WIZZAIR - 45

• 46 412
  • 782
  •   1
Отговори
# 90
А на много европейски летища нарочно водата в тоалетните е по-топла, точно за да не си наливат хората, а за да си купуват. Или чучурът на чешмата е доста ниско, така че да няма място за бутилка, а колкото човек да си измие ръцете. Последно в Ница помня, че водата беше хладка-почти топла (но не и студена), тамън да не си наливат хората вода. В Истанбул пък има специални чешми точно за пиене, съответно и наливане.
Купувайте от самото летище след скенерите. Особено от вендинг машините, все ще е по-евтина от тази на борда на лоукостовете (3 евро Сан Бенедетто на Раянеър или 3.20 евро на Уизеър)

# 91
Леле, никога не ми е минавало на ум да пия вода от чешмата в тоалетната. Винаги си взимам от магазинчетата след паспортен контрол. Но и обикновено това ми е най-ниския разход от тепърва започващото пътуване, та не го мисля толкова.
Водата в тоалетната на летището, в тоалетната на дискотеката, в тоалетната вкъщи и т.н. - е една и съща водопроводна вода. Ако не тава за пиене, слагат едни големи надписи. Софийската вода е една от най-добрите на вкус спрямо повечето европейски градове. Иии не съм от Сф.

# 92
Водата в тоалетната на летището, в тоалетната на дискотеката, в тоалетната вкъщи и т.н. - е една и съща водопроводна вода. Ако не тава за пиене, слагат едни големи надписи. Софийската вода е една от най-добрите на вкус спрямо повечето европейски градове. Иии не съм от Сф.
Не обобщавайте. Първо.. говорим за различни летища в различни градове. Второ, дори и в София има няколко ТЕЦа. Тази от ТЕЦ Земляне например е супер и става винаги за пиене. Тази в източните квартали от ТЕЦ Дружба лично на мен не ми допада, хлорирана, полутопла... Зависи от налягането в сградата, зависи от помпи разни, от сто неща. Така че: аз купувам вода от летищата, ако после ще летя с лоукост и трябва да я плащам допълнително. Grinning При авиокомпаниите, в които се предлага вода безплатно, много рядко купувам от летище.

# 93
Приготвената храна(сандвичи,кроасани),я слагаме пак в безплатния ръчен багаж,нали,не може в отделни чанти!

# 94
Да, в багажа.

# 95
  • ПЛОВДИВ
Мога да Ви дам един съвет: след като минете проверката на багажа и си вземете нещо от безмитните магазините може да сложите храната и водата в чантите от магазините.

# 96
Не обобщавайте. Първо.. говорим за различни летища в различни градове. Второ, дори и в София има няколко ТЕЦа. Тази от ТЕЦ Земляне например е супер и става винаги за пиене. Тази в източните квартали от ТЕЦ Дружба лично на мен не ми допада, хлорирана, полутопла... Зависи от налягането в сградата, зависи от помпи разни, от сто неща. Така че: аз купувам вода от летищата, ако после ще летя с лоукост и трябва да я плащам допълнително. Grinning При авиокомпаниите, в които се предлага вода безплатно, много рядко купувам от летище.
Какво общо има ТЕЦа със студената вода, която идва от водопровода. Крановете затова имат две положения- за студена и за топла вода. Не знам някой да пие топла вода (от крана за топла вода), то по-добре да си купи чай. Говорим за СТУДЕНА вода, която не идва от никакви ТЕЦове. Ако все пак от студения кран тече не чак толкова студена вода, това не е, защото тя идва от ТЕЦа, а защото тръбите са по-наплитко и изминават по-дълго разстояние и водата от 10* е станала 18*С примерно.

# 97
Аз пък от пилот знам, че са обидни ръкоплясканията за тях. Все едно са се чудили -  ще може ли да кацне или не, подлагат на съмнение професионализма им. Никога не ръкопляскам.
Точно така!
не трябва да сме критични към жест на благодарност и одобрение за добре свършената работа.
Каква "благодарност"? Един ще пляска от благодарност, останалите 100+ души ще го последват по инерция. Един като подаде тон, започват и другите, защото толкова им е акълът. До мен едно семейство си приказваха като кацнахме последния път.... след десетина секунди тези преди мен решиха да пляснат и айде и тези до мен по инерция, докато си приказват. А не, че изказват някаква благодарност на някого си. Далеч съм от тази мисъл. Ей така, пляс-пляс, да са в общия фон като другите.
Скрит текст:
По същия начин и на класическите концерти. Има златно правило, че не се ръкопляска между частите (на циклично произведение: симфония, концерт и т.н.), но все ще има някой Ганчо, който ще плясне два пъти и ще го последват още поне 10 души. Тези, които не пляскат държат на дисциплината и показват, че са образовани в тази област. И винаги, на такива прояви става ясно, кои са отишли по случайност, извънредно, с покана отнякъде ... и такива, които са запознати и са редовни. Или поне, които са запознати с елементарни правила.
Какво обидно има в ръкопляскането? Това е изразяване на мнение-положително
Те са на работа. Неуместно е ръкопляскането. Не са на театралната сцена.
Пилотите са там на работа, не изнасят представление, че да им се пляска. Обидно е, все едно се очаква да не се справят и ако успеят, заслужават похвала. Пляскате ли на касиерката в магазина като ви върне точно ресто? Има си норми на поведение, стига вече с това кое било българско и как сме се изразявали. Не е уместно.
Разбира се, че е така. Неуместно, чак нелепо.

# 98
Уф, това българите сме набиване на канчета без и с причина - сякаш всичко живо е идеално, когато прави забележки и безхаберник, ако е от другата страна и част от масата.

Днес кацнах в София и никой не пляскаше. Преди две седмици в Испания от западна държава - голямо пляскане падна. Не е добре да се сравнява пътнически пилотаж с  келнерство, според мен. За мен е на ниво медицина. Аз не пляскам, но който го чувства, все ми е тая пляска или не и не анализирам. Виж прескачането на ред по опашките, сериозно ме дразни.

# 99
Топлата вода идва от ТЕЦ. Студената, която пием от ВИК оператора!

# 100
В Уиз списаниито днес бяха сложили карта на питейната чешмяна вода в Европа. България не беше на нея.

При нас се продава по 1€ след като минеш секюритито. Не е машина и няма продавач. Взимаш бутилка и пускаш монета. Никой не проверява, но всички пускат. Това в България и доста др страни не би работило, си мисля🙂.

# 101
На Т2 има някакви някакви с вода, 2 евро или 3.90 лв, платих с телефона, даже си пазя бележката. Е, 2 евро за "Банкя" при всички положения е по-евтино от 3 евро за противната "Сан Бенедетто" на борда на Раян. На Уизеър са вдигнали водата на 3.20 евро.

Да, @tedditoy, абсолютно права си. Грешка в изказа, разбира се, че не ТЕЦ, а ВиК (Софийска вода, в случая). Съжалявам.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 00:30 от diziler

# 102
    Аз бях приятно изненадана при последния ми полет от Аликанте. Преди най-евтината вода беше 3,50-4 евро, сега на няколко места имаше поставени автомати, в които водата струваше 1-1,30 евро.
    Интересно, забелязах преди няколко дни, че Уиз вече нямат полет от София до Малта. А самолетите винаги бяха пълни и не мога да разбера защо спират полети, които са търсени и популярни.

# 103
    Никога не съм ползвала услугата летищен трансфер, а виждам че има такава възможност в профила ми. Даже цената на човек е по-ниска от цената на автобусния билет. Чудя се ако я добавя и купя тази услуга без да съм посочила точен адрес на дестинация дали няма да ми вземат повече. Отделно къде ще го намеря този който ще ми осъществи трансфера. Никъде не видях опция да изпиша адреса.

# 104
    Пилотите са там на работа, не изнасят представление, че да им се пляска. Обидно е, все едно се очаква да не се справят и ако успеят, заслужават похвала. Пляскате ли на касиерката в магазина като ви върне точно ресто? Има си норми на поведение, стига вече с това кое било българско и как сме се изразявали. Не е уместно.
    Пляскам за да кажа "евала, ти си пилот, аз не съм".

Общи условия

Активация на акаунт