На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 45

• 90 026
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
След два чудесни дни в Одрин - все пак трябваше да се приберем.  Отиване и връщане през Лесово, пътувахме в четвъртък,повече от 10 минути не сме чакали в посока. Разликата с миналата година, когато изобщо не слизахме от колите преди проверката на багажника, сега се слиза още на паспортния контрол, викат всеки от пътуващите в колата по име и застава пред камерата. Нашите митничари питаха само цигари дали сме купували, изобщо не се ровили.
Цените ми се видяха доста нагоре, но все пак това е цяла година, инфлацията им 85% , но много неща все още са изгодни за нас - храна, препарати, лекарства. При дрехите поскъпването ми се видя по-осезателно, но купувах основно за детето в Уайкики и сумата в лева пак е прилична,  в мола плащах с дебитна на ПИБ - таксували са ме на 0. 068 за лира. При заведенията обаче е очевидно намалянето на порции и вдигането на цени. На Айдън за четири порции дроб ни донесоха две половинки домат, лук  и 2 купички от лютия сос, четирите пилешки шишчета са всъщност 2 нормални такива, но на  наполовина по-къси шишове. Като цяло ние ходим за разходка и хапване и много не се забивам в цени, но при вида на Доместос за 35 лири, грабнах няколко. Цените на нощувките са мощно нагоре, добре, че резервирахме преди повече от половин година, разликата към деня на пристигане беше 80 евро повече. Доволни сме, бяхме с децата и на Музея на здравето, интересно място, купих дребни неща за вкъщи и традиционните печива и сладкиши на тръгване, уцелихме страхотно време, един път годишно може би си остава оптимално за мен при сегашните условия.

# 391
  • Далечният изток
Ние минахме вчера сутринта около 9 ч. през Лесово, буквално за 20 минути. Турският митничар на влизане само погледна в багажника, нашите на връщане два пъти ни накараха да отваряме багажника, единият митничар поиска да си отворя чантата. На връщане точно 30 минути.
И ние си направихме хубава разходка за два дни в Одрин. Хареса ми хотелът, заведенията, в които хапнахме и на обяд, и на вечеря. Разочарована съм от пазарите, големи боклуци се продават там и то скъпи като за такива парцали, макар че не тръгнах с идеята да пазарувам. В моловете цените са като тук.
Лекарствата миналата есен определено бяха по-евтини. Взех капсули черен кимион, сега погледнах цените в нета, в България даже е по-евтино в някои аптеки.
Това ми е трето ходене до Одрин, мисля, че ми беше последното... Турски препарати, прахове, сапуни и шампоани така или иначе купувам от тук на същите цени.

# 392
Докато сме на тема лекарства, да питам, някой купувал ли е Тебокан и Милгама? В ilacabak открих еквиваленти /уж/, но ми се иска отзив от личен опит. За 1 месец тук двете ми излизат 90 лева.

# 393
Тебокан има в Турция - продава се със същото име, но имат само от 80 и 120 мг (240 мг нямат там, в България има 240). На вас какви милиграми са изписани?
Тебокан 80 мг струва 11 лв в Турция, в България - 50 лв.
Милгама също има, но е с друго име. И тя е доста по-евтина.

# 394
Вчера ми ги изписаха за 3 месеца. Не сме ходили в Одрин от почти година и като чета, гледам и слушам, цените са станали почти като тук.
Поне лекарствата там са по-евтини. Надявам се скоро да отидем.

# 395
Тебокан има в Турция - продава се със същото име, но имат само от 80 и 120 мг (240 мг нямат там, в България има 240). На вас какви милиграми са изписани?
Тебокан 80 мг струва 11 лв в Турция, в България - 50 лв.
Милгама също има, но е с друго име. И тя е доста по-евтина.
.   
Какъв е еквивалента на Милгамата?

# 396
  • Бургас / UK
Вчера ми ги изписаха за 3 месеца. Не сме ходили в Одрин от почти година и като чета, гледам и слушам, цените са станали почти като тук.
Поне лекарствата там са по-евтини. Надявам се скоро да отидем.
И аз си мислех така за цените, от това което чета, но са си доста под нашите. Само за дрехите не знам, защото не купувам дрехи, но всичко друго си заслужава на фона на нашите.😊

# 397
Здравейте! Вчера ходихме до Одрин.На отиване 1 час на Капитан Андреево,но на връщане беше кошмар Два часа докато минем последното гише на турско и още час ,за да влезем в България.Разходихме се добре,хапнахме на центъра, за съжаление не сварих  пресните кори,свършили бяха. В Мигрос имаше много намаления 2 за 1,напазарувахме добре,въпреки,че имаше празни щандове. Разочарование от Тугра,пише ароматизатор 27 лири,а го таксуват 35,  лютеницата пише 32,а  на касата ми са таксували 49,9 на  буркан.Пазара пълна мръсотия, стоката на земята.Купих си необходимите лекарства, доволни сме от разходката и хубавото време.

# 398
  • У ДОМА
Здравейте! Вчера ходихме до Одрин.На отиване 1 час на Капитан Андреево,но на връщане беше кошмар Два часа докато минем последното гише на турско и още час ,за да влезем в България.Разходихме се добре,хапнахме на центъра, за съжаление не сварих  пресните кори,свършили бяха. В Мигрос имаше много намаления 2 за 1,напазарувахме добре,въпреки,че имаше празни щандове. Разочарование от Тугра,пише ароматизатор 27 лири,а го таксуват 35,  лютеницата пише 32,а  на касата ми са таксували 49,9 на  буркан.Пазара пълна мръсотия, стоката на земята.Купих си необходимите лекарства, доволни сме от разходката и хубавото време.
  Тугра имат карти и намалението важи само с тези карти

# 399
В Турга два пъти опитвах да купя карта и двата пъти ми отказаха. Пропускам я вече.

# 400
Карсил в Турция по евтин ли е от тук и от какви мг го има?

# 401

Карсил е българско лекарство и се произвежда от Софарма.
В Турция се продава само един вид като хранителна добавка 22.5 мг и струва по сайтовете около 500 лири (~30 лв в trendyol).
В България 22.5 мг струват около 10 лв.

# 402
Вчера границата КА към 10 ч за 40 мин.Днес към 12 ч за 50 мин.Имаше си коли но се минаваше сравнително бързо.От много години не бях ходила събота и както се бях настроила имаше доста наши сънародници.Не мога лично да разбера на състезание ли отиват, безплатно ли ги дават нещата.Такова бързане,грабене.В аптеката до Марги чак до скандали.20 човека се натискат.Хотела за нощувка отново Palmiye.Без забележки.С малко намалена цена от пролетта.От юли цените са още нагоре но пак си заслужава . Скоро в темата се обсъждаше бельото.Аз вземам само тази марка,в магазина качество е много добро.Магазина е на главната срещу Дефакто,продава възрастен господин.Потвърждавам за пазара в събота.Такъв прахоляк и мизерия е там че аз лично не смях да си купя нещо.Дано го примесят на друго място,все пак има хранителни стоки.

# 403
  • у нас
Засега до НГ ще е там Синия пазар.

# 404
  • Далечният изток

Карсил е българско лекарство и се произвежда от Софарма.
В Турция се продава само един вид като хранителна добавка 22.5 мг и струва по сайтовете около 500 лири (~30 лв в trendyol).
В България 22.5 мг струват около 10 лв.
Намирам по сайтовете в капсули по 120 мг на цена 185 - 200 лири за 60 капсули.

Общи условия

Активация на акаунт