терминал 1 нали така?

# 187
  • София
Аз това лято летях с Райън. Първо имах служебно пътуване до Германия. Преди летяхме с Уиз до Дортмунд, но това лято цените бяха около 300 лв. само билета на посока. Затова пътувахме с Райън до Кьолн (крайната дестинация е еднакво отдалечена и от двете летища) за около 370 лв. двупосочно с приоритет и места. След това до Катания и обратно - цената на Уиз надмина  500 лв. за еднопосочен билет без багаж и място и въпреки по-неудобния час на пристигане на Райън (21,20) купих от тях билети за около 330 лв. отново с приоритет и места. Синът ми също пътува до Бари с Райън, отново цената беше доста по-изгодна.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 23:11 от миленка_д

# 188
Ok ще погледна
Да попитам относно полета с уиз,значи направих онлайн чекинга,резервирах местата,сега принта бордните карти и това е нали така?
От София не е нужно да принтираш бордните карти, сваляш в приложението мобилна и минаваш с телефона.

# 189
# 190
Ok ще погледна
Това е всичко. Бордните карти може на устройство, може и хартиени.
Wizz излитат от Т1 в София.
Конкуренцията е Ryan.

# 191
Благодаря много на всички включили св

# 192
А кои са конкурентите ако може да споделите да знам за друг път?
То е ясно кои са. В България конкуренцията им е Раянер.

# 193
В Унгария конкуренцията беше Malev, но те я отстраниха Grinning Малев фалира

# 194
  • София
Ok ще погледна
От София не е нужно да принтираш бордните карти, сваляш в приложението мобилна и минаваш с телефона.
Да попитам пътувалите до Милано - Бергамо дали и там може с бордни карти от мобилното,  казаха ми познати, че понякога изискват хартиена, въпреки, че на сайта на Уиз е показано, че може с електронна.

Общи условия

Активация на акаунт