Рисуване за начинаещи и не само - 11

• 27 011
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Чудесно са се получили! Браво!
Сянката н ириса ми се губи Simple Smile
Аз не мога да рисувам едно и също нещо два пъти - изобщо не ми е интересно. Като наказание ми е.

# 166
Благодаря Simple Smile
Няма сянка на тези листа, които са зад ириса - ето снимката:
Скрит текст:

Ще им променям още цвета (както и вероятно - на самия цвят), но няма да са големи промени.
Не са точно като на снимката - малко ги поразместих, за да паснат на формата и размера на платното.

# 167
  • София
На снимката няма, но смятам, че на картината трябва да има. Листото в ляво под ириса хвърля сянка върху съседното в ляво. На снимката то е зад ириса, но на картината е на една равнина с него. Така и малко ще се раздвижат цветовете, и ще има дълбочина.

# 168
  • Мадрид / София
Не винаги се прилага 1:1 каквото виждаме. За да получим ефекта, който искаме, променяме леко видяното. Тук вече се намесват знанията и опита.

# 169
  • София
Поради липса на материали днешният бял божур на бял фон от А3 се вмести на А5.

# 170
Последните дни бях доста заета. Днес нарисувах ябълката от урока на Художник онлайн:

Наскоро говорихме за темпера - в Кауфланд бяха пуснали едни ученически бои на Фабер Кастел, само за 3,99 - взех ги, за да ги пробвам, но не ми харесаха много (не само заради качеството, самите свойства на боята не ми допадат). Останах с впечатлението, че гвашът (или температа) е подобен като акрила, но за разлика от него е нетраен - може да се напука и се реактивира с вода, след като изсъхне (в който случай може да се ползва като акварел, но не толкова прозрачен). Знам, че иконите се рисуват с темпера, а майка ми искаше да опитам да й нарисувам една, може би ще пробвам и с по-професионални след време.
Скрит текст:

# 171
  • София
Ябълката и още една графична ми харесаха  в Художника. Ама не мога да им изтрайвам рекламите. Получила се е твоята. Браво.
При Ксения стартира някакъв курс “Основи на акварела” и на първия урок насипа кила домашни. Не можах да ги направя всичките, най-вече защото не успявам да остана толкова време съсредоточена /два часа видео/, в което тя разказва за себе си, за творческия си път, за курса, за целите и задачите и току вметне “а това ще го направите за домашно”, а аз съм изтървала нишката, защото повечето неща ги знам. Но все пак едно от упражненията си го направих. Личен референс и конструкция /не композиция/

# 172
Много интересна техника, супер се е получило!

И урокът с ябълката е 80 минути, от които може би половината водещите си говориха. Мислех да рисувам и моста, както и една с маркери, но се колебая за нея, защото има много прави ъгли... Вече забравих кои други бях свалила, но ще погледна утре...

# 173
  • София
Трябва да поработя с щриховката. В едната посока е по-сполучливо, но в другата -хич. С моливите това ми е проблем - дългите и успоредни щрихи.
Намерих рисунка, чийто стил е специфичен /може неправилно да го наричам академичен/. Ей така искам да се науча и аз да рисувам.

# 174
Има такива художници в Инстаграм - рисуват само с химикал, много реалистично.
Ето примери; според мен това се научава със страшно много практика:

# 175
  • София
Е, то всичко идва с практиката. Като започнах да рисувам А5 ми беше удобен формат и А4 ми идваше голям. Нямах представа с какво да го запълня. Сега с маслото съм на 50х70 комфортно. С акварела А4 леко ме дразни с малкия си размер, А3 ми е таман, но за някои неща А2 започва да ми се вижда все по-подходящ формат. С щрихите е същата работа. Кръстосаното щриховане е по-лесно и застъпванията, пропуските и изкривяванията не се набиват в очи, но при успоредното вече всяко отклонение очеизвадно. Ако ми остане време и здравето позволи, ще се науча и на това.

# 176
Аз идвам с един кот Simple Smile

# 177
Страхотен!

# 178
Много е сладък! Heartbeat

П.п. прегледах видеото с моста на Художник онлайн - харесва ми, довечера ще го нарисувам, обаче ми изглежда някак недовършен. Ето го - някои се запазиха в Ю туб, други - не:

Не е възможно за час и 46 минути да се нарисува само това, сигурно поне пред две трети от времето само си приказват.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 10:53 от pppqqq

# 179
  • София
Котът е приказен Heart Браво!
pppqqq, това беше другата графика, която ми хареса. Ама не си я причиних на видео.

Общи условия

Активация на акаунт