WIZZAIR - 45

• 47 244
  • 782
  •   1
Отговори
# 270
  • София
За колелцата си пише в сайта: https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/putnicheska-info … D0%B3%D0%B0%D0%B6

*Допустимият размер не включва дръжки/колелца; въпреки това колелцата не трябва да добавят повече от 5 см към размера на багажа.

# 271
Заради това упорство да сте с мини куфарче с колелца, вечно ще се чудите дали превишавате размера и дали ще ви глобяват. Ако пътувате с раница за малък ръчен и с колелца за прайорити - проблемът приключва. Размерите на безплатния багаж са толкова малки, че е абсолютен каприз да търсите толкова миниатюрно куфарче, което нищо няма да побере. Особено пък с тези дебели стени. То вътре няма да остане място за нищо. С раница или чанта ще поберете повече неща, понеже е с меки стенни, които се нагаждат по релефа на предметите вътре. За мен си остава пълна нелепица да ходя да търся миниатюрно куфарче с размери 40/30/20. Имам куфар за голям ръчен с прайорити и друг за чекиран багаж (който не съм ползвал много отдавна)

# 272
Ами не винаги е упорство, по-горе се споменаха медицински причини например.
Аз все с раници пътувам, но ми е адски неудобно когато съм с детето, защото едната раница трябва да я влача непрекъснато и с куфарче би ми било много по-лесно, даже детето ще може да си го дърпа, а тежката раница няма как да носи. Та не всичко е ей така от инат. Освен това не виждам след като е ясно описано в правилата им, че може куфарче, какъв е проблемът и защо да не се възползват хората, които са преценили, че им е по-удобно така, при положение че не нарушават правилата !?

# 273
Отивате в голям магазин за чанти и куфари, взимате си един сантиметър и мерите.  Защото онлайн, често не са описани точните размери на куфарите заради колелцата.

# 274
защо да не се възползват хората, които са преценили, че им е по-удобно така
Нещо не ме разбирате. Възползвайте се, разбира се. Просто ще трябва да се примирите, че в тези мини куфарчета ще може да сложите адски малко багаж. Заради дебелите стени, вътре нищо не може да се побере. 2 дрешки, една книжка и то вече запълнено. Една приятелка веднъж пътува с нас с такова ню-ню куфарче и каза, че нищо не е могла да сложи. И от следващия път пак си премина на раничката. Колкото до медицинските причини... тук не говорим за някакви големи планинарски тежки раници, а за малка раничка, която изобщо не тежи. А и ако си я носите с двете презрамки на двете рамена, тогава няма да я има ситуацията "едната раница трябва да я влача непрекъснато". Влачене няма, тя си е прилепнала на гърба и не тежи. И нито една от ръцете ви няма да е заета да я носи, докато с куфарче, едната ръка ще е заета да го дърпа. Вие си преценявате. По-малко багаж, но с куфарче с колелца и риск да ви глобяват, или лека раница на гърба с малко повече багаж, но без притеснения. Неслучайно, на картинките при правилата за багажа са нарисувани именно чанта/раница за безплатен ръчен и куфар с колелца за прайорити + въпросната чанта/раница. А дето вика neuromancer, можете и в плик Билла да си сложите нещата, важното е да спазвате размерите. На когото както му е удобно.
Отивате в голям магазин за чанти и куфари, взимате си един сантиметър и мерите.  Защото онлайн, често не са описани точните размери на куфарите заради колелцата.
Точно

# 275
Ние имаме малко куфарче с колелца. Факт е, че събира доста малко багаж. За лятото за 3-4 дни ще стигне, ако не носите резервни обувки. Примерно 4-5 тениски, 1 рокля, 1 панталон, зарядни книга и малко козметика за връчен багаж. Определено в раница се събира много. Ние я ползваме с децата, защото иначе ни идва трудно да носим 4 раници. Взимаме 2-3 раници и куфарчето, което дърпаме в ръка.

# 276
Това колко багаж се събира в куфарчето и дали е много или малко е доста субективно, всеки сам ще си прецени дали му е ок малко куфарче. "Леката" раница за някои хора изабщо не е толкова лека, на майка ми например и е проблем да носи каквато и да е раница, ако ще да е 1 кило само.
Относно раницата на гърба, да моята раница е на гърба, но влача раницата на детето, то също има право на багаж, но няма как сама да си носи тежката раница, съответно ако тя пътува с куфарче би било далеч по-удобно за нас. Извинявам се за спама, но просто исках да кажа, че има всякакви случаи и не винаги е просто каприз - ама искам с куфарче. Simple Smile

# 277
Така е, субективно е.
зарядни и малко козметика
Аз напоследък слагам зарядните в джобовете на якето (ако не е лято, разбира се. Ама сега летях до Норвегия и от 37 градуса тук... на 12 градуса в Осло.. си носех яке и вътре зарядните и някакво пакетче ядки). Колкото и да е малко, спестява някакво местенце в раницата. Че трябваше и чадър да нося и то вече съвсем става...

# 278
Не ми се налага да се чудя дали куфара ми отговаря на размера, защото съм го премерила. Щом съм преценила да пътувам с него значи събира толкова багаж ми е необходим, когато се налага купувам опция с повече багаж.
Преди няколко дни летях с друга компания, можех да взема по-голям куфар и чанта, но пътувах пак само с малкия куфар. Нуждата от количество багаж е много субективна.
За таксите събирани от наземния персонал често хора се оплакват, че им дават разни хвърчащи листчета и приемат само пари в брой, та всеки си прави изводите.

# 279
  • София
Голяма драма тече  вече трета страница.
Всеки да си решава с какво да пътува.
Няма смисъл да се тропа с краче тук - независими сме, нищо не зависи от нас.
Има правила на превозвача и или спазваш, или си готов да доплатиш.

# 280
Здравейте, както в повечето случай и този път няма да пътувам без притеснения - на антибиотик съм, ще имам ли проблем с лекарствата в ръчния багаж?

# 281
  • София
Не. Ако е течно или кремообразно  лекарството - в плика при другите течности и в опаковка до 100 мл.

# 282
  • София
Стига де! То остана и това да не може! Особено пък в Европейския съюз.

# 283
Добре де не носите бомба, защо някоя авиокомпания ще ви забрани лекарство за лична употреба?
Твърде много се филмирате. Ясно е посочено какво НЕ е разрешено да се носи, даже и картинки има.
Хора, просто спазвайте правилата, знайте и си отстоявайте правата и се наслаждавайте на полета 😃

# 284
  • Burgas, Bulgaria
Дали мога да пренеса бурканче с фъстъчено масло,( не е отворено)в ръчен багаж?

Общи условия

Активация на акаунт