Случаят „Дебора“

• 281 520
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 200
Цитат
Искат да го изкарат,че сама се е нарязала 🙄 сигурно сама си писа съобщенията със заплахи, толкова ли няма камери в района да докажат,че той е бил у тях..

И също така сама си е счупила носа и сама си е обръснала главата Grinning  Съвсем за глупаци ни взеха.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 18:24 от Delta_12

# 1 201
  • Пловдив
Че не са се сетили роднините да кажат, че са изчезнали от дома им пари и бижута. И да го съдят тоя за въоръжен грабеж направо, че там май наказанията са по-тежки от тези само да влезе някой и да те накълца 21 пъти в дома ти, а ти имаш щастието да оцелееш.

# 1 202
Понеже съм от Стара Загора, оня ден си говорихме с приятели, че градът от доста време насам се е превърнал в неприятно място. Една от причините е човешкият материал. Останаха масово ей такива чомпили като тоя хубавец изписан. Че и припадали по него девойките. И заведения не останаха нормални - все чалготеки, които децата предпочитали, защото не им искали лична карта. Правете си изводите и Бог да ни е на помощ.

Да, и аз срещам подобни мнения в Тик Ток - че това далеч не било първия път, в който местните борчета си отмъщавали на жена по този начин, просто било първия случай, за който обществеността разбира.

# 1 203
  • СИ

Ами юристите, колеги на убития Мартин Борилски се поразходиха из Париж с тогите. Имаше и демонстрация пред българското посолство на студенти, работещи, живеещи тук. Дойдоха и хора от други градове. Френското външно министерство не си остави магарето в калта, образно казано и българския студент в пръстта и убиецът накрая бе наказан.

Тогава бях потресена от оправдателната присъда на българската съдийка. Има ДНК на убиеца под ноктите на жертвата, доказано е видян в блока на жертвата, бил е в жилището на жертвата, но ........ не можело да бъде убиец, защото бил завършил елитна гимназия и учел право. Е, след натиск го осъдиха в друг град.

По европейския закон трябваше да бъде предаден на Франция и съден тук. България отказа.

Вече е на свобода, между другото, ако изобщо е бил в обикновен затвор в условия, В които седят останалите затворници.

Почивай в мир, Мартине 💐❤❤💐❤❤💐❤❤💐!

Две десетилетия по-късно системата леко се е подобрила, може би, но пак си трябва обществен натиск.

Не... Най-важният фактор при двамата убийци на Борилски беше, че бащата на единия бил някакъв много влиятелен милиционер във Варна. И да, двамата убийци отдавна са на свобода. Лежали са по-малко от 10 години.

# 1 204
На една от снимките се вижда едното й око, цялото е подуто и лилаво.

Домино, в лекарската експертиза ли трябва да е посочено черно на бяло, дали нараняванията са животозастрашаващи или съдебния състав го определя това? Аз не успях да разбера. Просто ми направи впечатление, как съдия Гьонова започна с това, че те не се медицински лица и съответно се придържат само към медицинската експертиза, а след това каза: “Ние не установихме нараняванията да са животозастрашаващи”. Такава констатация трябва от лекар, не от съдия, нали така? Аз ли не разбрах, тя ли не се изрази правилно или съдиите не са медици, само от време на време?

# 1 205
Че не са се сетили роднините да кажат, че са изчезнали от дома им пари и бижута. И да го съдят тоя за въоръжен грабеж направо
Чрез лъжи искаш да подобрим правосъдието, браво Hands Ok Hand

# 1 206
Кметски ултиматум: Без криминално проявени служители в заведенията или без разрешително
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поиска от представители на нощни заведения да освободят от задълженията им лица с криминални прояви там, където има такива. Градоначалникът каза това по време на среща с представители на нощни клубове от града, на която присъства и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Лазар Христов, предаде БТА.

Тодоров посочи, че ако искането му не бъде удовлетворено, Община Стара Загора ще бъде принудена да отнеме разрешенията за удължено работно време от съответните заведения.

"Поканихме ви, защото вчера имахме среща с директора на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов и той ни уведоми, че има практика, която е установена със съответните документи, че лица, които са криминално проявени, нерегламентирано присъстват в нощни клубове, носейки облекло "охрана" и по този начин се избягва законът, според който тяхното съдебно минало трябва да бъде чисто", посочи кметът.

Тодоров обясни, че тъй като тези лица не са назначени на договор, няма законово основание полицията да предприеме съответните действия и призова тази практика да се прекрати доброволно. По думите му във времето се създават предпоставки за инциденти и не бива такива лица въобще да имат достъп до този вид дейност.

"Веднъж проявили агресия, е много вероятно да извършат повторно такова деяние", каза още Живко Тодоров. Той подчерта, че целта на администрацията е да има ред в тези заведения.

Срещата бе проведена, след като 26-годишният охранител в старозагорски клуб Георги Георгиев нанесе 21 порезни рани с макетен нож по тялото на 18-годишната си приятелка Дебора Михайлова, а след това счупи носа й и острига косата й с машинка. Впоследствие се оказа, че младият мъж е криминално проявен и осъждан.

Шефът на старозагорската полиция допълни, че от 2020 година извършителят на нападението над 18-годишното момиче няма право да упражнява тази дейност. Той обаче е установен като охранител в едно от заведенията в Стара Загора, след това има данни, че е изпълнявал тези функции и в друго заведение, коментира Христов.

Представителите на нощните заведения, които присъстваха на срещата, поеха ангажимент да вземат необходимите мерки във връзка с обсъжданите въпроси.
Браво на кмета. Айде сега всички кметове да последват примера му.
Цитат
Тодоров посочи, че ако искането му не бъде удовлетворено, Община Стара Загора ще бъде принудена да отнеме разрешенията за удължено работно време от съответните заведения.

Нямала полицията права да предприеме съответните действия??? Ами да подаде сигнал към Инспекция по труда, да охранява инспекторите при една внезапна проверка на място и за всеки неназначен охранител да им тръснат на собствениците хуууууууубава глоба!
Пък да представят на Инспекция по труда заедно с трудовите договори и свидетелства за съдимост, та тогава да ги подпука полицията. Можееееееее, всичко може, ама няма кой. Както се разбра от 29 юли до днес!!!

# 1 207
Изчетох над 100 поста да не се повтаря, но някъде  днес писаха ,че стригане  се прилагало при отказ да проституира жена. Та този нещо намеква ли  , съвпадение ли  е или наказание за отказ да проституира. Момичето не  говори, или не отразяват публично  какво споделя, и все пак ако е нещо такова добива съвсем друг смисъл - на наказание. Жалко че не записах текста. То какво ли не минава сега,  ровят хората и  изравят .

То си е наказание като цяло. Заради остриганата глава хипотетически е възможно да е и заради наркотици или отказ от простутуиране, било е достатъчно и само това, но в случая имаме и едно друго по-брутално садистично ниво на насилие, преминаващо отвъд границите на нормалността. Защото от една страна имате жертвата, а от другата - извършителя, който трябва да има определени характеристики, за да го извърши. Не всеки може да реже така и то цели 21 пъти и сам самия да издържи на гледката. Броя на разрезите говори за много, много насъбран гняв и насочва към по-личен мотив. Един разрез е бил достатъчен, но тук говорим за цели 21 броя, това е нечовешка болка. Тук има реципрочност на болката - един вид "аз ще причиня толкова болка, колкото ми е причинена на мен".Това не е нещо, което може да се направи за 10 минутки, отнело е повече време. Плюс това, ако беше такава наказателна акция, нямаше да е само от един човек и по-скоро биха я завлекли някъде другаде и там да си свършат работата, мястото е от значение. Има и още, но ще го спестя.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 17:43 от mariposa_viv

# 1 208
  • СИ
На една от снимките се вижда едното й око, цялото е подуто и лилаво.

Домино, в лекарската експертиза ли трябва да е посочено черно на бяло, дали нараняванията са животозастрашаващи или съдебния състав го определя това? Аз не успях да разбера. Просто ми направи впечатление, как съдия Гьонова започна с това, че те не се медицински лица и съответно се придържат само към медицинската експертиза, а след това каза: “Ние не установихме нараняванията да са животозастрашаващи”. Такава констатация трябва от лекар, не от съдия, нали така? Аз ли не разбрах, тя ли не се изрази правилно или съдиите не са медици, само от време на време?

Виж сега... Могат да те начупят цялата и пак живота ти да не е застрашен. Ако ти плиснат чаша сода каустик в лицето пак няма да ти е застрашен живота. Оправданията на съдийката Гьонова как се позовавала на медицинската експертиза са жалки, смешни и нелепи.

# 1 209
Аз се опитвам да си обясня противоречието в тия две твърдения, нищо повече.

# 1 210
  • Пловдив
Че не са се сетили роднините да кажат, че са изчезнали от дома им пари и бижута. И да го съдят тоя за въоръжен грабеж направо
Ако така ще се подобри...
Защото другия вариант от времето на "тъмните векове", око за око и зъб за зъб не ми се нрави.
В крайна сметка при цялото това недоверие на народа в правораздавателните органи изобщо не сме кой знае колко далеч от момента, в който обезумели от мъка хора ще вземат правосъдието в свои ръце.
Ако един мирен и кротък човек му прикипи дотолкова, че да търси мъст, никой и нищо не може да го спре.
В крайна сметка, държавата ни се крепи и развива точно от тези кротки, добри хора, които се трудят, създават блага, деца и семейства. Ако и тези хора изперкат като другите самозабравили се "мутри", "политици" и разни други..... Нещата ще излязат от контрол.
Разбира се все още сме далеч от този сценарий, но определено вървим в тази посока.

# 1 211
Нее, само чрез тълкуване и ясно заявена позиция, че народа гледа и вече няма да търпи безобразия.
Както подразбирам, вие имате друго виждане за случилото се или най-малкото го намирате за приемливо. Ваша воля, не се чувствайте длъжна да подкрепяте никого.

# 1 212
Ето за това говоря:
Те знаят какво правят и как да го направят за да им се размине .

# 1 213
  • Стара Загора
Стара Загора-много млади има хора пред съда Simple Smile Обнадеждена съм за младото поколение

# 1 214
  • София
По Нова Нюз предават но живо, но не разбрах от къде.

Общи условия

Активация на акаунт