Любители на котки - Тема 185

• 33 785
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Miamim, на бременни и кърмещи не се дават противопаразитни. На село или в града, спазваш досегашната схема, няма разлика.

# 526
Днес не мога да мръдна до аптека, ще съм на работа до 23ч.
Утре ни е първата възможност, преди работа да посетим вет.
Много се притеснявам за нея, надявам се да не е нещо сериозно.
Всъщност, утре да купя добавка и да пробваме или направо да я водим?
П.П Таня, ти какво точно даваш?

# 527
  • Бургас
Ън, бързо се губят зъби при сериозно заболяване.

Моята Мони има проблем с опашката, опашката виси и котката не я чувства.
Знам, защото в началото когато леко докоснех котчицата по глава, тяло, лапички, подскачаше. Пипнех ли опашката, не реагираше.
Но това не пречи да е щастлива котка, търчи, къса тапети...
Все пак не може да дава сигнали с опашка.
И макар да е живяла навън, никак не се натиска да излиза.
Когато се оправи, пак ще е щастлива Изи.

Ще я съвземете, една близка прибра коте с болно езиче, eзичето е наполовина, но котето е спасено, вече втора година си хапва повече течна храна.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 14:12 от mariqivanova799

# 528
Ох, пак не спах цяла нощ, станах преди 6 часа, защото Изабелчето не яде през нощта. Сипах й пастет, също не яде. Това ме притеснява най-много. Устичката й вече изглежда по-добре, но тя видимо не е добре. Все лежи. А дори вчера щъкаше повече.
Успях да погледна в устичката й, наистина няма зъбки. Това е направо необяснимо. Как може за около седмица да опадат половината й зъби. Сигурно заради тази инфекция...
Инви, Топчето загуби ли зъбките си покрай инфекцията?
Днес клиниката отваря в 10 часа. Ще ходим с мъжа ми да питаме има ли нужда от специална храна и с какво да я храним...Направо съм разбита! Само преди 10 дни си говорихме у дома, че на 8 годинки котето си е в много добро здраве. Как изведнъж всичко се промени така драстично, не мога да го осъзная.... И при мен стана така преди години. Както си бях здрава, изведнъж всичко се обърна с главата надолу и станах инвалид....Няма да го понеса и за котето. Тя ми е слънчицето...
Пп Непрекъснато плача тази сутрин, не мога да се успокоя....

Worried С кортикостероидите трябва да спадне... Моята подарена Съни също ми е  правила такава реакция. Цялата долна устна беше подута, все едно ухапана от оса. И тя няма зъби. Трябва да спреш твърдата храна за известно време, да не се дразни лигавицата, само мокра храна и сварено месце да ѝ даваш, докато спадне отока. Не се притеснявай, ще ѝ мине. При Съни и без кортикостероид мина.

За цистита... В началото започва точно така с повече пишкане, на често, количество нормално. Постепенно намалява количеството урина до накрая чишкане на капки кръв или дори месоподобни съсиреци. По-добре да се хване преди да се стигне до там. Има ли кръв, вече трябва и антибиотик.
ВетЕксперт туист-оф капсули Уриновет също стават.
Аз вместо бусколизин давам противовъзпалително.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 14:48 от amy_nka

# 529
# 530
Нашата глезана е щастлива, че се прибрахме. Този път се е крила от приятелката, която я наглрждаше. Сега обикаля апартамента и мяучи, оплаквайки ни се, че сме я оставили сама.

# 531
  • София
П.П Таня, ти какво точно даваш?
Цистон от човешка аптека. Около 4 лв., а много помага при цистит.

# 532
  • София
Как го давате?
Дано не се налага, но да знам.
Аз давах по 1/2 таблетка 3 пъти дневно. След това минах на 1/4.
Като давах със спринцовка за таблетки. Свикна и като ме видеше със спринцовката направо отваряше устата Simple Smile

# 533
Ох, пак не спах цяла нощ, станах преди 6 часа, защото Изабелчето не яде през нощта. Сипах й пастет, също не яде. Това ме притеснява най-много. Устичката й вече изглежда по-добре, но тя видимо не е добре. Все лежи. А дори вчера щъкаше повече.
Успях да погледна в устичката й, наистина няма зъбки. Това е направо необяснимо. Как може за около седмица да опадат половината й зъби. Сигурно заради тази инфекция...
Инви, Топчето загуби ли зъбките си покрай инфекцията?
Днес клиниката отваря в 10 часа. Ще ходим с мъжа ми да питаме има ли нужда от специална храна и с какво да я храним...Направо съм разбита! Само преди 10 дни си говорихме у дома, че на 8 годинки котето си е в много добро здраве. Как изведнъж всичко се промени така драстично, не мога да го осъзная.... И при мен стана така преди години. Както си бях здрава, изведнъж всичко се обърна с главата надолу и станах инвалид....Няма да го понеса и за котето.

Worried С кортикостероидите трябва да спадне... Моята подарена Съни също ми е  правила такава реакция. Цялата долна устна беше подута, все едно ухапана от оса. И тя няма зъби. Трябва да спреш твърдата храна за известно време, да не се дразни лигавицата, само мокра храна и сварено месце да ѝ даваш, докато спадне отока. Не се притеснявай, ще ѝ мине. При Съни и без кортикостероид мина.

