Случаят „Дебора“

• 281 572
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 005
какво човешко търся и аз в жена, за която путин е идол.

# 1 006
  • София
Абе, човеко божи,
Съдията не е обвързан от мнението на вещото лице, но той не може да гледа в тавана и да каже, че има опасност за живота, когато лекар казва: няма. Лекарят разбира, нелекарят - не. Съдията може да каже, че телесната повреда е от друг вид, а не от този, от който я определя вещото лице. Няма как да прави медицински изводи. Не защото няма право, а защото няма знания. И ти нямаш, всичките тука лекари без дипломи, дето обяснявате някакви "очевидни" неща - нямате.

Т.е. според Вас, нямаме на лице обезобразяване на лицето или други части на тялото, което се води средна телесна повреда - така ли? Изобщо не коментирам има или няма опастност за живота. Питам за частта с обезобразяването на лицето и тялото, които са опоменати в закона.

# 1 007
НЕ МОЖЕ В ТОВА ПРОИЗВОДСТВО по мярката съдът да назначи тройна, петорна и двайсеторна експертиза за вида на телесната повреда. Ползва доказателствата от досъдебното.
Дори и Марковски или който там друг се прие за последна инстанция, не е казал обратното.

За обвързаността от заключението казах вече.
Аз останах с впечатление,  че не е нужна, могат да си съставят мнение и по наличните документи, според които за другия съд е средна.
Те са избрали лека. Защо, те си знаят.

# 1 008
Аз така и не разбрах една и съща съдебно-медицинска експертиза ли са гледали в Районния и в Окръжния съд, или две различни?
Ако е една и съща – субективизмът на съдиите е безспорен. Едните виждат средна телесна повреда, другите – лека, а законът все е един и същ.
Ако са две различни – откъде се е взела втората?

# 1 009
От това, което видяхме, по момичето ще има много белези. Не един, а много. И пак питам за счупения нос? Леко ли е това?

# 1 010
  • СИ
НЕ МОЖЕ В ТОВА ПРОИЗВОДСТВО по мярката съдът да назначи тройна, петорна и двайсеторна експертиза за вида на телесната повреда. Ползва доказателствата от досъдебното.
Дори и Марковски или който там друг се прие за последна инстанция, не е казал обратното.

За обвързаността от заключението казах вече.

Пропуска се и друго много важно нещо, като не спорим доколко са опасни раните и дали счупеният нос е лека травма. Въпросният юнак отива и я напада в тях, тоест не на улицата. Знаеш ли как се класифицира това? Освен всичко друго е в пробация за подобна дейност. Това, че работи нелегално като охрана на кръчма е най-малкото.

# 1 011
  • София
НЯМА обезобразяване, ако няма оставащи белези, а само разрез.

Нямам какво да кажа или да попитам повече по темата! Щом се твърди, че разрези по цялото тяло не се водят обезобразяване и няма да оставят белези, просто оставам безмълвна.

# 1 012
Трият ме. Пак. Два пъти отговорих за телесната повреда - изтриха ме. Обидите към мен не се трият въпреки сигналите ми.

НЯМА обезобразяване, ако няма оставащи белези, а само разрез. И това го изтриха май.

Никакъв юрист не съм. Аз съм психопатка нечовек, оперирана от човешки чувства.
Болна работа сте. Болна, злобна... искате обяснение, дава ви се, нападате, обиждате, триете опитите да се обясни.
А вие защо продължавате упорито да стоите в компанията на болните и злобните. Какво се опитвате да докажете ?

# 1 013
Значи като нямаш опасност за живота - всичко е точно, ти си супер и виновникът е супер. Ами тогава, уважаеми, простата истина - трябва да си умрял, че да може някой да си получи присъдата.... ама това е просто тълкуване на събитията, нищо друго. Нали всички си тълкуваме, както си искаме...

# 1 014
  • Където морето целува небето...
Аз така и не разбрах една и съща съдебно-медицинска експертиза ли са гледали в Районния и в Окръжния съд, или две различни?
Ако е една и съща – субективизмът на съдиите е безспорен. Едните виждат средна телесна повреда, другите – лека, а законът все е един и същ.
Ако са две различни – откъде се е взела втората?
Две различни, до колкото разбрах аз. При втората лекарят е писал лека, при първата средна. Съдията приема втората... Дали е видял първата не знам. Каза, че е видяла снимки, които са били в делото...

НЯМА оставащи белези и затова не се води обезобразяване??? Вие сериозно ли???

# 1 015
Без да разбирам много от правосъдие, аз едно недоумявам. Ако съдиите са такива буквалисти на закона и го следват точка по точка, тогава защо са ни съдии? Преспокойно може да ги заменим с една програма с изкуствен интелект в която вкарваш доказателствата и тя дава присъда. Не трябва ли съдията да има морален компас, да отсъжда в полза на обществото, да носи отговорност пред обществото за опазване на човешките ценности, да има възпитателна роля дори? Защо всички съдии се оправдават със законите, като явно те са недосегаеми и не може да им се търси отговорност?

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 12:52 от Serene__

# 1 016
Аз от прочетеното до тук вече съм почти убедена , че извършителят е бил напълно запознат с НК и как се извършват подобни престъпления така че да му се размине. Страх ме е още повече, че не е единствен и ако този не се накаже подобаващо ще има още много нарязани, бити и осакатени психически момичета.

# 1 017
Без да разбирам много от правосъдие аз едно не недоумявам. Ако съдиите са такива буквалисти на закона и го следват точка по точка, тогава защо са ни съдии? Преспокойно може да ги заменим с една програма с изкуствен интелект в която вкарваш доказателствата и тя дава присъда. Не трябва ли съдията да има морален компас, да отсъжда в полза на обществото, да носи отговорност пред обществото за опазване на човешките ценности, да има възпитателна роля дори? Защо всички съдии се оправдават със законите, като явно те са недосегаеми и не може да им се търси отговорност?
Бе и аз това подметнах нещо такова по-рано в темата, ама не срещнах отклик.
---
Аз от прочетеното до тук вече съм почти убедена , че извършителят не бил напълно запознат с НК и как се извършват подобни престъпления така че да му се размине. Страх ме е още повече, че не единствен и ако този не се накаже подобаващо ще има още много нарязани, бити и осакатени психически момичета.
Че то не му е за първи път да се среща с правосъдието. Все ще е научил нещо от "кухнята на събитията". Такива като него са опасни, затова и прокуратурата е определила, случаят е с висока степен на обществена опасност.

# 1 018
НЯМА обезобразяване, ако няма оставащи белези, а само разрез.

Нямам какво да кажа или да попитам повече по темата! Щом се твърди, че разрези по цялото тяло не се водят обезобразяване и няма да оставят белези, просто оставам безмълвна.

От самите разрези може и да не останат особено видими белези, но от шевовете – със сигурност ще останат.
400 шева!

# 1 019
Без да разбирам много от правосъдие аз едно не недоумявам. Ако съдиите са такива буквалисти на закона и го следват точка по точка, тогава защо са ни съдии? Преспокойно може да ги заменим с една програма с изкуствен интелект в която вкарваш доказателствата и тя дава присъда. Не трябва ли съдията да има морален компас, да отсъжда в полза на обществото, да носи отговорност пред обществото за опазване на човешките ценности, да има възпитателна роля дори? Защо всички съдии се оправдават със законите, като явно те са недосегаеми и не може да им се търси отговорност?

ИИ се обучава. Като нищо може да прояви повече емпатия.

Общи условия

Активация на акаунт