Отговори
# 135
аз изобщо не исках да кърмя беше ми много гнусно тва с лапане на зърното ми , сега сигурно за някой звучи безумно но тва е така в моите очи. В крайна сметка в шейново нощем не ги хранят и първата нощ като бях в реанимация аз нямах избор тя си е ревала там от 1 до 6 сутринта и тва е. На другата нощ можех да си я взема но ми беше мега зле от упойката и ме беше страх и като ми я докараха в 6 сутринта , а предния ден тя не желаеше да захапе изобщо и аз викам зарежи още по добре , даже питах Вецев кво да правя кат се надуят щот не  мога да пия хапче по ред причини. И в 6 катоми я докараха тва като крещи от глад викам аре ако са захапеш яж , захапа , после една умиротворена муцуна .Викам ху , идва Вецев да ме види аз точно заголила циците , вика «Ма нали нямаше да кърмиш 🤣та така си откърмих 8 месеца макар че тя после така и не захапа без силиконови зърна колко консултанти обиколих . И си цедях по 7 пъти на ден и само нощем успявах да залъжа.Но нищо ама нищо нее на всяка цена просто важното е тези които искат да са подготвени за да не са разочаровани после и да мислят че те нямат а то просто трябва качествена подготовка има безумно много тънкости.
Добре, че 1 го каза преди мен, че да се съглася и аз. Мен пък ми изглежда адски вулгарно и сексуално. Направо ме потриса тази мисъл... Направо на кръвосмешение ми бие в главата това..  😟😀🤯
Май чакахме някой да го каже.
Честно казано не искам да кърмя, само като гледам на приятелка детето на почти 2 години как е дърпа през месенджър ме боли чак от гледката. А и честно казано, мъчението с инжекции ми е достатъчно до края и някакви хапчета, в който не вярвам ама ги пия защото трябва, а най мразя да правя нещо защото трябва. Сега ако някак ми се появи майчиния инстинкт и не ме боли зверски ще си пробвам късмета може би, но има всякакви деца, и кърмени и некърмени и болни и здрави.
Дай Боже здраво дете, другото ще го гледам както мога толкова. Критерии на обществото няма да покривам.
П.с. за първото защото трябва е от уважение към мъжа ми единствено и само ги пия и бия.
За мен да пиеш и биеш на 3ма лекари казали ми преди медикаменти изследванията са ти в норма добре са е странно.
И да имам критично мислене към лекарите и има защо.
Относно секцио и нормално кой както, не съм родена да съдя, важното за мен е здравето на майката, защото ако майката не е здрава детето вижда това, а не какво му се приказва. За бруталната умора ясно дроб ще е първите 3 години. И все пак майката е най-важна. Това ми е скромното мнение, защото майката се грижи за всички в семейството. Simple Smile

# 136
Ами истината е че след като толкова много мислех за това как ми е гнусно после ме боля брутално но в много усилия болката отмина и всичко се превърна в това че ревах че детето ми се отби и страдах безумно много така че Simple Smile нещата са с променлив характер

# 137
По време на появяващи се периодично дебати с кърменето на обществени места и като цяло за/против кърменето съм си мислила колко много в съвременната култура са се сексуализирали гърдите на жените до степен, в която наистина са принизени само до това да изглеждат добре и да носят сексуално удовлетворение и това дори в съзнанието на самите жени. В България съм го забелязала малко повече, от колкото във Великобритания.

Не си слагайте предразсъдъци нито към едното, нито към другото. Ясно е, че не са създадени и само за да изхранват деца, но и да се гледа на кърменето, като към нещо срамно и сексуално е признак на подобно изкривяване в представите, за което говоря малко по-нагоре.

# 138
принципно са създадени точно с тази цел 😀ако говорим за изначалното създаване. Но разбирасе в днешно време не трябва да гледаме на тях като машина за мляко само Simple Smile

# 139
AstonishedAstonishedAstonished
В потрес съм вече тотално.

# 140
Рано е още. Имаме още половин година бременеене 🤣
AstonishedAstonishedAstonished
В потрес съм вече тотално.

# 141
Родих и имах по 10 мл кърма от гърда, детето се съдираше да реве. В продължение на месец не можах да я стимулирам и всички консултации, които имах, само ме караха да се депресирам още повече, че.аз явно съм единствената майка, която няма кърма. Отвратително е чувството да ти намекват, че явно ти не правиш нещо както трябва и затова не се получава. И без това сред родилната депресия не е шега работа, неспящото дете, колики, без помощ от баби....Момичета, не се поддавайте на чужди мнения, нищо не е на всяка цена и милиарди деца са отгледани здрави на АМ.

