WIZZAIR - 45

• 45 720
  • 782
  •   1
Отговори
# 525
Относно кред. карти, ще го обясня с примери. Засичане за транзакции до 23:59 на дата 23.09.2023. На 24.09.2023 получавате SMS, вайбър, или писмо от пощата. В него пише, че сумата, която сте ползвали е 1000 лв. До 06.10.2023 трябва да внесете в банката минимум 15 лв. Ако внесете само 15 лв до тази дата, започват да текат лихви за сумата, която остава. Ако внесете 1000 лв до тази дата, лихви няма. Ако пропуснете датата и внесете 15 лв или 1000 лв, има лихви + наказателна лихва.
 Блокираната сума обикновено не е осчетоводена и не влиза в засичането на 23.09.2023. Тази сума ще влезе в засичането на 23.10.2023 г.

# 526
Аз смс не получавам, само съобщение във вайбър. Този път внесох след като получих съобщението, ама миналия месец не съм сигурна. В ДСК директ имам и други интересни работи.
Така са ти задали настройките още когато си била в банката и си подписвала куп неща. Имало е и "как желаете да получавате информация", аз поисках СМС и ми сложиха чавка за СМС. Няма вайбър, няма имейл.
И да, далавера определено има. Няма лихви до 45-ия ден. А точките се трупат.

p.s. и само вметка: Direct (дайрект), Priority (прайорити) ...на английски Wink

# 527

p.s. и само вметка: Direct (дайрект), Priority (прайорити) ...на английски Wink
я да видим какво са написали самите ДСК горе на страницата си Sunglasses

# 528
Здравейте.

Вероятно е супер глупав въпроса ми.. ама все пак ще го задам Simple Smile

Детето иска да се вози на самолет, още от лятото съм й обещала да се повозим ама все по- често взе да пита и май момента назря. Въпроса е, че поради супер много ангажименти не мога да отсъствам 2-3 дни и търся нещо, в което да се вмъкна в един ден- отиване до някъде и връщане, до около 300 лв, за 1 възрастен + дете на 9г. ( е, ако е по- евтино супер Simple Smile) Нямам претенции докъде, нямам претенции да  разглеждаме града, нямам претенции и кой ден или месец да е, но да е в близките месеци де. Детето има международен паспорт.

Та тъй като не съм се качвала на самолет може би над 8 години, и нямам прясна информация.. А гледам има полети, които кацат някъде, и след около 30мин излитат наобратно, та възможно ли е да хвана такъв полет? Запомнила съм отпреди, че 2 часа преди полет трябва да сме на линия. Ще пътуваме без багаж.

Не държа на локацията, идеята е просто да се повози на самолет Simple Smile

Ако имате някакви идеи съм отворена.

Гледах и вариант с Райън София - Варна, но после трябва да се влачим с влака до Пловдив, което не ми е много ок, ама ако нямам друг избор... (живеем в Пловдив).

# 529
Елза&Ана,  аз бих ви препоръчала една нощувка където и да е, щом няма значение дестинацията.
Има полети събота и неделя обратно, или петък и неделя.
Не знам на колко години е детето, но определено ще му остане спомен и да види някое място, отколкото просто да се повози на самолет.

Ето ви пример за Милано
11.11-12.11
Има и много други съответно.

# 530
  • София
За 30 минути не можеш да се върнеш обратно - трябва да минеш гранична проверка два пъти, а преди качването и проверките свързани със сигурността.
От Пловдив и за ден звучи много трудно.
Евентуално на отиване с една компания, на връщане с друга за да имаш повече от 30 минути. Такива са много, тоест такива до които летят по няколко компании.
Понеже споменаваш Раянеър, можеш да свалиш приложението им Discovery и да ти покаже опции по цени за желани дати.
Решение е също да намериш летище с повече от един полет дневно на една компания. Това при Раян е Лондон, евентуално някои дни до Бергамо. Нощувка в София ще е вероятно наложителна - без да отнема втори ден, просто за да се ползват ранни и късни часове. В Пловдив няма базирани самолети, което изключва да се излети рано и да се кацне късно. Те все отнякъде ще идват и за някъде ще отпътуват след това.
Беше хубаво и да се направи когато е по-дълъг деня.

# 531
  • София
Може да се комбинира Уиз и Райън до Бари за един ден. Правила съм го, но от София. Цените са евтини, полети има всеки ден. Само ще е хубаво да преспите в София, близо до летището. Или 1 нощувка в Бари, хапвате, разхождате се.

# 532
Скрит текст:
Относно кред. карти, ще го обясня с примери. Засичане за транзакции до 23:59 на дата 23.09.2023. На 24.09.2023 получавате SMS, вайбър, или писмо от пощата. В него пише, че сумата, която сте ползвали е 1000 лв. До 06.10.2023 трябва да внесете в банката минимум 15 лв. Ако внесете само 15 лв до тази дата, започват да текат лихви за сумата, която остава. Ако внесете 1000 лв до тази дата, лихви няма. Ако пропуснете датата и внесете 15 лв или 1000 лв, има лихви + наказателна лихва.
Всичко това ми е ясно. Не ми е ясно защо имам лихва 10 лв. Нито съм закъсняла, нито съм подранила, нито просрочила, нито съм погасила по-малко от цялата посочена сума (даже съм надвнесла).
А, що се отнася до блокираната сума не ми е ясно защо плащане направено на 11.10 не се осчетоводява след падежа, който е 25.10, ами чак след месец - 26.11 и то след падежа на 25.11. На 25.11 това плащане няма да е включено в тотала за погасяване за октомври, ще е висящо. И като е висящо ще ми удържат пак лихва. Защо е блокирано, като в картата има 1000+ лв?

