НАБОР 2004 - На прага на студентството

• 65 959
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Мега удобно е  с писалка ..... за всякакви специалности. Simple Smile
Скрит текст:
За математиката Биби нагледно е показала (отделно домашните на дъщеря ми изглеждаха много прегледни и подредени, нищо че в голяма степен не ги разбирaх писанията, де Laughing ), но и за коментираната нагоре медицина е адски удобно - не знам как точно са организирани лекциите тук, но при дъщеря ми има скриптове (предполагам и тук е така). В реално време си отваря файла, професорът говори нещо допълнително извън написаното в скрипта по време на лекцията и тя си го дописва моментално встрани  с писалката. Ползва го и като средство за учене, макар за целта да има и специални учебни карти. Качвала си е(преразказвам) първите семестри примерно някаква илюстрация от атласа с всички наименования на кости, мускули и сие. Изтривала след това термините и следвал автотест какво знае и не знае, нанасяла ги е точно с писалката..После си е проверявала. Сигурно и за още много неща го ползва. А като  я хванат лудите, със сигурност си рисува на него за отмора.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 21:06 от пенсионирана русалка

# 616
Моят си ходи с папката и тетрадките, почна очните(Право).Доволен е засега, дори има домашно за неделя вече.Единствено е недоволен, че стола не работи още и се спасява със сандвичи.

# 617
Аз изобщо не съм почитател на IOS продуктите. IPad pro звучи яко, но не знам до колко ще е практично, поне за мен би било по-добре да се купи хубав лаптоп. (Иначе и аз препоръчвам с клавиатура 😅)

# 618
  • София
Oсвен тези екстри редактират pdf т.е.подчертават с различни маркери в учебниците - много е удобно
По-леко е от лаптоп и е безшумно. Едната щерка се нерви от чаткането по клавиатурите, защото доста деца ползват лаптопи.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 10:19 от bibi

# 619
  • София
Синчо рече - "Ти сериозно ли си мислиш, че си нося лаптопа в университета, за да си водя записки?!".
Пак се изложих тоест Laughing

# 620
  • София
Наборът не пишел, само слушал уж, не знам как изобщо ще помни, ама той си знае, колкото и да му дудна. То и да пише няма да си разчете записките Satisfied. Обаче го е натиснал новият доста натоварен ритъм, за пръв път чувам да казва, че няма никакво време и че е натоварен, по цял ден лекции, упражнения и то дълги, в различни сгради, едвам време за хапване и спане, доста уморен.  Ами това е положението, не е като в училище дремането.
Общежитията са хубави там, ама са и доста скъпички Stuck Out Tongue Closed Eyes. Като си спомня в Студентски град съм изкарала 5 години, мизейрийка, но на кой му пука, първи курс се скъсахме от бридж и купони по стаите, с новите запознанства и колеги. Но помня балатума, одеалата, олющените плочки и мозайка в банята, бурканите, печката с къкреща манджа и т.нар. "читални", в които се правеха купони. Бяхме по 3 ма в стая, представяте ли си. И като и някой дойде на гости и до 5 сме стигали. Ама беше весело! За сесия се прибирах да си уча при мама и тати, да ме глезят. Ей това ще им липсва на студентите в чужбина - глезене през сесиите.

# 621
Освен iPad има и  Remarkable, вторите са по-евтини, но трябва да плащаш subscription, нямат памет и мрежа.
Набора изкара и 12 клас такава "тетрадка",  тествано е,  работи и е много удобно.  Освен това подписа всички документи за университета на нея, без да печати и сканира. Та това се оказа много разумна покупка, препоръчвам.

# 622
Хм, значи съм изостанала.Ще го видя как ще си организира записките.Той има хубав лаптоп, служебен, но има позволение да го ползва за каквото иска.
   ЗА УНСС,свалили са качената вече програма, да видим защо.

# 623
  • София
Добро утро!
Много ми е интересно да чета за децата всякакви подробности, благодаря, че споделяте!
Наборката започна лекции от вчера. Първата седмица  беше ориентационна. Според нея е била изключително полезна, интересна, вълнуваща . Запознала се е с много деца. Всеки ден имаха организирани различни събития с цел социализация, включително игри, пикници на поляните пред университета, вечер на талантите, вечер на различните националности, екскурзия до Банско и подобни. Научила се е да играе албански и грузински хорА. 😁
Каза, че е много доволна , че имат деца от толкова много държави. Включително от Америка, Англия, Карибите и къде ли не. Някои от тях са тук по проект, например Карибката всъщност учи в Холандия . Отделно от почти всички бивши съветски републики , от балканските държави, от Етиопия, Йордания и други, които не помня. Общо 25 различни народности, това прочетох на страницата на Американския университет.
Вчерашните лекции са минали чудесно, въобще ако я държи половината от тоя ентусиазъм и удовлетвореност и натам, ще е прекрасно.
Взела е и изпита по Математика, с който ще се освободи от единия курс Висша математика, от което е много щастлива, защото наистина бая учене му удари през август.
И съфорумско дете има там, запознаха се още преди да отидат благодарение на моята разсеяност и факта, че погрешка писах в наборната на родените  2003 г.😁

За лаптопите. Аз съм много далеч от тая тема, но понеже ще купуваме сега да кажа, може да е от полза. Може и да се повтарям, не помня, ще ме извините. На Apple продуктите имат отстъпка за студенти, 10 процента е. Предвид високата им по принцип цена, не е никак малка отстъпката.
Наборката, след дълго проучване сред студентите в университета , ще вземе лаптоп 13 инча, нещо pro беше, но какво точно, не знам.
Днес я чакам да си дойде😍.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 08:00 от Валенцето

# 624
  • тук-там
Вале, много интересно! Девойката ще е вдъхновена на това място!
Санака, и моята иска ай пад с писалка. Според нея ще има доста схеми, формули, картинки. Иначе си е достатъчен лаптопа.
Биби, мерси за препоръката! Ще видим тази 11-ка Simple Smile
Изненадващо и след много досаждане от страна на девойката, и предложиха стая в общежитие. Много сме доволни. Сега кара стаж, в края на месеца онлайн курс по химия и на 8.10 по живо, по здраво към немско Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 13:28 от mtz

# 625
  • Варна
Валенце, браво на девойката за математиката , това си е важно Simple Smile
Съфорумката с дете там да не е Манжелка със син Ники ? 🙂

# 626
  • София
И той е там, доколкото знам.
Но аз имам предвид Irka, тя пише в набор 2003. Нейното момиче също е първи курс в Американския сега. Просто аз един ден се обърках и вместо в нашата наборна, писах там. 😜 Ама така, доста словоохотлива бях, докато си усетя грешката. 😁 Но то взе, че от тая грешка стана нещо хубаво, момичетата ни се запознаха още преди да заминат.

# 627
  • Варна
Сега разбрах, че студентския съвет на МУ Варна организира опознавателна разходка на общежитията и сградите на университета. Ако някой има интерес мога да препратя информацията.

# 628
Вале, страхотно звучи разказаното за наборката! Аз съм сигурна,че е на правилното място.
  MTZ , радвам се за общежитието! Ще чакам и от теб разказ , т.е. преразказ от наборката.
   И на мен ми е супер интересно да чета разказите за "българчета" и "чужденчета" /Деси, това е закачка/.
   Забелязвам, което е норамално де, че има деца, които в чужбина се справят бързо и такива, които в Бг се справят по-трудно. Свикват , по-точно. Но няма как, порастват и трябва да се справят.
   Моето момче също се вълнува вече . Видял програмата, видял преподаватели, чел за тях, проучил . Каза,че има такива, които са си в "живия" бизнес, с успешни и фалирали фирми. Според него това е супер, защото имат опит и от двете страни.
   Влязъл е в групи с по-големи студенти, разбрал, че ако се справя добре има големи шансове същите тези преподаватели да го препоръчат за работа или стаж в сериозни фирми. Племенникът ми така  изкара  сериозен стаж в една фирма, а сега го поканиха от друга фирма за работа. Той не е в УНСС .

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 10:09 от марулета

# 629
Моята девойка е с лаптоп. Каза, че всеки ползва това, което му е удобно. Започнаха лекциите, упражнения, домашни. Започнаха си сериозно учене , даже в седмицата от 02 до 06 октомври имат  изпити (някои с оценка, други без). На всеки 4 седмици имат някакви изпити.

Общи условия

Активация на акаунт