Отговори
# 375
под жк визираш частно ли ? аз препоръчвам Вецев

# 376
  • София
Аз съм при д-р Илиана Христова в Надежда. Само заради нея ще се записвам там на ЖК (на 17-ти) и бих родила там. Както писах, след предишни загуби съм и според мен за твоя случай би била също добър избор. Тъкмо днес получих още добри отзиви за нея в темата за болницата и си затвърдих решението да си остана при нея. Не знам как е с часовете.
Иначе, ако се чудех, щях да разгледам лекарите в Токуда (бях набелязала преди д-р Ана Богданова). Там май може и по ЗК да се следиш.

# 377
Богданова е такъв борсук и ще изражда само секцио и ще ви убеди да е такова , удеждавала е доста мои приятели които след 2 ро мнение са си отиваши другаде и са раждали естественно. На един приятел им беше казала че детето е с седалищно , точно гд месец преди раждане , те отишли в същия ден на втори преглед в майчин дом и детето си беше с глава на долу . а те в 9 месец не се въртя се и за 1-2 часа.Аз ходех при нея за Фетална с предната бременност и си е абсолютен борсук , два пъти бях и двата пъти беше като все едно нее правила секс от 20 години.И сама ми предложи секцио 😀

# 378
  • София
Интересно, аз пък бях чела точно, че не натискала за секцио. Така и не стигнах тогава до нея, а сега не мисля изобщо за други лекари, освен моята си Simple Smile

# 379
Да, тя е доста добрите и предпочитани в града, но на мен ми трябваше лекар, който може да ми пусне болничен с ТЕЛК , а тя не можеше. Също така не изражда, а пък аз предпочитам да е лекар , който покрива цялото приключение 😁

Не, рано е за 100%

За количките съм с две ръце за Easywalker и Cybex.
С първото ми дете бях с Easywalker Harvey 1. Използвах я плътно две години, къде ли не съм я влачила и блъскала тази количка. Оцеля и сега ще си я ползвам за второто. Супер маневрена, удобна за детето и достатъчно висока, тъй като с мъжа ми сме великани 😁
Аз също съм от Бургас и се следя при Милена Мануелян  и съм много доволна засега..Тя ми прави феталната и се води за доста добра в града! Мама Еднорог на 100% ли ти каза пола?
Може ли да помоля за линкове на конкретни модели?
А аз съм при д-р Кироваков и работи със здравната и изражда. Само като идея.

# 380
Сигурно има и такива дето повече са и се харесаои ама от всички в токуда най малко при нея бих раждала и се следила.Те като цяло в токуда са толкова натоварени че не знам. В Надежда не ме кефи политиката им за избор на екип само за секцио а ако си нормално или спешно секцио си раждаш при който скимно което е тъпо защото си ходил при някой и накрая отиваш в най притеснителния момент при кой доДИ .
Интересно, аз пък бях чела точно, че не натискала за секцио. Така и не стигнах тогава до нея, а сега не мисля изобщо за други лекари, освен моята си Simple Smile

# 381
Имам познати,раждали там естествено и са доволни.Явно лекарите там като цяло са добри и при който и да си ще си свърши добре работата,което в крайна сметка е важното.

# 382
  • София
Имам време, раждането ще го мисля като се поуспокоя малко. Засега да мине добре ФМ (след НИПТ имам надежди), да избутам до 4-ти месец без драми, пък току-виж и някой клин поне се осмеля да си купя (останала съм с 2 долнища, които да са ми удобни) Grinning
Дали би искала да споделиш малко по-подробно съвети за  количка? Звучиш като човек, който знае и 2, и 200, та сигурно за всички би било полезно малко повече инфо. От типа: защо това са добрите марки, има ли конкретни модлеи з апрепдочитане, от къде с екупуват на най-добри цени... Благодаря и на други опитни мами, които биха се наели да дадат малко повече инфо на несведущите!

