НАБОР 2004 - На прага на студентството

• 65 975
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Значи ние направо сме късметлии. Вчера се настани в чисто нов апартамент в 16ти блок. За пръв път го отдават след ремонта. Две стаи - едната обща с голям гардероб, другата е широка спалня с 3 легла. Има коридорче преди стаите. Чисто нови легла, матраци с повдигащ механизъм, нов ламинат, щори, нова баня. Октави си телефона и едно от момчетата се свърза с него, ще се разбират кой какво ще носи. Не можело да се готви, но може еър фраер, микровълнова, тостер, хладилник. Доволен е.

# 631
  • София
Ето така трябва да изглеждат всички стаи според мен. Нормални битови условия . Не лукс , но приятно и свежо.
Да предлагат на децата мизерии е направо отвратително от страна на университетите. Никой не търси лукс в студентско общежитие, просто нормалност.

# 632
  • Бургас
Значи ние направо сме късметлии. Вчера се настани в чисто нов апартамент в 16ти блок. За пръв път го отдават след ремонта.

Прекрасни условия! Нека и ученето му мине с лекота и жъне успехи 🙂
В чий блок е тази спретната обстановка?

Ние чакаме класиране за общежитие за МУ София днес .... то всъщност на едно място в сайта пише, че ще има резултат на 8 септември, на друго - 10 септември. Търпение му е майката 🙂

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 12:30 от Z-Тина

# 633
  • Варна
Еха , Писа , изглежда чудесно , успех на момчето ти !

Мойто днес първи изпит по математика , дано не се стресира много 😀

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 12:39 от Деска

# 634
Сега гледам в интернет публикували, че в Медицински университет- Пловдив има девето класиране.

Някакви мнения за това?

# 635
  • Варна
Сега гледам в интернет публикували, че в Медицински университет- Пловдив има девето класиране.

Някакви мнения за това?

Ами какво мнение , не говори добре за Пловдивския медицински 😉 поне за мен !

# 636
Размествания заради някакъв корпус, попитах. Другата седмица ще има нова програма.

Хм, значи съм изостанала.Ще го видя как ще си организира записките.Той има хубав лаптоп, служебен, но има позволение да го ползва за каквото иска.
   ЗА УНСС,свалили са качената вече програма, да видим защо.

# 637
  • Бургас

Някакви мнения за това?

Амиии какво да е ....смятам, че все по-малко млади хора избират пътя на труда, науката, ученето. Много по-малко амбициозни и с нулев стремеж за израстване, все по-леката пътечка да минат. Познавам деца с невероятен интелектуален потенциал, но някак объркани и без посока.
Във Варна също обявиха за медицински сестри и акушерки...
Според мен не е до учебното заведение, а до стремежите и желанията на поколението, пред което стои изборът на бъдеще.

Излезе класиране за общежитие в МУ - разпределени сме в блок 6 в кв. Лозенец. Доволни сме много.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 16:51 от Z-Тина

# 638
А пък според мен е по-скоро резултат от много по-големите възможности, които имат децата сега. Преди 20+ години, когато аз съм била студентка, първо приемът беше по-малък, после опциите за университет в чужбина бяха много по-непознати, по-неразработени и по-малко деца се насочваха натам.

Мойта щерка е в 25ти блок, не знае доволна ли е или не, щото не знае какво да очаква, отвън изглеждаше добре - отвътре - божа работа Grinning

# 639

Някакви мнения за това?

Амиии какво да е ....смятам, че все по-малко млади хора избират пътя на медицината, труда, науката, ученето Много по-малко амбициозни и с нулев стремеж за израстване, все по-леката пътечка да минат. Познавам деца с невероятен интелектуален потенциал, но някак объркани и без посока.
Във Варна също обявиха за медицински сестри и акушерки...
Според мен не е до учебното заведение, а до стремежите и желанията на поколението, пред което стои изборът на бъдеще.

Излезе класиране за общежитие в МУ - разпределени сме в блок 6 в кв. Лозенец. Доволни сме много.
   Т.е. тези, които не искат да учат медицина, или се колебаят дали да е медицина , не искат да се трудят, да учат?
   Почти съм сигурна,че не това имаше предвид, но така звучи.
    Това показано общежитие е доста приятно.И аз смятам, че такова нещо трябва да се  предлага на студентите.
  Писе, ТУ, нали? На моят син приятел живее там, виждала съм снимки,доста приятно.

# 640
  • Бургас
Да, нямах предвид точно направление, а по скоро тенденции... някакво усещане за упадък ме заобикаля, от директен контакт с подрастващи. Дано е моментно, но минавам покрай добрите бургаски училища и ми "ухае" на трева, в подлеза е задимено... не знам, казват било нормално. Но мен лично ме смущава.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 16:56 от Z-Тина

# 641
  • Варна
Прибрахме се от Виена. Настанихме младежа в общежитието, регистрира се в общината и отвориха с баща си австрийска сметка ( за директно плащане на наема). Всичко му е на пешеходно разстояние- супермаркети, университета, спирката на метрото. Надявам се да се чувства добре на новото място, да се запознае с много нови хора и да учи с желание.
Скрит текст:
само банята не снимахме
Късмет за общежитията, не мога да разбера защо ги оставят в такова плачевно състояние нашите университети, верно че таксите са никакви, но някои явно не отговарят на никакви норми.
Деска, дано Калоян се справил днес 🤞

# 642
  • Варна
Ооо , Креми , Сашко ще си живее и учи като цар в това общежитие Simple Smile Браво! Сега остана всичко в Унито да му хареса и да им покаже Българче какво може Simple Smile

# 643
Савова, много готино! От сърце желая успех на младежа, което не се съмнявам.

# 644
  • София
Писа, много хубаво, браво на ТУ, че така си поддържат стаите за студентите! На момичетата, класирани за общежития в МУ също честито!
Савова, е австрийските общежития ни скриха шапката, виждала съм и други, все хубави са, браво! Да му е все така светло, подредено и удобно във всичко на твоя младеж! Много ми хареса малкия и практичен кухненски кът, идеален е, всичко необходимо на малко място!

Общи условия

Активация на акаунт