На мен ми казаха, че това е автоимунно. Моята котка е персийка, те са податливи на автоимунни.
Взехме мека храна всякаква. Купихме и пилешко, ще сваря утре, но тя не яде. Изглежда не е.се чувства добре, защото цял ден се крие на тъмно и тясно в килера, който е дрешник.
За колко време мина на Съни и повтаря ли се пак? Какво обясниха лекарите за надутата устничка?

# 534

Тъкмо ги снимах и Боят настана, тупат сърца ни, ето ги близо нашите душмани. Смутих им спокойствието. Тя започна да му ръмжи, размениха си лапички и тя избяга.

Ън, виждаш ли го тоя в дясно? Ням и без зъби но много умен ... Дебелия гъз вдясно много гласовита и с характер. Кой ти харесва повече?

Кокорчо негърчето ... Преди две години на старата ми работа в дъждовен октомврийски ден, обмислях кога и как предизвестието... Някой го изхвърлил на няма и два месеца. Взех го с идеята да пренощува една вечер в нас и майка ми да го изхвърли в тогавашната й работа. Но та се влюби в него и остана да нарушава хармонията на Феликс.

Веднъж тя го видяла как яде гранули и скимти. Отваря му устата и вижда как в двата края дето се събират челюстите от едната страна е кърваво червено, а от другата - черно, мъртво месо. Сменихме два три доктора. Пиеше хапчета и спринцовка в устата по схема - натоварват черен дроб и бъбреци. И все лежеше като умрял.
Намерихме си докторка и клиника. Избора беше или вадим зъби или се мъчим с хапчета. На котка в апартамент зъби не й трябват - те са за плячка или храна в природата. Рискувахме и ги извадихме.
От спящата и лежаща котка нищо не остана. Беля след беля прави. Краде и територии на Феликс.

Обича паучове и супи. Хапва и гранули на определени марки. Копира я и я бие а тя е страхлива глезла макар и първа дошла.

Има кътници и кучешки само. Други зъби няма. И е жив, цял и щастлив.

Кг изпуснах ме- мина 5.

Катстрирани са. Само ваксини ми остана ....

# 535
Тежко, задушно е и го мързииии момчето

# 536
  • Бу-у-урга-а-ас

Мила вече е без фуния и целият зор от манипулацията е зад гърба ни. Признавам си, че бях много притеснена и дори леко разколебана дали постъпваме правилно с кастрацията, но всички факти потвърдиха, че това е най-доброто, което можем да направим за нея - вече ви показах поликистозните яйчници.
Както виждате докторите се справиха много добре и белегът е напълно зараснал и доста мъничък.
Стискам палци на болните. На бургаските котета препоръчвам Ветопия.

# 537
Привет и от мен, вече с бебе Лина! Голяма радост ни е и чак сега успях да се включа.
Да не се отплесна и да пожелая оздравяване на муцки и цестити, дано им мине бързо! Лого5ка браво на докторите и грижите ви, изглежда добре малък е белега ми се струва.
Да разкажа малко и за нашия специален ден. Отидохме към 11ч да си я вземем, погушкахме се, поприказвахме и тръгнахме. Пътя е около 30 мин. с кола и като започна да плаче милото коте мали взе ми се акъла, дечко се притесни много, аз карам и се чудя кой да успокоявам. Прибрахме се и Лина заспа мигновено ,а ние ндвесени като квачки над нея хихихи сигурно сме били смешни не знам ама я зяпахме в транс.  Наспа се и като я загушкахме замърка, хапна пи водичка и се заигра, приказка. До скоро обаче не отиде в тоалетната и се шашнах малко, обаче и това направи макар и късничко, и сега спинка. Благодарение на вас се справихме днес, четях всички съвети към мама на Принцеси за избор на тоалетна и т.н. и ви благодаря, че сте толкова полезни и ви има!

# 538
  • София
Miamim, на бременни и кърмещи не се дават противопаразитни. На село или в града, спазваш досегашната схема, няма разлика.
Благодаря Flowers Hibiscus
Днес нашата бременна приятелка е родила. Беше тук много рано сутринта, изчезна и не се появи цял ден. Сигурна бях, че ражда, защото по цял ден до вчера беше при нас на двора.
До сега я чаках, едва сега дойде милата и виждам, че наистина е родила. Яде доста. Точно за 5 минути и изчезна веднага. Другата скоро родила идва по 2 пъти на ден и също хапва добре Heart.
Хем много се радвам, хем се притеснявам за мъниците. Не от хората. Тук ги хранят, но никой не прибира вкъщи. Страх ме е от нощните животни и е доста вероятно някои от мъниците да не оцелеят.

# 539
Поздрави от малките мацета. Занесеох мляко за котета, гранули на Брит кеър за бебешаци, бабичките ще ги накисват. Много са пораснали и вече се оправят очетата. Много искам да си взема едно, не знам какво да правя, ще говоря пак с лекарката …
Скрит текст:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт