Рисуване за начинаещи и не само - 11

• 27 056
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Не, само на неговото видео нямаше линк към Ю туб, сигурно защото друг модератор е направил страницата с бонуса.
Това, че другите уроци препращат към Ю туб, всъщност е грешка - при повечето им маратони не е така. Предполага се, че ни се полага временен достъп (за десетина дена), а така - ако се запазят в плейлист или се свалят, достъпът става постоянен.

Допълвам ден по-късно - втори урок:

И моето цариградско грозде:

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 20:27 от pppqqq

# 376
Ооо, ами супер ти се  е получило това грозде!

Аз също пропуснах урока с фара. Всъщност не бях разбрала, че достъпът до уроците е само за няколко дни. И си го бях оставила за по-нататък.

# 377
Благодаря Simple Smile ; ето и тиквичката:

И още два урока от маратона (започнах тенджерите, но не съм ги довършила):

Артсървиз имат отстъпка 10% на всичко, което не е по-намалено. Обаче видях в поръчките си, че Артматериали са имали 20% на всичко точно на 24.12 и ще стискам палци и сега да направят.
Поръчах нещо от този магазин, но имам едно наум за тях (преди са ми отказвали поръчка): https://www.m-arti.com/

# 378
  • София
Тиквата е идеална! Браво!

По открития ефир на Ксения.

# 379
Благодаря Simple Smile
Много красива роза - създава Коледно-Новогодишно настроение!

# 380
Розата е страхотно нежна. Откога чакам да пуснете картини 😁. И другите две са много хубави.

# 381
  • София
Благодаря. Каквото нарисувам, пускам го тук. Само един портрет май не съм, но то е защото не съм искала разрешение от модела и ми се струва нередно.
Сложих избеляло тъмносини паспартута на белите цветя. Доволна съм /не помня дали ги качвах, та извинявайте, ако се повтарям/

# 382
Супер са! С противоотражателно стъкло ще е по-добре, но и така изглеждат много хубаво Heart Eyes

Получих си нещата от Артмие - първите ми впечатления са следните:
Подносът изглежда добре (той беше 5 лв и свърши бързо), надявам се да е здрав.
Боите в дървена кутия изглеждат супер. Няма да коментирам самите бои - по принцип ги харесвам, надявам се тубичките да не съдържат много въздух (знам, че руски художници се оплакваха от такъв проблем).
Комплектът е попадение на тази цена, но имам и забележки. Кутията е много хубава, но отвътре не е лакирана и синята боя оставя следи (не много, но не би трябвало да има никакви). Не знам защо си мислех, че четката ще е колински, а тя е с катеричи косъм (много по-евтина - това си е моя заблуда, не е критика). Въпреки това изглежда като много добра четка, по-късно ще я пробвам.
Кутията можеше да е равна, за да си залепя кювети, вместо това повърхността е с вдлъбнатини за тубички (май са залепени, но не смея да ги откъртя, за да не я счупя). Но, трябва да отбележа, че тази кутия е много по-добра от дървените кутийки на комплектите с гранулиращи бои на Шминке, които би трябвало да са луксозен продукт.
Пак мога да залепя кювети, но ще трябва да сложа някакъв картон, може би...

Жълтите маркери Насау не са нищо особено. Взех ги, защото са под 3лв, не защото ми трябват. Ок са.

Комплектът за скициране е супер, като за 5 и нещо. Бих взела още един, ако се запази на тази цена.

И разочарованието е скитникът с акварелна хартия, със златни мотиви. Него го исках още преди намалението, защото ми изглеждаше интересно. Мислех, че ще е хартия за рисуване с леки златни мотиви. Описанието в Артмие не дава добра представа - по-долу слагам снимка от друг магазин, на който се вижда какво всъщност представлява (крафт акварелна хартия, на която да се сложи някакъв акварелен фон - не съм убедена, че може да се нарисува нещо; много от страниците са перфорирани, за да се направят картички или етикети).

# 383
Здравейте, поразгледах предишните коментари, но не срещнах дискусия относно марка хартия за акварелни бои. Иначе виждам, че arches май е добра, но се обърках, студен или топло пресована да е. Начинаеща съм и ми се иска нещо по бюджетно, но да не е обикновено блокче а4, защото с него видях, че просто не става и си счупих нервите Grinning  ще съм много благодарна ,ако препоръчате марка платна/ блокче и за акварелни бои също. Хубава вечер и вдъхновено рисуване на всички Simple Smile

# 384
Arches е най-доброто! Топла преса е гладка, а студена преса е грапава. Някои предпочитат грапавата, заради специфичният краен ефект, а гладката е по-подходяща за детайлно рисуване. Има и един трети вид Арш - по-грапава от студена преса, но не помня как се казваше.

Обаче никак не са бюджетни.
Фабриано имат добри професионални хартии, Ханемюле също (не препоръчвам бамбука - аз изобщо не успях да рисувам на нея). Имат блокове на различни цени.

Дорисувах си тенджерите. Тези упражнения ги правя на обикновена (100% целулоза) хартия.

# 385
pppqqq, много благодаря за коментара. Може ли да споделиш и откъде си закупуваш фабриано скитниците, ако е сайт, разбира се:). ..тенджерите са стани супер Simple Smile

quote author=pppqqq link=topic=1576888.msg47255589#msg47255589 date=1700927630]
Arches е най-доброто! Топла преса е гладка, а студена преса е грапава. Някои предпочитат грапавата, заради специфичният краен ефект, а гладката е по-подходяща за детайлно рисуване. Има и един трети вид Арш - по-грапава от студена преса, но не помня как се казваше.

Обаче никак не са бюджетни.
Фабриано имат добри професионални хартии, Ханемюле също (не препоръчвам бамбука - аз изобщо не успях да рисувам на нея). Имат блокове на различни цени.

Дорисувах си тенджерите. Тези упражнения ги правя на обикновена (100% целулоза) хартия.
[/quote]

# 386
Ето тези не са лоши (купувала съм преди и още имам малко - хубава хартия, но не е като памучната): https://impresia.bg/products/blok-za-akvarel-watercolour-2432-sm … 200-gr-p1063.html

А учителката от маратона рисува на такава хартия - пак е Фабриано, но е памук и е по-скъпа и от Арш:
https://www.slanchogled.com/produkt/blok-za-risuvane-s-akvarelni … -gladak-20-lista/

Май забравих да кача последните два урока от този маратон - Гъби и Круши, ето ги:

# 387
  • София
Тенджерите са като истински! Браво!
Мерси за ревюто за материалите. От Нассау блокът съм доволна, но това вече го споменах. За малко да се изкуша и да си напоръчам още техни неща. Доволна съм, че се удържах. Имам бои и хартия да рисувам всеки ден по 6 часа поне една година напред 🤪
Сгреших, че сложих питона на тази стена - вечно нещо се отразява в стъклото. Идеята ми беше да мога да окачвам работите за снимане. Неудачно място се оказа. Сложих му стара маслена картина. Неочаквано добре се вписа, макар малко да е високо.

# 388
Благодаря Simple Smile
Аз имам всякакви материали за няколко години напред, обаче все се изкушавам и обичам да пазарувам Pensive Особено пък ако видя нов материал, който ми е интересен...
Акрилни бои и медиуми за тях наистина ми трябват, но така и не си харесах. Ако не попадна на подходяща оферта до НГ, ще си взема някакви без промоция, в началото на следващата година.

# 389
  • София
Този месец вече направих поръчка от Алито. Освен това таман бях освободила един перваз. Та осинових няколко фалчета 🤪
Няма как да не си го покажа днешното, нищо, че не е за тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт