СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 68 126
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Ако не научи първия език в езикова гимназия, значи си е загубила времето пет години там. За втория е ясно, че трябват допълнителни уроци.

# 481
  • на Мелмак
Пипетка, може някой да ходи, от съучениците на дъщеря ми не знам за такива. Но е точно така - зависи от детето и дали е на неговото място.
Дъщеря ми засега се справя повече от добре в тази гимназия. 10-и клас ще е. Отличничка е. Мога да се хваля с нея. Малкия е интересен, той ни учи Grinning

# 482
Пипетка, може някой да ходи, от съучениците на дъщеря ми не знам за такива. Но е точно така - зависи от детето и дали е на неговото място.
Дъщеря ми засега се справя повече от добре в тази гимназия. 10-и клас ще е. Отличничка е. Мога да се хваля с нея. Малкия е интересен, той ни учи Grinning
Ето, че при всички деца е различно.
Радвам се, че е така при вас!
Дай Боже на всички деца да успяват да се справят. 😊

# 483
  • на Мелмак
Да, така е.
Мисля, че ролята ни като родители е да насочваме и подкрепяме, тръгнем ли да се налагаме създаваме друг тип възрастни. Wink

# 484
Големият учи в 164 ГПИЕ. Не ми е минавало през ум да ходи на уроци. Малкият ще е в 73 СУ. Не стига подготве, ми и на уроци да го пусна..не мисля

# 485
Така ме притеснихте сега. Нямам нищо общо с връзкарските истории да уточня. Детето ми както написах беше прието на второ и трето класиране МГ Благоевград, като мина от паралелката с най-нисък бал към такава с малко по-висок. Т.е най-вероятно ще е последното дете с неговия бал. Искрената ми надежда е, че средата ще го дърпа и конкуренцията ще го мотивира.

На трето класиране синът ми никъде не го класираха в София, на четвърто ме е страх да пробваме. Има десетина места в паралелките, които искаше и в, които не се класира на трето. Балът му е доста нисък 302/278. Алтернативата е клас в училище с много по-нисък бал.

За съжаление цялата ни система се изроди.
Аз лично дете с такъв бал не бих записала в математическа гимназия. Детето ми беше в математическо училище, намрази матенатиката в периода 3-4 клас, когато ходеше на 186 000 състезания и все не бяха доволни от него. Но това не му пречи да има базата на математиката. Тази база не се учи и не се тренира за един срок а се натрупва с години.
Ако става въпрос за география, не бих се колебла да ви кажа...давайте детето ще се справи. Сяда прочита уроците, повтаря ги и ги научава. Но спиред мен с математиката такова наваксване не знам как би се случило. Там освен да научиш формулата за хипотенузата, трябва да си я прилагал стотици пъти в задачи от различни типове.
Но пък ако наистина ще се местите, то по-добре в това училище отколкото в друго. Но не очаквайте средата да го дърпа. Цялата отговорнист ще си падне върху вас и детето.
И мен ме е блазнело понякога да го запиша на математическо състезание в по-малък град. Обикновенно там първият е поне с 10 точки по-малко от моето. Но това не би му помогнало на детето а по-скоро би почесало моето его.

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 08:56 от Hope for Two

# 486
На тази възраст детето дали е готово да приеме двойната промяна - и на училището, и на населеното място? Иначе ученицитите на "Корольов" стоят доста добре в състезания.

# 487
Тъй като ПМГ Благоевград беше една от опциите ни, се разрових за резултатите от ДЗИ последните 3г. Не съм особено обнадеждена  училище, в което ДЗИ резултатът по мат за 2023 е 3.94. Балът тази година за едната математическата паралелка на второ класиране падна до 256.5.

# 488
  • София
На тази възраст детето дали е готово да приеме двойната промяна - и на училището, и на населеното място? Иначе ученицитите на "Корольов" стоят доста добре в състезания.
В класа на едната кака имат момче, което след достатъчен бал за смг са взели решение и семейно са се преместили в София от Видин мисля. Момчето се е притеснявало първоначално как ще се чувства сред тези деца, но сега 2-3 години по-късно е много доволно от решението си и от училището, като и съучениците си. Споделял е че това е било най-доброто му решение дотук в живота Simple Smile
Относно парашутистите при мен законно едната близначка е подобен парашутист в СМГ с над 150 точки по-нисък от останалите деца бал. Със сигурност и е трудно, не е наваксала и е с един от най-ниските балове в училище, но се справя и учи според възможностите си. Смятам, че със сигурност не учи по-малко отколкото би учила там, където беше приета и записана първоначално. Харесва си съучениците и повечето учители. Все пак макар и с по-нисък бал няма проблеми от това как е влязла обаче там, защото е ясно че е близнак.

