Рисуване за начинаещи и не само - 11

• 27 014
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Нямах време да нарисувам моста, вместо това нарисувах една праскова, която също е от този маратон (води се цветна графика). Не е на фокус, защото телефонът отказа да фокусира черната хартия:

# 181
  • София
По-скоро нектарина, защото изглежда гланцирана, а прасковите са мъхести. Хубава е 🙂

# 182
Наистина е нектарина - пише си го в заглавието на урока, но аз все ги бъркам двете Joy
Скрит текст:

Този път приключих около 20 минути преди края на урока, защото хартията е прекалено гладка и не може да се напластява. Това е скицник Драска (май е българска фирма?).

Малко като в маратоните на Иван - човекът рисува, има още доста до края, а някой пише в чата, че е готов...

# 183
  • София
Попаднах на видео, в което показват, как се правят множество успоредни щрихи. Мислела съм си за подобни водещи линии, но явно топлата вода вече е открита 😁
https://www.facebook.com/reel/304769338595613?fs=e&s=TIeQ9V
https://www.facebook.com/reel/304769338595613?fs=e&s=TIeQ9V

# 184
Еха, това от видеата е много впечатляващо, но и изисква много сигурна ръка!

Ето моите упражнения от последните дни - лалетата са с ограничена палитра (зеленото, лилавото и черното си ги направих от основни цветове):

При това видео с моста не виждах почти нищо - може би мониторът вкъщи не е настроен правилно, обаче не смея да го пипам, за да не стане по-зле.

# 185
  • София
Лаленцата са чудни! Много ми харесват.
На моста, мисля че на видеото беше недовършен - краищата на камъните бяха само намекнати и в това е чарът му. Целият фокус е върху дъските в предния план - те са с най-тъмни и дебели контури, също и най-детайлизирани. Ти си довършила и моста и камъните и той се е поизгубил в общата картинка. Можеш да повториш с по-мек молив предния план. Така той пак ще се открои.
На теб цветовете са ти сила. За мен е голяма мъка с тях Simple Smile

# 186
Така е - той каза, че  рисува само моста, защото това е композиционният фокус, а иначе можело да се нарисува всичко, но ще отнеме много часове. Но понеже много приказваха с водещата, нямах какво да правя и започнах да драскам върху скалите.

Някои от забележките му бяха странни - в чата питат дали рисува с механичен молив, той казва - не, това е държач за графит.
Е, държачът за графит е верзатил, който е механичен молив...

# 187
  • София
Може да нарича "механичен молив" автоматичните моливи, дето са 0,5 - 0,8, а това да нарича "държач". Може да е останало от времето, когато нямаше тела за тънички, а само такива за обикновени графити. Можеш да разчупиш дървен молив и да ги ползваш, за да рисуваш с графита. Правила съм го, но не влизат във всички "държачи".
Не знам. Само предполагам.

# 188
  • ВАРНА
Една горска пътека от почивката

# 189
Харесва ми - особено светлината се е получила много добре Simple Smile

Според вас, черните платна трябва ли да се покриват, или трябва част от черното умишлено да се остави да се вижда?
В Лидл днес пускат черни платна и мисля да си взема, затова питам.

# 190
  • София
Пейзажът е с много настроение. Благодаря за споделянето.
Цветните платна най-често ги покриват макар и не винаги изцяло и не винаги плътно. Ползват цветното или за общ оттенък на цялата картина, или като индикатор къде е пропуснато Simple Smile Виждала съм страхотни работи върху цветен фон, в които обектът е изписан в цвят и детайли, а околията е загатната и се размива от цвят, през контур, до нещо схематично и недовършено.
Попаднах на още едно видео с линери. Омагьосващо е за мен.
https://www.facebook.com/reel/1294223684573457?fs=e&s=TIeQ9V
Нарисувах и бял божур. Ще го кача в следващия коментар, защото според мен си заслужава.

# 191
Японският дядо Шибазаки пусна видео туториал за рисуване на дърво -  опитах се да го нарисувам по неговия начин, но не се получи същото - той е прекалено бърз, за да мога да го следвам:
Скрит текст:

# 192
  • София
Видеото е монтирано. Той не рисува толкова бързичко и/или има подготвени 3-4 четки с различна боя. Загледах се - направо няма пауза между два цвята и четката му рязко става дебела и рошава с втория.
Показвам си белия божур

# 193
Страхотен е Simple Smile

Може би той си владее много добре четките и знае как точно да ги конролира - как да ги разроши (и съответно - с кои ще стане, защото при изкуствените тоя номер не става), колко точно боя и вода да сложи...

# 194
  • София
Определено работи с няколко четки. То се вижда във видеото. Подвеждащо е малко - показва майсторството, но не и смият процес. Освен ако не разказва на глас какво, как и с какво прави.
Днес съм с един сукулент, ще видим утре дали ще го довършвам. Толкова е малко, а ми отне едни 3 часа…

Общи условия

Активация на акаунт