Случаят „Дебора“

• 281 396
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 390
А защо се очаква, аз да предлагам нещо? Съдиите били ограничени, ми да реагират. Аз не съм съдия. Ето, че имало какво да се направи, но.... след месец. И да, жалкото е, че се налага, ние като общество, ще трябва да следим, като длъжностните лица мълчат и подписват.
И резултатът, какъв е? Нищожеството избягало. Какъв насилствен път? Кой ги насили? Месец мълчали, насилените. Хайде холан.
Сирос, и какво предлагате? Обществото да следи всеки конкретен казус и да прилага натиск върху магистрати, вместо да иска конкретни законодателни промени, за да бъдат предотвратени такива неща занапред. Тава така наречено активизиране на институции по насилствен път води до безрезултатност в няколко насоки. Първо, хубаво окръжен съд ще постанови присъда с грешна квалификация. После какво като се обжалва, ще издирваме профилите на съдиите във ВКС ли? И какво става, ако случайно и ВКС нарушава права, после ни съдят в Страсбург да плащаме на престъпници (в повечето случай)

# 391
  • Пловдив
https://www.dnevnik.bg/analizi/2023/07/29/4512849_prebita_nariaz … _telesna_povreda/

Тук има доста ясни обяснения от юристи и да, май основният проблем е в лошото законодателство, а не в съдии и подобни.

Офф, хайде стига сме оправдавали съдиите!!!
Колко па да е лош тоя закон бе? Колко?
Вие видяхте ли снимките?
Тя е рязана, по дължина и ширина!!! Със счупен нос!!! Остригана!!!!
Това го прави човек с ПРОБАЦИЯ!!!!
Тази съдиика трябва да бъде дисциплинарно уволнена на мига!!!

# 392
  • София
Може и да лъжат юристите, разбира се, и съдийката да е основният виновен.. Но нещо не ми се вярва.

# 393
Аз не бих си сложила подписа и името на лист хартия, зовящ, че това в лека телесна повреда. Като жена, като майка, като човешко същество. Изход винаги има.

“Пазете правото. Включително и от закона.”
Кристиан Таков

# 394
  • София
“ - Леката телесна повреда, причинена с особена жестокост е престъпление от общ характер и по отношение на него е допустимо прилагането на мерки за неотклонение.”

Мигар на някой по брънката му се е видяло бой с възглавници? В експертизата има подробен опис на протезните рани - брой, вид, дълбочина. Охлузвания, ожулвания, фрактури, хематоми.
Не, никой не е виновен. Съдийката хал хабер си няма що е то жестокост.
И за рецидивист говорим, не за доброволец от спасителните отряди.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 23:34 от Ms.Gorgeous

# 395
направо си мирише на корупция в този случай

# 396
  • София
направо си мирише на корупция в този случай
Не мирише, смърди на мърша.

# 397
  • Пловдив
Трябва да има изрично обвинение за особена жестокост, мисля. Като факт, посочен от обвинението. Не може тя да го въведе. Но тук във форума повече разбират.

Не знаем също какво точно е имало като данни по досъдебното към оня момент. Може пък да не е същото като в медиите в последващ момент. Но на форума не му трябва да знае.

И пак, преди пак да ме изтрият: не, не може да назначи експертиза. Ползва тази от досъдебното.

# 398
А сега как може? Не се заяждам,питам.

# 399
  • Пловдив
Сега експертизата е пак на досъдебното.
В производството пред съда по мярката не може.

# 400
Да, няма как да се е минало без корупция и не знам защо никой не успя да изрови името на лекаря, съставил екпертизата - нека и той е изобличен като съдиите. А относно това "в каква държава живеем" - бих попитала по-скоро "в какъв свят живеем?". Следя различни случаи на насилие по света и присъдите в други уж развити държави са не по-малко неадекватни от нашите. Така че далеч не сме с най-лошата съдебна система.

# 401
Магдена, кой е този, който се е сезирал днес и е издал заповед за задържане и защо съдийката не е можела да задейства подобен ход? Питам съвсем сериозно, като най-обикновен лаик. Ако днес успяха нещо да направят, защо това не е направено преди един месец? Защо съдът сам излиза със становище, че индивидът е опасен за обществото и може да извърши престъпление, но го пуска. Имало ли е друга врата, която е можело да отворят и която щеше да остане затворена, ако не беше гръмнало общественото недоволство?

# 402
Днес, нова експертиза, трима лекари. Това сега.

# 403
От Frog news “Защо Гьонева пуска Касапина на свобода?

Случайно ли Гьонева пуска Касапина на свобода или проявява немарливост, за каквато вече е наказвана. В града се говори, че Гьонева е натисната от най-високо място, за да пусне на свобода Касапина? Все пак коя жена или майка, любител на децата и животните, ще пусне с лека ръка на улицата касапина, обезобразил с нож за 400 шева едно дете на 18 години?

Касапинът на момичето имал роднина – политик, който първо накарал окръжния прокурор да смачка обвинението и телесната повреда на момичето да стане „лека“, а съдийката да си измие ръцете със съдебно – медицинската експертиза и с прокуратурата и да пусне рецидивиста с лека ръка!”

⚠️ Кой е политикът ,близък на този касапин, който е оказвал натиск на прокуратурата и съда в Стара Загора? ⚠️

Изтрила съм последния ред за да не политизирам темата

# 404
  • Пловдив
Не знам каква заповед е издадена днес.

В мярката пред съда не може нова експертиза. В досъдебното може.

Общи условия

Активация на акаунт