Рисуване за начинаещи и не само - 11

• 27 033
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря, аз все пак сигурно ще изчакам записа, понеже ми е трудно да следвам учителката в реално време (иначе го спирам на пауза).

То и аз така планирам да направя!

# 301
  • София
При мен идват писма с “Как да нарисуваме светлината” и подобни във връзка с маратона. Чакам днес да дойде линка за видеото. Подсещам, че минахме на зимно часово време и тяхното 19 при нас е 18 часа.
Вижте си папките спам. Там намерих ей сега мейл за потвърждение на регистрацията.

# 302
Сега имам напомняне, че започва след 2 часа.

# 303
  • София
Ей това се получи. Нямам толкова нерви да ги рисувам на живо. Че тя в 18:30 още не беше започнала 🤪 Даже в чата някой писа “Ще рисуваме ли?” Практически го направих почти без нея. В рекламата си го довършвах и само накрая изчаках да видя сенките как ще ги сложи. До тогава двете рисунки вече имаха малко общо.

Записи има. Тайната буква беше С, но не мисля, че ще събирам другите.
Показвайте какво сте направили - много ми е интересно.

# 304
Утре ще я рисувам.

Твоята изглежда много добре Simple Smile

# 305
  • София
Благодаря. Не съм сигурна, че ми харесва, но това е може би, защото гледах нейния резултат. Като позабравя, ще погледна пак.

# 306
Рая, много хубаво се е получила!
Аз ще рисувам уж тази вечер.
По принцип такава рисунка изобщо не е моето нещо, но ще се пробвам.

# 307
  • София
Когато ми е трудно да нарисувам нещо и аз казвах, че не е моето нещо. После обаче установих, че имам нужда да наблегна точно на тези неща, защото там изоставам. Сега лично за себе си съм решила да не се отказвам, колкото и “не мое” да е нещото. Така че - превърнете го в лична задача “Да се науча красиво да рисувам …/каквото там/“

# 308
Така е, но понякога е по-добре човек да се съсредоточи върху това, което му харесва - ако не харесвам много градските пейзажи или портрети, или картини с акцент върху човешко тяло, няма смисъл да наблягам на такива уроци.
Моите любими художници (живи и мъртви) рисуват основно природа. Аз обичам да съзерцавам природата, така че ми е по-интересно да рисувам дървета, отколкото примерно балеринки (сетих се за Дега).

# 309
  • Мадрид / София
Често нехаресването се дължи на незнание как да го постигнем даденото нещо, което рисуваме. Когато ни се обясни кое как става почва да ти харесва. Съдя по мене си. Обикновено детайли, които незнам как да ги нарусувам ми отнемат много време и нерви и по тази причина ги отбягвам, а не защото наистина не ми харесват.

# 310
При мен не е така - има много теми, които наистина не са ми интересни.
Скрит текст:
Примерно нямам абсолютно никакъв интерес към колите (имах един познат навремето, който само това рисуваше). Не ме интересуват в нито един аспект (да ги карам, заради престиж и т.н.). Даже возенето не ми е особено приятно, ако не отговаря на определени условия (за сравнение - возенето в голям туристически автобус е много по-приятно от това в кола - плавно, спокойно (ако хората наоколо не буйстват), а ако пътуването е два-три часа е почти като телепортация - затварям очи и докато подремна, вече сме на мястото).

Сега видях, че маратонът може да се гледа в Ю туб - много удобно, мога да си сваля видеата и да не се притеснявам от засичането на интернета.

# 311
Ох, редактирам за пореден път.

Първо търсих къде е записа от вчерашния урок. После уж намерих нещо и се надявах да достигна до записа.
Но така и не намирам запис.

Къде да го търся този запис?!

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 16:50 от utro77

# 312
  • ВАРНА

След скицирането по грешка изтрих снимката и се наложи по памет да я правя.

# 313
Ето го записът - Елена не само, че се е объркала (предполагам) и е забравила да махне връзката към Ю туб, а и направо казва буквата за бонуса, вместо само да я пише в чата:

Аз съм готова:

Пак ми излезе по-жълта снимката (заради лампата е).

# 314
Еха, супер е и твоята рисунка!
Айде, отивам и аз!

Общи условия

Активация на акаунт