Рисуване за начинаещи и не само - 11

• 27 047
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • Мадрид / София
Пиленцата много хубави са станали.

# 361
  • София
Пиленцата са като за картичка! Браво!
Без да се види куфарче, не е добре да се купува, въпреки, че понякога има размерите и човек може да си отреже вестник примерно и да види колко ще да е голямо. Качеството по снимка е трудно да се определи. Имала съм моливи, на които подложката в кутията беше неподвижна и облечена с нещо като плюш. Представете си какъв шок ме сполетя, когато вместо очакваната луксозна кутия с моливи, получих тънка метална, кривяща се навсякъде кутия с тънко, пластмасово легло за моливите, което се смачква и пука когато взимаш молив. Както казваше дядо - ламарина като за капачки на буркани и пластмаса като от кофичка за кисело мляко…
utro77, сега тепърва започват Коледните маратони в руските групи. Ксения сигурно ще прави, въпреки че в момента тече открит курс по основи на акварела. Артефакто пускат двудневен курс за рисуване на графичен портрет. Собака-рисовака също ще/са пуснали нов маратон. Въобще - ресурси има, стига вие да имате времето, желанието и възможността да рисувате.
Хартия ползвам целулозна. Евтина е и като свикне човек с особеностите ѝ, се получават нещата. Точно сега има намаления покрай Черния петък. Ако не ви се купуват скицници, може да вземете отделни листа и да си ги режете спрямо вашите нужди. Има много и различни.

# 362
В кои магазини за арт материали има намаление? Аз чакам Арт сървиз, защото миналата година имаше, а Артматериали имаха по празниците. От другите реномирани магазини (Слънчоглед и др.) не очаквам, защото не съм попадала.
От Стативи взех евтини четки - 30 броя асорти, за 17 лв и безплатна доставка. Не са добри, но си стават за някои неща - примерно за акрил (за по-грубите етапи на работата), за лакиране, пластмасови шпатули за вадене на боите от шише или буркан (имам и такива) и т.н.

# 363
  • София
Гледах днес в Е-маг и Плесио, в Артмие също има някакви. Понеже поръчах хартия от Алиекспрес на 11.11 и сега само зяпам.

# 364
В Емаг има, но не им харесвам условията за доставка. Артмие имаха 20% на всичко миналата година - помня, защото чаках ЧП - нямаше и направих поръчка.
И по празниците те намалиха всичко (и аз пак направих поръчка).

# 365
  • София
Емаг имат офис за получаване на пратки в София, някъде в Студентски град или Мусагеница беше и някакъв автоматичен бокс, който не съм пробвала.
Ориндж и Озон също имат и бои и хартии. Сега разгледах - в Емаг има Canson и Spree. Преди време гледах там най-приятната ми за работа хартия, но сега не я виждам. Първият път си я взех от Артмие, но после изчезна. Сега установих, че е на Nassau 🤪

Ето линк към практикума (?) на Artefacto
https://artefacto-school.de/pankov_new?utm_source=facebook_rus_i … wR6hYOhcUgaKUf6Gw

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 00:14 от Raya

# 366
От днес Артмие имат ЧП - направих поръчка, малко спонтанно, дано не съжалявам.
Акварелите Бели нощи са намалени - примерно 36 цвята са 70 лв (не е толкова голяма отстъпка, колкото те твърдят, но е много по-евтино от навсякъде).

Тубичките в дървена кутия струват колкото същия комплект в картонена кутия - поръчах ги, въпреки че имам много акварелни бои от различни марки. Те свършват, може би ще ми потрябват.

# 367
Много добре изглежда палитрата на Бели нощи. И е на сметка.
Но аз тъкмо си поръчах два скицника за 50-тина лв. и май няма да се възползвам.

Моите акварели са на Сонет, което пак е на Невская палитра.
На Бели нощи имам палитра с пастелни цветове.
Наскоро разглеждах отделни цветове - гледам, че в този сайт имат намаление също. Аз ги гледах за по 3,50

п.с. Ще си поръчам палитрата за коледен подарък! Много ме изкуши. И без друго напоследък гледам само с акварел да рисувам, че маслените картини нямам къде да ги държа да съхнат и ми заемат много място.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 11:22 от utro77

# 368
Да, но имат много малък избор на отделните цветове. Аз взех и акварелен блок с квадратни листа, за около 18 лв и разни дреболии, за които също не съм сигурна дали ми трябват (като комплект за скициране за 5 лв).

