Как да оправя белите от котката 😀

• 2 517
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте ! Спалнята ми е с рамки ,които са с Бяла кожа. Котката ми си е начесала доволно ноктите на кожата и я разкъса . Имали вариант да се поправи ?

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 11:29 от Не се сърди, човече

# 1
  • Бургас
Да, като се претапицира.

# 2
Има кожени комплекти за поправяне на тапицерия, нещо като лепенки са. В някой случаи, могат да спасят положението.

# 3
Да, като се претапицира.

С нещо коткоустойчиво, като това например Wink

http://ferocom.bg/product/14/%D0%A0%D0%B8%D1%84%D0%B5%D0%BB%D0%B … D0%B8%D0%BD%D0%B0

# 4
  • Велики Преслав
Май ЧС най-добре е показала 😀. Аз вече 4 кожени стола сменям. Не зная какво толкова намират в тях, явно им е или мания или фетиш.

# 5
Веднъж като гледахме килими в един магазин дойдоха двама възрастни и попитаха какво може да им предложат, че да издържи на котката. И продавачът им каза - гранитогрес Simple Smile
та съветът не е измислен от мен Wink

# 6
Зависи колко е надрано/скъсано. Ако е много и надрано на ленти, няма поправяне, освен запеляне на цяло парче върху надраното. За малки поражения, има лепила за кожа, но вероятно няма да стане за поражения от котка.
По-скоро, свикни с мисълта, че щом имаш котка, нямаш право на красиви и най-вече здрави кожени мебели Sweat Smile

Малко смях във връзка с темата

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 18:54 от Nevermoresleep

# 7
  • Варна
Няма значение материята - харесат ли си я, спасението е мираж. Мда, гранитогреса ще свърши работа... може би.

# 8
 и аз имам кожени мебели, покривам ги с вълнени мои непотребни дрехи и отгоре мятам един текстил. Скоро изпрах текстилното и нашият вече не спи даже там.
И на спалнята също закривам кожата, и това помага, забравя ли да я скрия, веднага отива да си драска там.
Ще му купувам втора драскалка-лежалка, но още не съм си избрала модел, даже ще доста висока, да се катери.

# 9
  • Велики Преслав
Зависи колко е надрано/скъсано. Ако е много и надрано на ленти, няма поправяне, освен запеляне на цяло парче върху надраното. За малки поражения, има лепила за кожа, но вероятно няма да стане за поражения от котка.
По-скоро, свикни с мисълта, че щом имаш котка, нямаш право на красиви и най-вече здрави кожени мебели Sweat Smile

Малко смях във връзка с темата

Скрит текст:
Като докъса този, ще си купя от тези евтините с тапицерия. Поне да не ме е яд

# 10
1. Има кожа, която се самозалепва - https://bestnfast.bg/izdelek/leather-patch/, примерно това ми излезе първо.
2. И тук на второ място, след като си оправите кожата може да сложите прозрачен самозалепващ се протектор, точно срещу котешки драскотини - https://www.amazon.com/HappyFreeSX-Furniture-Protector-Scratchin … tZT1zcF9hdGY&th=1

Нашата приживе съсипа цяла холна гарнитура, от онези тапицирани като от джинсов плат, от 90-те. Grinning Трябва да им се осигури точно такава леко релефна повърхност, може от канап или нещо друго, може да й съберете някакви стари парчета плат/тапицерии някъде с лепило, въпреки че котките трудно могат да бъдат насочвани.

# 11
Има вариант да се извадят ноктите на котето, така че повече да не поникнат.
Така ще приключите със съсипаните мебели, но животинката трябва да се гледа изключително в домът, понеже няма да може да се покатери на някое дърво, ако я подгони някое куче например. Отделно ще се окаже беззащитна ако я нападне друга котка и т. н.
Та не е подходящо за котки, които се пускат и на двора/градината...

# 12
Ако на някой са му по-важни мебели, пердета, паркет и стени - по-добре да не си взима куче/котка, за да вади нокти и т.н. Котката си е хищник, ако ще да е расла само в апартамент, да й се извадят ноктите, за да не увреди някоя си мебел ми звучи наистина абсурдно.

# 13
  • Варна
За никоя котка не е удачно да се вадят - освен за защита, ноктите имат отношение и към равновесието на животното. Впрочем, във Великобритания имаше предложение за криминализиране на такова действие като нехуманно отношение...

# 14
Премахването на ноктите е варварско Scream. По-добре човек да не си взима котка, ако мебелите ще са му по-важни.

Общи условия

Активация на акаунт