🧟 The Walking Dead Universe: BG-Mamma Loves Zombies - тема 26 🧟

• 27 871
  • 671
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Разбира се, че не пречи. Деръл няма нищо общо с Фиъра.

Моят съвет към теб:
Гледаш си Деръл и Керъл двата сезона.
Даже ако искаш си изгледай и Маги и Ниган двата сезона. Там също нямат нищо общо с Фиъра. Както си прецениш.

Ако не ти се гледа Фиъра, че са дълги 8 сезона, то може да изгледаш първо 'Светът отвъд' за СРМ. Два сезона са само, като вторият е доста любопитен. След това сериала за Рик и Мишон (лимитиран сериал, само един сезон) и после вече спокойно да си гледаш 8-те сезона на Фиъра.
Но Рик и Мишон задължително ги гледай след 'Светът отвъд'
Свързани са, макар и не чак в толкова важна степен. И все пак...

# 601
Ооо, супер! Аз ги изгледах двата сезона за Дарил.
Сега наваксвам с фиъра, но ще го свърша скоро. Мисля след него да почна Света отвъд. И докъдето стигна. Може и паралелно да ги гледам, то ще излиза по 1 серия на седмица от новия сезон, нали?

# 602
  • София
Да, от AMC винаги пускат седмица за седмица по 1 епизод.

# 603
Приключих със "Светът отвъд". Не ми беше особено интересен. Първият сезон беше направо досаден, след средата на втори стана поносимо.
Много ме дразнеше, че групата се уговаря нещо, след 10 минути на някого му прищраква и прави обратното независимо, че трябва да разбира, че с това поставя всички други в опасност. Уж умни, уж емоционално интелигентни, но трябва да стане тяхното. След това всички се гушкат и пускат сълзи и никой не се замисля, че следващия път човекът отново ще прецака групата заради най-прекрасни си намерения и врътливите си емоции.
Също никак не ми допадна, че разчистиха всички герои освен основната четворка и Феликс. До последно очаквах и него да убият. Ръката на Елтън никак не ме компенсира за останалите загинали.
Какво още не ми хареса: бродещите бяха някак между другото, не като част от историята. Възможно е аз съм се преситила, но не ги усетих като фактор както беше в другите два сериала.
Пърси (актьорът) през цялото време играеше някак неискрено особено в сцените с Айрис. С Айрис нямаха никава, ама никава химия, самата тя също беше голямо дърво. Хоуп с тази вечно нажалена физиономия не ме спечели по никакъв начин. Елтън и Сайлъс (актьорите) определено играха в пъти по-добре от девойките. Лайла ми хареса: справяше и с превземките, и с твърдостта, и с ужаса, когато онзи доста секси като жив войник я хапна на закуска.
Какво ми хареса: може би почти нищо освен героите на Малик (Хък) и Денис. Сцените с плъха и репликата как живият все някога ще се умори, но мъртвият никога няма. И как Феликс изкорми Франк. Grinning

Захващам "Рик и Мишон".

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 11:36 от happy cucumber

# 604
  • София
Много ми е любопитно как ще изкоментирате, Рик и Мишон (те впоследствие смениха името на ''?''), когато изгледате минисериала.
На мен ми хареса, но останах с не особено добър вкус, заради голямото пришпорване. Но за всичко това е виновен само и единствено Скот Гимпъл - човекът, който съсипа много неща в тази Вселена.
НО, въпреки него или заради него, все тая, но тази вселена си остава номер 1 в 'зомби жанра' Simple Smile

# 605
Хареса ми. Заради "Рик и Мишон" харесвам TWD, не заради "Светът отвъд".
Не усетих събитията пришпорени, само Рик с гранатата в последния епизод не ми допадна особено.
Някак не очаквам Републиката да се реформира наистина и ми беше странно как Джейдъс-Ан реагира преди смъртта си. Искреното и дълбоко вярване едновременно в две противоречащи си каузи ме кара да мисля, че нито едната не е достатъчно истински ценна за героя. Разбирам, че трябва да покажат, че доброто винаги побеждава, но независимо от бруталния геноцид, в идеите на военните от Републиката определено имаше доста здрав разум. И чисто хипотетично се чудя дали те не са били по-прави. С което в никакъв случай не оправдавам избиването на стотици хиляди души.
Мисля си каква би била съдбата на малки общности като Александрия след 1-2 поколения и съм убедена, че ще изчезнат, ако децата от тях не се присъединят към устойчива общност като Републиката. В "настоящето" възрастните са прекалено много, а децата за в "бъдещето" - прекалено малко, за да не изчезне цивилизацията. Особено при положение, че много хора все още разчитат на плачкосване на стари блага, а производство на нови не практика няма.