# 533
 Благодаря на всички за включилите се, ще разгледам по- обстойно предложенията ви. Нощувка където и да е, засега няма как, имаме малък семеен бизнес и от лятото, когато пожела детето полет, до момента все сме в пиков сезон. Идеята е, ММ да ни закара до Сф и да се прибере, после евентуално да дойде да ни вземе или ние с влака да се приберем (ако се спрем на варианта Сф- Варна). Знам, че би било дълго и тегаво, ама обещала съм, да съм мислила Simple Smile

Благодаря още веднъж! И се извинявам, че така нахлух в темата.

# 534
Много хубаво е това, което искаш да направиш за детето. Simple Smile Дано намерите подходящите полети.
Всъщност, ако намериш такива, би ли споделила после избрания маршрут?

# 535
Всичко това ми е ясно. Не ми е ясно защо имам лихва 10 лв. Нито съм закъсняла, нито съм подранила, нито просрочила, нито съм погасила по-малко от цялата посочена сума (даже съм надвнесла).
А, що се отнася до блокираната сума не ми е ясно защо плащане направено на 11.10 не се осчетоводява след падежа, който е 25.10, ами чак след месец - 26.11 и то след падежа на 25.11. На 25.11 това плащане няма да е включено в тотала за погасяване за октомври, ще е висящо. И като е висящо ще ми удържат пак лихва. Защо е блокирано, като в картата има 1000+ лв?

няма да има лихва, ако не е минало плащането, все едно не съществува. Като мине, ще се включи във фактурата за следващия период. Не се тормозете за нероден Петко.
Блокирано е, защото търговеца така работи. Примерно с Убер като пътувам, мога да дам една карта, после да сменя с друга, първото плащане не се осчетоводява, а се добавя второто на другата карта. Или хотела иска депозит, блокира $50, ако няма консумация от минибара никога не си ги поискват и толкова.
Ако още не сте се обадили не знам, не съм имал лихви. Само ако съм сбъркал плащането, примерно вместо 1234.55 лв съм внесъл 1234.00 лв и после имам лихви, но не върху 55 ст, а върху разликата между минималното плащане и 1234лв.

Благодаря на всички за включилите се, ще разгледам по- обстойно предложенията ви. Нощувка където и да е, засега няма как, имаме малък семеен бизнес и от лятото, когато пожела детето полет, до момента все сме в пиков сезон. Идеята е, ММ да ни закара до Сф и да се прибере, после евентуално да дойде да ни вземе или ние с влака да се приберем (ако се спрем на варианта Сф- Варна). Знам, че би било дълго и тегаво, ама обещала съм, да съм мислила Simple Smile

Благодаря още веднъж! И се извинявам, че така нахлух в темата.
Проверете Бергамо и Лондон, има по няколко полета на ден, също проверете и Райънеър, примерно може отиване с едната компания, връщане с другата. Може да се разходите там за един ден, без нощувка. По-евтино ще е Бергамо, а хич не е лошо за разходка. Само отиване и връщане без никакъв престой ще е малко рисковано, ако времето е малко, зависи и гейта как е направен.

# 536
До Бергамо има полети с Уиз в неделя от 29.10 до началото на декември. Тръгване в 6 и връщане късно вечер. Тръгването е много рано, но ако се справите ще имате един ден за разходка.

# 537
Дано да си прав, neuromancer... Ще споделя по-нататака...

# 538
що се отнася до блокираната сума не ми е ясно защо плащане направено на 11.10 не се осчетоводява след падежа, който е 25.10, ами чак след месец - 26.11 и то след падежа на 25.11.
Хмм, то не е казано, че трябва да се осчетоводи до 25-о число... може доста време една сума да ти стои блокирана, месец и повече..  Но най-добре звънни на колцентър и питай за всички тези неща. Тук можем да ти кажем какъв е нашият опит, но всеки е ... различен случай. И питай за СМС известяване.
Пак казвам, тук не е темата да се коментират условията на банката, защото те нямат нищо общо с уиз.
Има, има.
Скрит текст:
Обсъждаме как се трупат точките, по колко точки се смята когато е на борда на Уизеър или от сайта им (умножено по 4, не по 2), кога се прехвърлят точките от профила в ДСК към този в Уиз... Също и WDC членството, което дава тази карта. Всичко е навързано.
я да видим какво са написали самите ДСК горе на страницата си Sunglasses
И какво от това? Не означава, че е вярно.
Скрит текст:
То и на софийското летище може да чуeш "приорити", ама такава дума няма. Това е хибрид от "приоритет" и английското "прайорити". Миналата седмица бях на летище Единбург и точно на гейта за София обясняваха коя опашка да е за прайорити и коя за нон-прайорити.  На хора, чийто английски е майчин ли да вярвам или на разни барековци и стоичковци?
Аз съм на мнение, че у нас трябва да си се казва "с приоритет", "без приоритет". А ако е на английски, то да е на правилен английски. А не да "четеш каквото виждаш". Но като са решили да се правят на интересни някои хора, да действат. Чужденците, които чакат на опашките пред гейтовете поне да се посмеят

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 20:50 от diziler

# 539
Скрит текст:
Всичко ви е ясно, ама май нищо не ви е ясно. Вместо да си правим гимнастика на пръстите на ръцете, да бяхте питали банката си за вашата лихва. Отвсякъде се мъчим да ви помогнем, но не сме врачки в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт