Рисуване за начинаещи и не само - 11

• 26 140
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • Мадрид / София
Интересна пчеличка. Приятна е за гледане.

# 106
  • София
Ако са на спиртна основа, можеш да ги овлажниш със спирт.

# 107
На алкохолна основа са Копик - дали е същото?

# 108
  • София
Да, същото е. Гледах някъде, как да се напоят, но не запомних. Сещам се само, че им измъкнаха писеца. Ако намеря видеото, ще го кача.

Намерих едно, не търсих това, но принципът е същия:
https://vk.com/clip723527783_456239018?c=0

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 09:58 от Raya

# 109
Благодаря, ще опитам Simple Smile

# 110
  • София
Днес съм доволна от себе си. Само да успея да пусна молива най-накрая, че това е емнайстата корекция.
Референсът е от Клуба на скечерите.

# 111
Страхотно изглежда Grinning

Ето още нещо от маратона с маркери - знам, че вратата е крива, затова не обичам да рисувам неща с прави ъгли (от месеци имам един бонус урок по акварелен скечинг, на Иван - лилава врата - все не мога да се наканя да го нарисувам):

# 112
  • София
Ха! Супер е вратата! Лявото крило е номер 129, дясното 131, а лампата отгоре е черешката на тортата Grinning
Спокойно може да ползваш триъгълник. При мен също бягат вертикалите заради астигматизма ми. Много е криво за човек, който е можел да хване и минимално отклонение от правия ъгъл с окомер, ама да сме живи и здрави.

# 113
Аз всъщност използвах линийка при скицата и тя изглеждаше по-права от крайния резултат; при оцветяването нещата се объркаха Joy

# 114
Аз всъщност използвах линийка при скицата и тя изглеждаше по-права от крайния резултат; при оцветяването нещата се объркаха Joy
Затова ползвам маслени бои 😁😁

# 115
И петият урок (остана ми да нарисувам бонуса) - пак имах проблеми с геометрията (личи си при буквите и сенките на чашата; това няма да се промени, така че е без значение):

# 116
  • Мадрид / София
И петият урок (остана ми да нарисувам бонуса) - пак имах проблеми с геометрията (личи си при буквите и сенките на чашата; това няма да се промени, така че е без значение):

Между уроците рисувай с молив основните геометрични форми - топка, пирамида, цилиндър, правоъгълна кутия. Само със щрих и светлосянка да получиш впечатлението за обем. В края на краищата повечето рисувани обекти могат да се сведат да тези основни форми. Да няма крайни контури ограничаващи края на формата. Обърни внимание на следното:
- от къде идва светлината - тя определя къде е най-светлата точка и съответно къде е колонната сянка.
Използвай черен молив 2В и избягвай замазването. Това се постига с винаги остър графит на молива. Използвай хлебна гума за корекции. Ако нещо не ти е ясно питай тук.

# 117
Благодаря за съвета, ще опитам Simple Smile
Аз имам скицник, в който се упражнявам да рисувам с молив (макар че напоследък не съм го отваряла), но и там рисувах предимно дървета, цветя и т.н. - а при тях няма правилни геометрични форми.

# 118
  • Мадрид / София
От преди две седмици:

# 119
  • София
Белите щрихи с гумичка ли ги правиш или с бял молив?

Общи условия

Активация на акаунт