Рисуване за начинаещи и не само - 11

• 27 042
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Raya, а ти къде ги следиш тези двете художнички?
Виждам, че профилите им са в някакви руски социални мрежи. Ти регистрирана ли си там?

# 346
При мен не се отваря.
Аз си нарисувах фара, но като цяло не съм доволна нито от резултата, нито от урока.
Тези ефекти не могат да се получат на целулозна хартия - докато приключа с единия цвят (на небето) тя е изсъхнала и трябва да я намокря пак, а ако я намокря пак, развалям вече нарисуваното. Накрая се отказах да се мъча и я довърших набързо.

В урока не ми хареса това, че тя има три красиви референтни снимки и вместо да избере една, Елена реши да ги съчетае - това е нещо нормално, но обикновено не се предполага да преместиш слънцето (защото резултатът е неестествен - трябва да се съобразят твърде много промени), освен това няма смисъл да се променя изглед, който общо взето няма недостатъци. Прииска ми се да си избера една от трите снимки и да си я нарисувам така, както на мен ми харесва.
(снимката ми изглежда бледа на този монитор - рисунката е ярка, не знам как я виждате вие)
Скрит текст:

# 347
pppqqq, харесва ми фарът ти!
Ще си довършим уроците все пак.

Линкът, който е дала Рая ми отваря някакво приложение за сваляне. Но най-отгоре има препратка към Акварельная зарядка.

# 348
  • София
utro77, следя ги във ВКонтакте. Това е руският Феийсбук. На тях им забраниха да ползват Фейса и те се преместиха там. Имам регистрация, почти същото е като Фейсбук - с лични страници, групови страници, месинджър и реклами. Има достатъчно много безплатни уроци и ресурси там. Струва ми се по-малко комерсиално от Фейса. Английският не ми е силен и това е чудесна  алтернатива.
 На мен линкът ми отваря този прозорец за регистрация към урока. Ще се опитам да намеря самата картина в по-голям размер, за да видите за какво иде реч.

Ето я картината:

pppqqq, проблемът с небето, облаците и преливките е голям при целулозата. Всеки път за стресирам, до степен да предпочитам да не правя пейзажи. Като че ли успявам до известна степен, но само ако не сравнявам с резултатите на преподавателя.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 11:48 от Raya

# 349
Може да са друг тип акварелни пейзажи - без този ефект. Един от любимите ми творци рисува по този начин - няма типичните акварелни ефекти, в пейзажите виждам детайлно рисуване пласт върху пласт и вероятно е използван доста маскиращ флуид, за да си дорисува някои неща (не вярвам, че могат да се опазят от боята по друг начин):
Скрит текст:
https://www.instagram.com/takumi_yokooka/

На мен това всъщност ми харесва повече като стил, но разтварянето на цветовете е идеално за рисуване на ефектно небе.

# 350
  • София
Има някакъв “презентационен” урок на Мария в Тубата. Него вече трябва да можете да го видите.
https://www.youtube.com/live/uFSXLrFOjF8?si=b7rtGmtcw3Ys7vNJ
Само не знам дали приема плащания от ЕС

# 351
Татяна е модераторката. Понякога съм виждала да отговарят самите учители - примерно тази от маратона с масло пишеше коментари под някои от рисунките, но сигурно е друг начинът за свързване с тях. Ето тук имат разни данни за контакт: https://sobakarisovaka.ru/

# 352
Изпратих отговор на имейла. То така пишеше - отговорете на това съобщение. Надявам се да стигне до адресата.
Ще стане ясно, предполагам.

# 353
Аз се записах в още един маратон на Собака, за да се разсея (случиха ми се неприятни неща) - пак е акварел.

Артматериали са пуснали серия от много евтини материали Насау - по време на коледните намаления сигурно ще поръчам нещо от тях, само за проба (стига да не се изкупят). А преди време бях видяла на чуждестранния им сайт ето това - бих го взела на тази цена само заради кутията:
Скрит текст:

# 354
  • София
Ох, кутията е страхотна! И с моливите бих я взела 😂 Не я виждам на нашия сайт.
Nasau и аз ги загледах. Не знам дали ги бива. Имаш ли някакво инфо?

Моливите не ги намирам налични нито в македонския, нито в сръбския, нито в румънския им сайт. В кой гледаш?

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 14:46 от Raya

# 355
Мисля, че са като за деца - т.е. не много добри, но за оцветяване или за упражнения ще станат. 48 маркера за 26,50 лв е много евтино. А също и 72 молива за 43 лв - особено ако ги и намалят преди Коледа.

# 356
  • София
Копирам си редакцията:

Моливите не ги намирам налични нито в македонския, нито в сръбския, нито в румънския им сайт. В кой гледаш?

Подобно куфарче, намалено сега и основно с пастели: https://homeland.bg/luksozen_komplekt_za_risuwane_v_dyrven_kufar

# 357
На мен понякога в Инстаграм ми се показват техни реклами и като ги последвам, водят към чужд сайт. Може би е полски или чешки - езикът беше странен.

А, намерих ги - има ги и по други сайтове на тази цена:
https://www.vytvarnicke-potreby.sk/p/sada-farebnych-ceruziek-v-d … friku-68-ks/11424

Обаче така и не разбрах кой е този език (само преписах това, което се вижда - древеном куфрику ми звучи като дървен куфар - т.е. някакъв славянски език е, но съм до там) - на полски е различно и са изчерпани (били са 89 злоти - около 40 лв):
https://www.artmie.pl/sada-farebnych-ceruziek-v-drevenom-kufriku-68-ks

Май словашки?

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 15:07 от pppqqq

# 358
  • София
Гугъл транслейторът каза, че е словашки.

# 359
Добре изглежда последното куфарче. Уж!
Аз съм си купувала подобно на Daylor Roney. Останах разочарована. На практика миниатюрна  палитра с акварел, по-малка от дланта ми без пръстите, въпреки че цветовете са качествени. Миниатюрни акрилни бои, наколко маслени пастела, които не ми трябваха. Скитникът не беше с хубава хартия.
Но може тези да са по-различни.

Аз се отказах да се записвам на курс. Просто ще порисувам ей така по рисунки.

Това е по рисунка на Елена Власова от курса, на който смятах да се запиша.

Нарисувах и тези птиченца от английски курс, на който едва се виждаше какво рисуват.
.

Посвърших хартията. Ще си търся.

Общи условия

Активация на акаунт