Отговори
# 120
И аз съм с отрицателен резус фактор, мъжа ми е + и след раждането имам сложена инжекция,защото детето е + , след аборта също сложиха, защото нямаше как да знаят каква група е бил плода. Важното за жените с - резус е, че ако прокървт по време на бременността трябва до 72 час да се сложи тази инжекция Анти Д гама глобулин, иначе няма проблем. Ако пък след раждането бебчето е - като вас, не се слага.

# 121
О, да, моя грешка не съм прочела правилно какво е написало момичето по-назад. Сега се върнах и прочетох, че е написала с лице напред.

# 122
Да, за кърменето съм чувала само хубави неща за ресурсите на Хедра и дори планирам да си купя нейната книга и паралелно да я слушам и в Сторител (на който му е интересно - има я и там).

Не се считам за твърде предубедена към секциото и реално най-важно е бебето и аз да сме здрави, другото ще се оправи. 

За кръвната група ще видим утре. Дано майка ми правилно да е запомнила 0+, а грешно да е записано в бележника ми.

# 123
Здравейте, момичета.
Включвам се и аз със снимка на вечерно наедряло коремче, което всеки ден расте. Вечерта съм като балон. Нямам търпение до феталната морфология тази събота, за да видим отново нашето момиченце.Heart В момента по календар се водя 12г.с. + 4 дни.

# 124
И за кърменето мога да дам малко съвет. Четете ,за да сте подготвени,ако наистина искате да кърмите. Защото по мои наблюдения на много мами не се получава,защото не са запознати с тънкостите. При първата ми среща с кърменето и аз сигурно бих се отказала и бих си помислила,че нещо не му стига на детето след като се е случвало да се наяде и само след половин час да иска пак. Майка ми беше вкъщи да помага и естествено тя не ми вярваше,че е нормално. Друга честа грешка, която допуснаха много мои приятелки беше- аз изцедих и нищо не излезе ,значи нямам. А истината е ,че с цедене не може да видите колко има или няма. Ако се кърми на поискване ,винаги има кърма. Тялото произвежда точно колкото му трябва на бебето. И с кърма не може да преяде. Една група във фейсбук за дългото кърмене ми даде достатъчно информация плюс блогът на Хедра. Като уточнявам,че не искам да звуча като кърмещ фанатик. Наясно съм,че не всичко трябва да е на всяка цена и като не се получи АМ има всичко нужно за едно бебе.

# 125
  • София
И аз съм с отрицателен Rh. Таткото е положителен. По време на бременността 3 пъти ще ми назначат изследване за антитела. Първото е утре. Първа бременност ми е АГ ме посъветва към 26гс да си купя една ампула Анти д гама глобулин и да отида да ми я сложи. По принцип знам, че при раждането изследват детето и ако е с + Rh задължително слагат инжекцията до 72ч. По време на бременността сложихте ли инжекция, за всеки случай? Гледах в интернет наистина ли е около 180лв?

# 126
аз изобщо не исках да кърмя беше ми много гнусно тва с лапане на зърното ми , сега сигурно за някой звучи безумно но тва е така в моите очи. В крайна сметка в шейново нощем не ги хранят и първата нощ като бях в реанимация аз нямах избор тя си е ревала там от 1 до 6 сутринта и тва е. На другата нощ можех да си я взема но ми беше мега зле от упойката и ме беше страх и като ми я докараха в 6 сутринта , а предния ден тя не желаеше да захапе изобщо и аз викам зарежи още по добре , даже питах Вецев кво да правя кат се надуят щот не  мога да пия хапче по ред причини. И в 6 катоми я докараха тва като крещи от глад викам аре ако са захапеш яж , захапа , после една умиротворена муцуна .Викам ху , идва Вецев да ме види аз точно заголила циците , вика «Ма нали нямаше да кърмиш 🤣та така си откърмих 8 месеца макар че тя после така и не захапа без силиконови зърна колко консултанти обиколих . И си цедях по 7 пъти на ден и само нощем успявах да залъжа.Но нищо ама нищо нее на всяка цена просто важното е тези които искат да са подготвени за да не са разочаровани после и да мислят че те нямат а то просто трябва качествена подготовка има безумно много тънкости.

# 127
И аз съм с отрицателен Rh. Таткото е положителен. По време на бременността 3 пъти ще ми назначат изследване за антитела. Първото е утре. Първа бременност ми е АГ ме посъветва към 26гс да си купя една ампула Анти д гама глобулин и да отида да ми я сложи. По принцип знам, че при раждането изследват детето и ако е с + Rh задължително слагат инжекцията до 72ч. По време на бременността сложихте ли инжекция, за всеки случай? Гледах в интернет наистина ли е около 180лв?
Ивче, когато раждах 2017 , родих в държава болница и там ми я сложиха безплатно, а миналата година аборта ми беше в друга болница, където трябваше да я закупя и да 180 лв беше, като искаха рецепта и нямаше налична, чаках я от сутринта до следобед да я доставят. Да ти кажа, за пръв път чувам за превантивно слагане без да има кървене, изследваха ме не помня колко пъти за анти тела през бременността, както и сега ме изследват, но превантивно никой не ми е казвал, че се слага. Била съм и при Марков за фетална с първа бременност, също ме предупреди че се слага при кървене, не знам с каква цел би се правило това без да има причина. Друго което знам е, че като се сложи, тя има действие ако мога така да го нарека, да не те объркам ама мисля че беше около 2 месеца, някъде там май и ако пак се случи примерно кървене през този период не се слага пак.

# 128
За кърменето моя опит не е положителен. Четох Хедра, гледах видеа, лекции, бях най-подготвения човек на света. Дойде момента и ГРЕДА. Адски ме болеше, по-ужасно нещо от кърмене не съм усещала. А раждах секцио… кърма имах, тръгна си нормално, но просто ревях и изпитвах ужас, че идва час за хранене… така се мъчих един месец с дохранване и лека полека започнах само АМ- моето спасение. Наясно съм, че или не съм направила нещата както трябва, или може би просто не е за всеки. В крайна сметка кърменето се описва като нещо естествено и приятно- е, определено не и при мен. Останах доста неприятно изненадана и разочарована. 😀 така че моя съвет е да нямате очаквания нито към раждането, нито към кърменето.
За секциото и страхуващите се, аз пък се страхувам от естественото. Никога не ми е минавада подобна мисъл да родя естествено. И тук няма правилно и грешно, няма безопасно и нестрашно. И двете си имат рисковете. За възстановяването, зависи от организма. Има жени след секцио станали на 6-я час, и жени след естествено лежащи 12 часа. Аз лично не съм имала нито болки, нито неразположения, бях си на хотел. Не навивам никого за едното или за другото, и двете са с плюсове и минуси. Въпрос на нагласа и не винаги на избор. Има достаточно време за размишления. Нека на всяка нещата се случат по най-добрия начин!

# 129
  • София
Ивче, когато раждах 2017 , родих в държава болница и там ми я сложиха безплатно, а миналата година аборта ми беше в друга болница, където трябваше да я закупя и да 180 лв беше, като искаха рецепта и нямаше налична, чаках я от сутринта до следобед да я доставят. Да ти кажа, за пръв път чувам за превантивно слагане без да има кървене, изследваха ме не помня колко пъти за анти тела през бременността, както и сега ме изследват, но превантивно никой не ми е казвал, че се слага. Била съм и при Марков за фетална с първа бременност, също ме предупреди че се слага при кървене, не знам с каква цел би се правило това без да има причина. Друго което знам е, че като се сложи, тя има действие ако мога така да го нарека, да не те объркам ама мисля че беше около 2 месеца, някъде там май и ако пак се случи примерно кървене през този период не се слага пак.
И аз ходя на фетална в Марковс и Павлова също каза, при раждането ако се наложи. Днес АГ по каса ми каза за превантивно и се позачудих. Може пък да е имала предвид ако излязат антитела иначе какво да му е превантивното.

# 130
И аз ходя на фетална в Марковс и Павлова също каза, при раждането ако се наложи. Днес АГ по каса ми каза за превантивно и се позачудих. Може пък да е имала предвид ако излязат антитела иначе какво да му е превантивното.
Да, така мисля и аз. Не съм много наясно при наличие на антитела кога и колко се слага, но попитай за още едно мнение за това превантивно слагане, ако няма нужда, не мисля, че има смисъл от него. Иначе антителата съм чувала, че най - често се образуват , ако да речем жената е имала спонтанен аборт/ аборти без предшестващи раждания, в начални седмици, когато още не е знаела каква кръвни група е и съответно не й е правена тази инжекция и някое от бебета е било с + резус, тогава прави антитела. Като се следи всичко няма да има проблеми 😊

# 131
аз изобщо не исках да кърмя беше ми много гнусно тва с лапане на зърното ми , сега сигурно за някой звучи безумно но тва е така в моите очи. В крайна сметка в шейново нощем не ги хранят и първата нощ като бях в реанимация аз нямах избор тя си е ревала там от 1 до 6 сутринта и тва е. На другата нощ можех да си я взема но ми беше мега зле от упойката и ме беше страх и като ми я докараха в 6 сутринта , а предния ден тя не желаеше да захапе изобщо и аз викам зарежи още по добре , даже питах Вецев кво да правя кат се надуят щот не  мога да пия хапче по ред причини. И в 6 катоми я докараха тва като крещи от глад викам аре ако са захапеш яж , захапа , после една умиротворена муцуна .Викам ху , идва Вецев да ме види аз точно заголила циците , вика «Ма нали нямаше да кърмиш 🤣та така си откърмих 8 месеца макар че тя после така и не захапа без силиконови зърна колко консултанти обиколих . И си цедях по 7 пъти на ден и само нощем успявах да залъжа.Но нищо ама нищо нее на всяка цена просто важното е тези които искат да са подготвени за да не са разочаровани после и да мислят че те нямат а то просто трябва качествена подготовка има безумно много тънкости.
Добре, че 1 го каза преди мен, че да се съглася и аз. Мен пък ми изглежда адски вулгарно и сексуално. Направо ме потриса тази мисъл... Направо на кръвосмешение ми бие в главата това..  😟😀🤯

# 132
С кърменето и аз имах големи премеждия дори към мастит отиде работата, но вкрайна сметка и благодарение на протекторите за зърна успях да кърмя 13 месеца, но през всичкото време с тези протектори което си беше неприятно. Този път съм решила ако всичко е ок да се получи без тях защото иначе е голяма занимавка.

# 133
Твърде крайно и шокиращо мнение,което за пръв път срещам. Но явно има и такива хора.
Добре, че 1 го каза преди мен, че да се съглася и аз. Мен пък ми изглежда адски вулгарно и сексуално. Направо ме потриса тази мисъл... Направо на кръвосмешение ми бие в главата това..  😟😀🤯

# 134
Аз изобщо не бях чела нищо за кърменето и не бях подготвена,но се случи така че имах късмета да попадна на правилната информация и кърмих няма да казвам колко години,че тук някои ще останат шокирани и потресени Grinning Трябва си упоритост и търпение,но само в началото,после става на автопилот,кърмене на поискване и бебето на гърда при всяко мрън,това е цялата философия.

Общи условия

Активация на акаунт