П.С. месец по-късно се оказа, че имам плацента около 1 см останала в матката. Да, месец по-късно и въпреки, че 2 пъти ходих до МД заради неспиращо кървене, те не ме приеха сериозно. Като направих брутален кръвоизлив и решиха , че е време да ме видят ва УЗ и като видяха, лошо им стана. След кюретажа кърмата тръгна, но този месец мъки няма да го забравя.

# 142
ох ужас , горката . То вероятно и зарадм това си се депресирала още повече . Като цяло всяка си усеща за себе си кое е най добре ща нея и никой не може да упреква никого който е решил да кърми да не кърми да ражда секцио или да не ражда секцио. Най важно е да има спокойствие в живота на майката Simple Smile

# 143
ох ужас , горката . То вероятно и зарадм това си се депресирала още повече . Като цяло всяка си усеща за себе си кое е най добре ща нея и никой не може да упреква никого който е решил да кърми да не кърми да ражда секцио или да не ражда секцио. Най важно е да има спокойствие в живота на майката Simple Smile
Напълно съм съгласна!

# 144
Моето дете беше на смесено хранене. Опитала съм от всичко - кърмене, цедене, АМ(дори не искам да си спомням за това безумие смесеното хранене). Фен съм на кърменето. Ще ви кажа причина, която няма да чуете в училищата за родители: Ако ти се падне неспящо и ревливо бебе, 18те часа в денонощието отиват за цедене вместо за сън или в миене и стерилизиран3 на шишета.  Когато кърмиш винаги имаш точното количество храна с подходяща температура независимо от обстоятелствата. Ако реве много бутнеш му една ц**а в устата и се приключва. Спиш/дремеш и го храниш.
Относно раждането много исках нормално, но не се осъществи. По никакъв начин не се отрази на кърменето.

Мили момичета, които за първи път ще ставате майки - нищо не е на всяка цена. Деца се раждат и така, и иначе. Деца се гледат и с кърма, и с АМ. Ако можете следвайте естествените природни процеси, но не на цената на собственото ви спокойствие. Най-важното е да намерите баланса, да сте спокойни и да не истерясвате. Повярвайте, в емоциите си и желанието си човек да прави най-доброто по най-добрия начин понякога си вреди сам.

# 145
user.user.user благодаря за написаното!

Наистина всеки начин и на раждане и на кърмене и на спане си има и своите плюсове. С АМ таткото може да е много по-въвлечен в процесите, а храненето е начин и той да се свързва с детето. Всичко си има своите плюсове и минуси предполагам. Имам предпочитания, но дали ще се осъществят, не знам.

# 146
Кърменето не е моето също. Предния път гледах видеа на Елена Василева и много ми помогнаха в началото. Случиха се нещата с лекота, но кърмих 4 месеца. Просто щях да откача лятото на 40 градуса това бебе през 1.5 часа искаше да суче залепено за мен, ревеше от глад като все едно съм го оставила върху жарава и просто не издържах. Отделно постоянно имах запушвания и ме болеше адски. Сега ще пробвам пак, но изобщо няма да се напъвам и мъча, иска ли да яде през 1 час му давам адаптирано и спирам мъките.

# 147
Момичета,  как стоят нещата с взимане на болнични?И аз от днес съм с невероятно главоболие, едва стоя, камо ли да работя... Записах се за ЖК, но може ли личната да издава болнични или вече трябва да са от АГ?
На работа не съм съобщила още и не ми се иска да разберат по този начин.

# 148
не може личната да ти дава. Тя моде да ти даде 1 само за 2 седмици даже мисля за 10 дена после вече само АГ

# 149
  • София
Личната може да даде болничен, но не и за бременност. Ако искаш дълъг болничен, следва да се обърнеш към АГ.

Общи условия

Активация на акаунт