СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 663
  • 761
  •   1
Отговори
# 300
Трябва да се спортува задължително,но в един момент времето не стига за всичко и едното е на по ниско ниво от другото.Има си часове, които отиват или за едното, или за другото в 24-часовия ден.Не става въпрос за ефективност.

# 301
  • София
В крайна сметка, спортът може да те научи на дисциплина, хъс, организираност, способност да се справяш под напрежение. Все неща, които са полезни при явяване на НВО и други изпити.

Според мен, колегата има предвид, че в този случай е имало цялостно фокусиране върху спорта за сметка на футбола, а не балансиране между двете неща.

Включих се заради изречението, че трябва да са ясни приоритетите - или спорт, или добро училище. Такава формулировка не предполага наличието и на междинен вариант с  умело балансиране между двете..Wink

# 302
Дъщеря ми започна активно да тренира волейбол в седми клас и тренировките не й попречиха на ученето и резултатите на НВО. Влезе там, където искаше. Можеше и по-високи оценки да получи, но допуснатите грешки не бяха заради спорта, а особености на нейната природа.

Друго дете в класа й влезе също на първото си желание, въпреки че ходи на турнири по карате.

# 303
Аз съм на същото мнение, спорта на деца, които видимо имат интерес и са ученолюбиви не пречи, напротив дори ги прави по -изискващи, по - организирани….
Планирането, разпределението на деня винаги може да се организира, така, че да имат време за всичко - тренировки, училище, приятели…
Допълнителни онлайн  уроци също не са за пренебрегване…., в цялата тази ситуация.

# 304
Възможно е да се съчетае ученето със спорта.Нашето момче вече е в националния отбор по тае-кон до. През април спечели златен медал в Италия на европейско първенство, а скоро пак златен медал в   София.
На уроци ходеше по 1 час седмично по БЕЛ и  математика. По БЕЛ на НВО - 92 точки, по математика- 78 точки. Приеха го на 3 места,за които вече писах в темата.И в новото училище няма да спира тренировките,но ще тренира в София.

# 305
  • Някъде там...
И аз си имам спортистка, която ходи 7-8 пъти седмично на тренировки по няколко часа, почти всеки месец е на състезания, заради които пропуска по 1-2 учебни дни, лагери, заради които пропуска по 1-2 седмици учебно време. Цялото това усилие не й попречи да влезе в МГ с бал 489 и то без да се престарава с школите и подготовката. И да е републикански шампион и вицешампион.
Малко паля като чуя как трябва да избираме между спорта и ученето. Децата спортисти са доста подценявани, но спортът дава много дисциплина, концентрация и самоконтрол.
Сега ще видим как ще се справя в новото училище, защото и тренировките стават повече.

# 306
  • София
Отглеждам си спортистка, която тренира по 3 часа на ден. Отгоре на всичко до 7 клас беше в училище с целодневно обучение и не веднъж се е налагало да учи след тренировка. Не и е било лесно, но никога не е стоял въпросът да се откаже от спорта, дори и временно.
Как се справи на НВО - зависи според кого 😂 Според нея е пълен провал и се съдра от рев, защото всичко по-малко от мах не я устройва. Според ме н се е справила достатъчно добре, след като резултатите и бяха достатъчни за всяко училище в София и имаше спокойствието да избере това, което иска.
Моето мнение е, че благодарение на спорта дъщеря ми премина сравнително леко през НВО.

Сега драмата ми е с втора смяна. Ще трябва да я прибираме след училище, за да може да стига навреме за тренировка 😂

# 307
Браво на децата спортисти. Спортът възпитава в  дисциплина и са много по- организирани и самостоятелни. За съжаление моите деца не се запалиха по спорта, сега ходят само на фитнес.

# 308
При нас и с прибиране става сложно ако във 2 АЕГ свършват след 19 часа, а тя се бори да играе редовно в мачове.

Краси, моята също почна ходи на фитнес, за да е в по-добра физическа форма за волейбола.

# 309
  • Някъде там...
Росита, добре го каза, благодарение на спорта се справиха със стреса и натоварването. Но са максималисти, пак покрай спорта се гонят резултати до дупка.
Писала е домашно по математика в колата, на трибуната на състезание, решавала е примерни нво в градски транспорт, на прибиране от тренировка. Редовно домашни се пишат и в училище, в междучасията. Слага слушалки, пуска музика и пише.
Така че не е невъзможно, който има желание, ще се справи. Този седми клас беше най-успешната й година и в спорта, и в учението.

# 310
Heart Да, могат да се справят децата, само да са щастливи и най-вече Здрави!!!!!

# 311
Възможно е да се съчетае ученето със спорта.Нашето момче вече е в националния отбор по тае-кон до. През април спечели златен медал в Италия на европейско първенство, а скоро пак златен медал в   София.
На уроци ходеше по 1 час седмично по БЕЛ и  математика. По БЕЛ на НВО - 92 точки, по математика- 78 точки. Приеха го на 3 места,за които вече писах в темата.И в новото училище няма да спира тренировките,но ще тренира в София.

Не е заяждане, но колко пъти трябва да ти напишем, че няма как да го приемат на три места, след като е кандидатствал на две?
Иначе му желая много успехи на момчето!

# 312
  • София
В новото и училище втора смяна свършват в 19:10. Гледах миналогодишната програма, в някои дни часовете започват по-рано и съответно са свършвали около 18:00. Дано и следващата година е така.

Ох, Жабче, аз имам снимка как госпожицата решава задачи докато чака болна пред лекарския кабинет 😂😂

# 313
Според мен има голяма разлика между това да тренираш футбол и да риташ на кварталното игрище през уикенда. Първото учи децата на амбиция и дисциплина, второто - напротив.
 Да са ни живи и здрави и щастливи, другото ще го наместим! Simple Smile

# 314
Като започнат хората спрямо личното дете да раздават някакви техни представи за правилност ... Жалко, че няма реакции с хилене. Иначе масово се рационализира време и със спестяване на къпане. Примерно. Особено на тази възраст и ако им дадеш избор като им кажеш коя цел е най-важната. И понеже у дома си нямам спортист, човечката си запълни освободеното ѝ от АЕ време с каквото ѝ харесва. Толкова е свикнала да си има някаква организация и рутина, че в момента си има нейни си спортни занимания. Не са ѝ задължение, но има нужда от това, търси си го и си намира начин да го прави.

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 20:21 от рони

Общи условия

Активация на акаунт