Не гледам инсайдърите. Нямам желание авторите да ми обясняват какво съм видяла дори и с цената на това да пропусна важни детайли.

# 606
  • София
Внимание, има спойлери за сериала за Рик и Мишон.
Който не го е гледал, да не чете нататък.

Даам, значи автоматично попадаш сред болшинството. Да, голяма част от феновете харесаха сериала, аз съм от по-малката част. Виж, не че не ми хареса, напротив. Но ми хареса по такъв начин, че не съм удовлетворен, както бих искал. Няма как да кажа на черното-бяло и че това не е бил добър сериал. Но то всичко над 5.0 е положителна оценка. Wink
Просто в моите си представи и разбирания, това не е добра телевизия. Сериалът за Деръл Диксън е добра телевизия, особено първи сезон. Аз обичам по-бавно да се развиват отношенията и героите. В крайна сметка това СРМ така го 'билдваха' сезони наред като нещо страшно. Едва ли не, някакви тайнствени нинджи. И след тях само смърт. А Рик и Мишон ги избиха за 5 минути. Естествено обобщавам, не беше точно така, ама в общи линии. Разбирам да гледахме Капитан Америка или Батман, ама сега, това е друго... Simple Smile
Обаче краят беше велик, аз се просълзих направо. Това е идеалният финал за феновете. И не знам дали ще навият Андрю Линкълн да се покаже отново след като се събра с децата. Може би ще се прежали само и единствено за най-чаканата сцена от хард феновете - Деръл и Рик да се видят отново. Simple Smile

Относно Александрия. Тя вече е част от 'Общността' (Комънуелт или както се произнасяше, не помня вече) които са доста силни и развити. Те са като един по-голям постапокалиптичен град (50 000 жители), а Александрия, като някакво малко предградие.

Но да, децата са кът, а произвеждането на култури не е така развито. Макар че дадоха как се трудят и произвеждат.

Общо взето Америка се е върнала векове назад. Когато все още не са били направени по-великите научни открития. Предимно земеделско стопанство, риболов и така. Въпреки че си имат електричество и пр. Видя се колко напред с материала са СРМ.

В крайна сметка Рик и Мишон победиха вихрушката (генерал Бийл и верните му кучета). Тези, които убиваха по-малки общности (като тази в Омаха, Небраска). Като се разбра, че политиците не са знаели/подозирали какви са ги вършили.

Реално, лекарство никога няма да открият, защото не това иска Робърт Къркман (авторът на комикса) и от AMC се съобразяват поне с това в сериалите. Дават ни обаче някакви козметични решения. Как да направят така, че 'бродещите' да не са такава заплаха. Над това се наблегна в сезон 2 на 'Светът отвъд' и някои епизоди от 'Рик и Мишон'
На мен за това ми бяха любопитни, защото дадоха една друга перспектива.

Във Филаделфия (базата на СРМ) имаме над 200 000 човека. Нещо като софийския Люлин, хаха.
Омаха беше унищожена (100 000 жертви).
И имаме Портланд, щата Орегон (те са много далеч обаче) ако не се лъжа (поправи ме ако греша, защото говоря на спомени) с 87 000 човека.
Нали бяха съюз от три?
Това са трите най-големи общности в САЩ след апокалипсиса. Говорим за големи.

''Общността са 50 000. Като СРМ вече разбраха за тях. Нали сериала завърши как им изпращат помощ или се бъркам?

Александрия не знам колко са. Да кажем около 1000 човека.

Абе има достатъчно, че да се възроди Америка и светът (какво е в света ще видите в сериала за Деръл и Керъл), но мъртвите винаги ще ги има. Вече като умре човек, ще трябва да му пронизват мозъка, за да не се съживи, уф.

# 607
И аз много исках да видя среща м/у Рик и Дарил.
Дано доживеем.

1000 човека ако се развият са там. Иначе по-малко.
Дано да са повече.

# 608
  • У Диспансера ...♥♥♥
Как точно е заглавието на този Фиър?
Аз всичко съм изгледала друго, и Даръл, Рик и за Маги също сериалите. Този с Даръл най си ме грабна.