Тази палитра от 36 цвята съм я купувала за 100 лева, преди години - сега е доста по-скъпа. Чак се зачудих дали да не взема още една, но се въздържах Simple Smile
Искам хубаво намаление на акрилни бои - 20% или повече и да са големи комплекти или да има избор на отделни цветове. И медиуми за акрил.

# 369
  • София
Включвам се да споделя, че Ксения прави открити уроци вторник и четвъртък и който участва в поне един и репостне определен пост, получава един или два /по желание/ месеца пълен достъп до всичките уроци на смешна цена от 390 рубли на месец. Излиза 8 лева на месец. Дори и с Пей Пал таксите за изпращане и за теглене няма да е повече от 12-14 лева за месеца. Изрично каза, че може да се плаща отвън, в каквато и да е валута.
Хитро реши проблема с авторските права на референсите. Генерира изображения и после си избира две-три, от които си харесва части. И аз съм си го мислела, но тя го прави за разлика от мен.

# 370
  • Галифрей
Аз следя почти от година ютубър  senseiypd. Калана му е за рисуване, можете да го видите забавно е и дава добри съвети,трикове за рисуване. Много добър художник. Та виждам,че е много доволен от марката Артина акварелните ин моливи и цветните им. Последното видео беше евтини срещу скъпи цветни моливи, скъпите бяха faber castell а тези на артина. Найстина няма разлика между тях, само че артина са повече и по-евтини.
Имам няколко арт материали на faber castell не съм им особено голяма фен, не съм имала от скъпите им моливи от тези които съм тествала и рисувала не са нищо особено.  От всичките ми впечетления през много годините ( аз рисувам от малка) kohinoor са най-добрите. Качество,мекота,наситеност и също така имат най-хубавите гуми.

# 371
Има разлика - зависи дали става дума за професионалната линия на Фабер Кастел или за ученически. Ако са ученически, може и да са същите, като евтините. Ако са професионални (Полихромос) - разликата е огромна.

Всъщност, едно от основните неща, които са важни при всички материали, е светлоустойчивостта. При евтините няма такава, но и ако човек не си слага картините в рамка и не ги продава или подарява, може би няма значение дали ще избледнеят след година - две.

# 372
pppqqq, ето тук има много голям избор на отделни цветове, но са на 3,50.
https://www.artservicebg.com/produkt-kategoriya/akvarelni-boi/ak … otdelni-tsvetove/

Artmie по принцип не ми е любим сайт, защото от него си бях купила онова измамно куфарче и гледам да не го ползвам често.

Имам големи комплекти моливи на Артина и на Фабер Кастел. Не мога да кажа, че са еднакви. Артина не ми харесват изобщо, нямат никаква плътност. Дори децата ми трудно рисуват с тях.

От художник, който рисува само с цветни моливи знам, че най-качествените цветни моливи са на марката  Caran d'Ache. Разбира се, много скъпи, продават се на бройка.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 14:23 от utro77

# 373
Артсървиз ги чакам сега да направят намаление и може да си поръчам от новите цветове на Невская (на бройка - от време на време излизат нови нюанси).
С Артматериали трябва да се внимава - от една страна имат нисък праг на безплатна доставка и някои добри попадения, от друга - цените на отделни продукти са странни (по-скоро са изключения, но някой може да се излъже). Примерно има една палитра с металикови цветове на Таленс (акварел Ван Гог), която е на двойна цена, в сравнение с останалите магазини Flushed

Но имат и неща, които са по-евтини, отколкото на останалите места. Сайтът е чуждестранен, затова цените зависят от фактори, които не са свързани с нашия пазар - не мисля, че го правят нарочно.

Новият ми маратон започна - пак има линк към Ю туб на видеата и могат да се гледат от всеки, съответно да се свалят - ето го първото (мисля, че е добро упражнение):

Няма да ми се получат преливанията, но все пак ще опитам да го нарисувам.

# 374
А бонус урокът с фара от миналия маратон има ли го в Youtube? Пропуснах го.

Общи условия

Активация на акаунт