# 383
Аз ще си карам със старата количка също . Моята е Косато. Сякаш не е много разпространена в България. Това ,което знам е ,че дори да ви хареса някоя как изглежда е добре да я видите и побутате във физически магазин. Защото понякога не оправдава очакванията. Бяхме се прибрали за почивка януари и нашите намериха от познати количка да ползвам за две седмици да не мъкна нашата по летищата. Бяха ни дали Мима. На визия и снимки в интернет е уау,кожена,кафява,май съм я срещала като чест избор на известните. Погледнах и парите те са също уау. Моята е примерно три пъти по-евтина. Обаче тази Мима не би била никога моя избор за количка. Ужасно неудобна и за детето и за мен.

# 384
при всички положения ти ще си усетиш лекаря аз специално за Богданова не препоръчвам 😀
Иначе за количките важно е амортизация , аз лично не биж купила помпащи гуми зашото имам достатъчно познати постоянно закъсали и според мен те са тежки колички .Сайбекс предлагат голямо разнообразие от колички и като цяло аз не биж взела тази която е най най луксозната защото гледах много технически ревюта на нея и н доста афифна. Предвид че балиос е значително по бюджетен просто си е опция Simple Smile Газелатв също е вариант особенно за някой който мисли за породени или близко родени бебета.Аз лично избрах Uppababy vista заради гигантичния кош за глупости и зарадм опцията за породени , макар че другата им количка която е с малко по малки гуми и нее е за породени е също толкова добър избор . Аз гледах да има и UV защита качулката или как то и се вика там . Това което не ме кефи на easywalker е че не са помислиои че някои деца са яко  високи. и преградата за крачетата е къса , имам позната на която детето на няма и годинка краката му излизаха извън нея и ако вие имате високи хора в родата би било добре да го имате предвид Simple Smile Муци то е стара пополярна тежка тромава количка която просто нее актуалнв предвил че пазара предлага за същите пари много повече неща така да се каже .Маст е прекрасна количка швейцарска и като всичко швейцарско си има прекрасно качество и устойчисовт. просто и коша сега го гледах за 600 лв шаси и няма и 400 лв кош получаваш количка и лятна и зимна и ква ли не . Сайбекс е много популярна и като всичко в БГ някой кара ли тва и другите карат. На някаква мода е .Преди беше муцито така. С помпащи гуми са хубаво Еспиро Некст и бейби дизайн полски колички но са много тежки.Гледайте къде живеете къде ще държите количката колко честно ще се налага вие сами да си я вдигате  дали влиза в асансьора ви , дръжката да може да се движи защото на сайбеск изи твист не се движи и дори за мен високата беше ужасно неудобна щот ние купихме и трета количка ТУ хев дет се вика. И просто в сравнение с маст м 2 тоя сайбек чеп за зеле не ставаше , качулката му се разглабяше цялата , а дръжката на маста не се движи но е на прекрасно оптимално удобно ниво.
Една позната и дадоха някав гигански тромав танк ( две познати бяха с него дори не знам марката ) и двете първите два месеца възхитени от амортизацията и проходимоста ама после , и двеье купиха нови колички защото на едно о детето падна от количката защото подножката падаше и се тресна в асфалта и то ставаше дума за заспало дете което нее тръгнало на никъде та да кажеш нее закопчано , а на другото детето коланите му се впиваха в ташаците с извинение 😀та за магазинр Дуньо предалат всичко освен сайбекс. И като цяло дундьо е страхотен магазин. Нуна количката е много хубава но скъпичка , наща е скъпа съшо но аз не съжалявам и за миг .Всичко си купувам от дундьо аз имат абсолютно всичко от и до , правят отстъпки за като се затариш за целия реквизит който излиза над 2 бона ( колички легла и простотии си излизат ) и отстъпката е вечна. И отделно са изключително отзивчиви и даже поръчват каквото искате ако го нямат

# 385
  • София
благодаря много и на двете ви!
Забравих да кажа, че съм във вилна зона и имаме пътища, но примерно част от тях са павета, други са насипан трошен асфалт. Ще трябва да търся количка с амортисьори на гумите, нали? С 3 или с 4 колела с апо-добри за неравен терен? Аз съм бутала племенник в количка с 3 колела и много я мразех, ама ако е по-добре за неравности, ще се уча... Ще питам и майките из квартала, ама да се подготвям с информация (ако някой има).

# 386
аз лично не се кефя на 3 колела , избирай големи гуми и амортизация на гумите Simple Smile

# 387
Момичета, да се изкажа за морето и предупреждавам, че ще бъде негативно, но от личен опит… преди точно 2 години бях на море в края на 7-ми месец и понеже във водата се чувствах прекрасно, почти не излизах. На 20 август се прибрахме, а на 22 влязох по спешност за раждане, понеже водите ми бяха изтекли.. без да разбера.. във водата. Нямах останали никакви води.
Инфекция, неустановена, пукнат околоплоден и всички екстри. Не казвам, че със сигурност морето е виновно, но поне ако не се бях киснала толкова щях да забележа изтичането.

Иначе се прибрахме вчера от Гърция, не съм се къпала, а само до коляно и се мокрех с ръце. Много добре ми се отрази смяната  на климата, но и ние ходим на Тасос и там сякаш не е такава жега.

За количка - ще си ползваме старата. Easywalker Harvey 2 . За нищо не я сменям и дано издържи. Този път съм решила единствено да вложа повече в по-хубава лятна количка, защото ние много пътуваме и нашата я разкатахме буквално, а е едно Чиполино за стотина лв и хич
не беше удобна.
 Във вторник влизам в 12 г.с. и нямам никакви неразположения вече. Единствено снощи, при рязко ставане от леглото получих лека безболезнена контракция.

# 388
Косато също се срещат в Бг, но като че ли Сайбекс води- всяка втора може би. 😀 А Мима… Боже Господи… кой е измислил тази безумна глупост😀 ужасно нещо. Също лоши отзиви има за Стоке/Стоки.

# 389
Аз поръчах от Shein, но все още летни шарени нещица, че живея на морето и се надявам да ги нося целия Септември(дори и част от Октомври). А и ще ходим до Гърция, да има с какво да се фръцкам, че съм като бременна в 6тия месец, а не в 3тия хахаха. Предполагам ще са тук след още седмица, идват за 11-12 работни дни. Яке си поръчах само от Aboutyou за Зимата, предполагам клинчета ще взема от HM и някакви сладникави блузки за есента. Иначе откакто съм открила Shein вече рядко харча купища пари за дрехи и се научих да ги различавам кое става и кое не. Ааааа за останалите неща, доста работи пазя от 1вото дете, бях ги дала на племеницата, ама те върнаха почти всичко доста запазено, защото нямат място за нещата.
И аз живея на морето и всяка сутрин ходя на разходка на плажа и след това плувам в морето 10-15 минути Simple Smile зарежда ме с много позитивна енергия и е супер освежаващо
Блазе ви и аз съм на морето, но само го гледам по час следобед. Забранено ми е.
Някой поръчвал ли е от Шейн вече нещо за бременни?
Много забрани много чудо, надявам се след 1 седмица като излезна от медец 3 да облекчим малко затворническия режим, че да гледаш живота отстрани хич не ми действа на мен положително на психиката и все си повтарям това са 9 месеца, 3 от тях почти минаха, но си ми е тегаво с тия инжекции всяка сутрин и лекарства. Имам надежда едно нещо ми позволи и то е йога за бременни, та така. Аз вече разглеждам колички, чудя се за болница за раждане, и гледам дрехи за есен, иска ми се да съм фешън тюлен горе долу. 🤣🤣🤣
Времето минавало бързо казват, а дано, че засега съм в застои.
Вторник ми е първата ФМ, дано всичко е наред и разберем пола. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт