СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 178
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
А как става “технически”  кандидатстването в повече от едно училише, ако се засичат сроковете им за подаване на документи?

Отивате в 9 ч и подавате в СУ1 заявление, показвате дипломата и си я прибирате, в 10 ч отивате в СУ2 подавате заявление, показвате дипломата, прибирате я и тръгвате към следващото СУ, дори това е по-добрия вариант за вас, защото ако съвпадат сроковете им, вероятно и класирането ще съвпадне и ще може да се запишете където ви устройва. Ако сроковете се разминават - тогава става кофти, защото евентуално ще трябва да изтеглите от СУ1 където са ви класирали и записали вече на 5то, за да участвате в класиране на СУ2 на 5то.
При това класиране местата се заемат , защото директорите обявяват резерви и в рамките на деня за записване ако вие не се запишете, те веднага се обаждат на поредната резерва, така че места няма да останат за 6то, 7мо и т.н.

# 616
  • София
Добре де, на 16.08 обявяват свободните места, тегля документите от сегашното училище и това място, което освободим....кога се обявява. Може ли пак за него да кандидатстваме??

# 617
...показвате дипломата и си я прибирате...
Ако училищата спазват Наредбата за организация на дейностите, това няма как да се случи. Разбира се, историята помни подобни случаи, както и цветни или не копия на свидетелства, но това е нарушение. Предполагам, че тази година контролът ще е засилен - нови изменения, ново правителство, предстоящи конкурси за директори...такива неща.

# 618
Здравейте,
Малко да отклоня темата Simple Smile.!?
За първи път ще трябва да купим карта за градски транспорт на госпожицата.
Как най-лесно може да стане, сега може ли, какви документи трябват и онлайн ли се прави регистрация или на място в пункт???
Така е, както го е писала Hope for Two. Става бързо, в началото на годината искаха уверение от училището, че е записан ученик, после само с показване на ученическа карта при зареждане.
Карти се издават на определени места, там се и зареждат. Пунктове, които на мен са ми известни, има на Софийския университет, Младост 1, на Стадион "Васил Левски".
Ако родител ползва карта, биха могли да ползват заедно с детето някакво намаление на цената (нещо като семейна карта).

# 619
  • София
Пунктове за зареждане на карти има също на площад "Македония" и на Сточна гара.
От моите деца чух, че след първоначалното издаване на пластиката, картата може да се зарежда и онлайн.

# 620
Може и онлайн. Карти се вадят и на Плиска, в пунктовете от двете страни на бул. Цариградско шосе.
Ако вие си извадите карта за всички линии, тя ще ви струва 50 лв. на месец и по 10 на детето/децата ви.Условие е да са с еднаква начална и крайна дата на валидност, както и да са персонализирани. Ако сте с 2-ма ученика, за 70 лв. месечно ще пътувате навсякъде в града - заедно и поотделно Smiley

# 621
Благодаря Ви, но сега преди септември какво ще ми искат, като няма нова уч. карта , от миналата уч. Година дали ще стане, ако нямаш бележка от новото училище?

# 622
Да, би трябвало да уважат старата ученическа карта; носете и акта за раждане на детето.

# 623
  • на Мелмак
Моите си извадиха карти края на юни, за три месеца, даже имаха отстъпка Simple Smile
Сега си джиткат навсякъде.
Честито на приетите деца, наистина си са нервички.
Аз не знам дали бих го направила, може би с граничен бал за нещо много желано. Но и двете ми деца се записаха на първо класиране.
Браво на майките!

# 624
Благодаря, ще пробваме със старата? Simple Smile

# 625
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Благодаря, ще пробваме със старата? Simple Smile
Старата ученическа карта важи до 15.10.2023. С нея можете да изкарате карта за новата учебна година

# 626
Пластиката (карта) може да бъде извадена във всеки пункт на ЦГМ в София, над 20 са, последно струваше 3лв. Трябва или уверение или ученическа карта и снимка за сканиране (може и от картата). При попълване на заявлението се дава мобилен телефон и e-mail (няма значение чии) и с тях се прави онлайн профил. Може да се зарежда на пункт (не тези в метрото, а на ЦГМ). За онлайн е много лесно като може да се заредят всички видове ученически карти (една линия, метро, цялата градска, за месец, за година, комбинирани други). Плаща се с дебитна карта онлайн и картата веднага е заредена от посочената дата. Един път годишно до края на октомври се носи новата ученическа карта, за да удължат преференцията.

# 627
Зареждам карти (за възрастни, предполагам и за ученически става) на метростанция Сердика или в Люлин при метростанция Сливница.

# 628
  • София
И в подлеза на метрото, спирка СУ се издават и зареждат карти.
Благодаря още един път на всички за подкрепата и положителната енергия, за поздравите и съпричастността! Радвам се, че се осмелих да споделя тези моменти с вас, че като цяло бях притаила дъх и бях споделила с малко хора. Форумът е сила!

# 629
Може ли повече информация ако знаете как става последното директорско класиране.
На мен това ме чака ,тъй като си изтеглих документите в училището където беше приет и сега има ли как да се върна там където беше приет.

Общи условия

Активация на акаунт