# 609
  • София
Fear the Walking Dead
https://www.imdb.com/title/tt3743822/

Александрия се разраснаха, започнаха да приемат и други хора, а и нали сключиха пакт с Общността.
Според мен са около 1000, ако не и повече, но мога и да бъркам и да са по-малко. Не си спомням някога в сериалите да са споменавали бройката на хората. Докато за цитираните от мен градове няколко пъти казваха тези цифри. Simple Smile

# 610
  • SA
Аз приключих с последния сезон на основния сериал. Малко мудно ми вървяха последните 2 сезона, но не искам да кажа, че изобщо не са ми харесали. Все пак нивото им не бе това на първите сезони, които гледах в захлас и не можех да спра до късно през нощта.
За няколко часа изгледах и първи сезон за Деръл Диксън и както и може да се очаква, много ми допадна. Интересна бе новата история с това момченце и неговата дарба. Не знам дали в следващите сезони ще го видим отново, надявам се да. Мисля, че много добре са подбрали някои от местата за заснемане на филма, особено Мон Сен Мишел прекрасно се вписваше в така създадената атмосфера на нещо загадъчно и свръхреално.
Разбира се и Деръл остана верен на образа от основните серии, та чак и гладиатор го направиха, хахах.

# 611
  • София
Оо, Деръл е просто велик. Simple Smile Няма друг такъв образ.

На мен много ми допадна атмосферата, тонуса, всичко. Един много по-различен сезон от останалото, което сме видели във Вселената на TWD.

Иначе аз съм доволен като цяло от финала на TWD, като единствената ми по-сериозна критика тогава беше липсата на Рик, но то вече се знаеше, че ще има сериал за него.
Между другото не знам дали знаете, но идеята е била да има три филма за Рик. Да се пуснат на голям екран. Но тогава дойде ковид-19 кризата и много други неща. И в крайна сметка Скот Гимпъл и компания решиха да направят лимитиран сериал.

Аз така и не прежалих любимата ми
Скрит текст:
Росита. Наричах я, 'Моята жена' хехе. Простоо, много мой тип отвсякъде.
Но уви, убиха я и то гадно. Но си отиде по един много красив начин.
Апропо пак не знам дали знаете, но това е решение на актрисата. Тя е искала да убият героят и. И да бъде запомнящо се.

# 612
  • У Диспансера ...♥♥♥
Ааа Страхувайте  се от живите мъртви. Гледах го и него, те там ту умират пък след някой сезон, изскочат пак 😄
Очаквах мъжа ѝ да изскочи на  Медисън до последно, но не стана.

# 613
Аз за Деръл, Рик и Мишон, както и Маги и Нийгън изгледах всичко до тук, FTWD не ме грабна, нито Светът Отвъд. Аз пък харесвам действието да се развива бързо и неслучайно, The Ones Who Live ми беше любим, а и Рик!!! Знаех си просто, че е жив.

Като цяло харесвам представянето на нови герои, но си харесвам да проследя историята на главните.

Не е спойлър, да, на Рик и Мишон финалът беше перфектен, но нито Джудит, нито Рик-младши мога да ги приема така както Карл и толкова липсва това момче, което израсна в сериала.

Относно Росита (дано е с Ейбрахам в оня свят, а не Саша, много готина двойка), след Бет и на мен беше любима жена, две противоположности като визия и дори характер, но изключително красиви и интересни. Обаче на Росита историята малко ми се изчерпа (то и на Маги така, време й да се събере с Глен) и... за разлика от Бет, която беше отстранена толкова ненужно и без време (ех, фенки на Деръл Rage и Гимпъл, виновникът).

# 614
  • SA
На мен също ми хареса финала на The Walking Dead. Смъртта на Росита наистина бе сред силните моменти в последния епизод, не знаех, че актрисата сама е пожелала такъв завършек на нейния образ. В началните сезони, когато се появи, я възприемах повече като второстепенен герой, но с времето започнах много да я харесвам. Огън момиче и също много красива, малко недоумявах защо Ейбрахам, когото тя направо боготвореше, я напусна заради Саша. Както вече писах и преди, връзката й с отчето ми бе доста странна, но явно така са решили сценаристите.
Хареса ми и как се развиха нещата при Юджийн, който въпреки странностите си ми бе много симпатичен.
Липсата на Рик и Мишон в последния епизод и аз смятам за голям недостатък на финала. Как пък не са успяли да склонят Андрю Линкълн да заснеме поне няколко сцени, от което със сигурност финала би имал един по-завършен вид!
Доколкото разбирам никой от spin-off-ите не разказва за събитията непосредствено след основния сериал и предполагам повечето от героите като Юджийн, Гейбриъл, Арън, Йезекил няма да ги видим повече.
Днес почвам втория сериал за Деръл, нямам търпение да видя как ще ги срещнат отново с Керъл, която накрая също яхна мотора Joy.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 11:27 от Kameloth

Общи условия

Активация на акаунт