# 489
  • София
Скрит текст:
Във видинското МГ, Aila, преподава страхотен учител по мат. Сигурно има и други, но над конкретния имам  дългогодишни впечатления от един математически  форум. И ако въпросното момче е попаднало на него, със сигурност много е получило в частта с мат Simple Smile

# 490
Тъй като ПМГ Благоевград беше една от опциите ни, се разрових за резултатите от ДЗИ последните 3г. Не съм особено обнадеждена  училище, в което ДЗИ резултатът по мат за 2023 е 3.94. Балът тази година за едната математическата паралелка на второ класиране падна до 256.5.
ДЗИ по математика от тази година не е много показателен. Математическите гимназии в Пловдив, Варна и Бургас не са с много по-високи резултати по математика.
Айла, аз това с местенето го написах заради една детска мъка, която наблюдавах при едно детенце, което си беше живяло много добре в малкото им градче, но таткото получил служба, баткото го приели в едно училище до службата и малкия с точките от баткото и от таткото, и той изтеглен. Това дете страдаше съвсем откровено. Явно си му беше шок. А иначе в СМГ средата е доста френдли и бързо се случва ефекта на гъбата да го засмука, но пак характерът е от значение. А при теб едната не е парашутист, защото е минала по съвсем легален ред като близнак. Всъщност в набора на твоите обаче беше старашно с една цяла надпланова паралелка и е хубаво, че направиха здравите рестрикции за този ад. Колкото и селектирана да е средата, колкото и опитни учители да има, каквото и да е било в миналото, когато ние сме учили в големи класове, сега това не е добре. Други деца са, други са наглатите и динамиката на живота.

# 491
Три години назад на ДЗИ по БЕЛ ги води Езиковата, по мат са за този период са с много близки резултати, а конкретно за 2022 ДЗИ на ЕГ по МАТ е  по-висок от тази на МГ Бл-д. Просто не исках да дотягам с излишна статистика.

# 492
Аз имам едно практическо питане: за да може да се ползва близнашкото предимство,  трябва ли и вторият "изтегленият" близнак да е държал НВО? Може ли само единият да държи и да дръпне другия, който не се е явил на НВО? Да, на втория ще му се водят 0 точки. Някъде ми се беше мернало, че трябва и двата близнака да са минали.
Редактирам се: чл. 4 от наредбата за прием в държавните училища казва, че трябва... Спорих с майката на едно дете от класа ни, която пусна на НВО момичето и скри момчето (само двойки изкарваше, с иначе е много добро, разкошно дете). Каза ми, че ако успее момичето щяло да дръпне момчето с близнашкото предимство. Казах й, че би трябвало и двамата да се явяват на НВО, но бях толкова заета  с моето чайве, че изобщо не ми беше до разсейване на заблудите й.

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 10:32 от Пушек от коминчето

# 493
Наистина не познавам срецификата на училищата в Благоевград. Сега погледнах последните ДЗИ резултати.
На мен от статистическа гледна точка ми направи впечатление основно това, че са се явили доста малък брой ученици, но го отдавам все пак на това че е ПМ, а не чиста математическа.  Съответно че оттам може да последва по-голям спад на резултат само от две-три  издънени работи.  
Скрит текст:
(В страната има и МГ е един явил се на ДЗИ и резултатът е 2. На друг му е работа да анализира такива неща.)
Миналата година помня, че имаше коментари за Добрич, че балът за ЕГ между първо и второ класиране е паднал със 100 точки и вече тяхната ПМГ е с по-високи балове. Някакви уж логични действия при влошена среда да се прави друг избор.
Скрит текст:
В същото време сега в ранния преим там при дете с може би един от най-високите състезателни резултати при четвъртокласниците въобще (мярнах го в някакъв момент при Дидева), имат не малко незаети места. Такова отваряне на ножицата не е добре за единиците при двата върха.  

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 11:52 от рони

# 494
Синът ми си избра английски, въпреки, че го натисках за немски. Реши, че ще му е по-лесно 😄. Каката е в ЕГ с испански, взе САЕ в 11 клас с курс в Британика преди това, вторият език в гимназията е португалски. Мисля и с малкия така да процедирам, надявам се да може с подготвителен курс за нивото да вземе сертификат.

Общи условия

Активация на акаунт