На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 45

• 90 028
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Карсил в Турция по евтин ли е от тук и от какви мг го има?

Карсил е българско лекарство и се произвежда от Софарма.
В Турция се продава само един вид като хранителна добавка 22.5 мг и струва по сайтовете около 500 лири (~30 лв в trendyol).
В България 22.5 мг струват около 10 лв.
Намирам по сайтовете в капсули по 120 мг на цена 185 - 200 лири за 60 капсули.
Което е на половин цена от тук. По нашите аптеки 110мг, 30 капсули са около 13 лв.

# 406
Тугра имат карти и намалението важи само с тези карти
[/quote]
Да имат карти,но някъде бях чула,че на български граждани  намалят,без тях. Преди започване питам ,има ли намаления,уж отговарят да,но явно няма.Ще го пропускам вече.
Приятен ден.

# 407
Вчера бяхме в Одрин.На отиване в 8.30ч. на КА минахме за около 20 минути, на връщане в 17.00ч.за един час.Цените са  нагоре, но пак си заслужава.Пазарувахме от БИМ и А101, като БИМ си остава по- евтин магазин.Направи ми много неприятно впечатление,че в някой магазини се дразнят на нашето присъствие(парфюмите Bargelo).Айдън не е това ,което беше- порциите джигер много малки, кюфтета с големина на копчета, салата и сосове в ограничени количество .Ние обядвахме в едно заведение в ляво на самата централна улица(срещу магазина за халва).Добро обслужване, голяма салата за двама и доста прилични порции.Накрая ни почерпиха с халва.Аптеката - на 2 минути от Рибният пазар- организирани, любезни, с човек владееш български език, обслужването ставаше много бързо.От хипермаркет Марги винаги вземаме - баклава, толумбички, еклери, шекерпаре.Магазини за дрехи- много зле, високи цени и само парцали.

# 408
Уикендът бях в Текирдяг и Одрин след около година пауза без да съм ходила в Турция. Ами, какво да кажа, цените са доста завишени навсякъде. В любимия ни рибен ресторант в Текирдаг,  където обикновено плащаме не повече от 2000 лири, този път платихме 4.500.... Не разбрах толкова ли са вдигнали цените или просто ни набълбукаха сериозно, не сме взимали нищо по-различно от друг път. Хранителните също са нагоре, за не особено голям пазар в Карфур оставих 2000 лири, същото и в Мигрос.  Ядки на главната в Одрин - лешници, орехи и шамфастък, 60 лева. Отделно спафме в един хотел в Текирдаг, нощувката сто лева, еми той си беше трагедия. Мръсно, миришеше на цигари в стаите, а закуската беше направо компромис.Явно ще сменяме дестинацията по-навътре в Турция.

# 409
  • Пловдив
За съжаление е така - много неща се промениха, цените вече са доста високи, някои неща са по-скъпи от тук. Орехи (големи и хубави) купувам за 16лв от нашия пазар, в Одрин преди 2 седмици бяха 20лв.
Лекарства не купувам, не ми трябват  чак такива количества, че да си струва да ги взимам оттам.
Храната в Айдън например много се промени - като цени и като грамажи.
Дрехите са пълна скръб - в Марги и по моловете само парцали, нищо качествено не може да се намери. За пазара да не говорим - евтини като качество боклуци - в Пловдив на Руския пазар ги има същите. В Мигрос 80% от нещата вече са на цена като в България.
Баклавите в Марги станаха супер-супер-супер скъпи. Да, вкусни са, но ние не се тъпчем само с баклава и не ми е толкова важно да купувам.
Останаха само перилните препарати, но за един прах за пране колко лв. да спестиш.
Като си направих цялата тази проста сметка и за себе си реших, че повече от веднъж годишно не си струва да се ходи. Достатъчно сме обиколили Одрин, че дори и на екскурзия и разходка вече не ни е интересно.

# 410
  • Пловдив
Много неща са променени, има доста вдигнати цени, но има и доста неща, които си заслужават. Освен лекарствата има сметка  сирена, кашкавали, масло, плодове, зеленчуци, риба, яйца, месо. Дори и храната по заведенията. Не знам защо всички са се захванали с този Айдън и той е да е критерий за заведение - има много други, някои и по-обикновени, които предлагат много по-вкусна и евтина храна. В ненамалено, а същото количество, което беше и преди време.

Скрит текст:
Лично аз имам голяма слабост към чантите и си купувам винаги по 1-2-3, имам много, но не мога да им устоя. Реплики са, но цените са наистина много добри, а и всеки си има някоя лудост Grinning

# 411
  • Plovdiv, Bulgaria
Скрит текст:
Много неща са променени, има доста вдигнати цени, но има и доста неща, които си заслужават. Освен лекарствата има сметка  сирена, кашкавали, масло, плодове, зеленчуци, риба, яйца, месо. Дори и храната по заведенията. Не знам защо всички са се захванали с този Айдън и той е да е критерий за заведение - има много други, някои и по-обикновени, които предлагат много по-вкусна и евтина храна. В ненамалено, а същото количество, което беше и преди време
.

Скрит текст:
Лично аз имам голяма слабост към чантите и си купувам винаги по 1-2-3, имам много, но не мога да им устоя. Реплики са, но цените са наистина много добри, а и всеки си има някоя лудост Grinning
Откъде си взимате чанти?

# 412
  • Пловдив
ЗлаВещица, така е, по-изгодни са месото и млечните, но лично аз не бих рискувала да купувам големи количества, защото са забранени за внос. Най-много взимам 1 масло, 1кашкавал и 1 сирене.

За заведенията - ние ходим в 2-3 по-известни. Няколко пъти ни се случи да седнем в друго по-обикновено и храната беше отврат - джигера миришеше убийствено, телешките кюфтета също, пилешките крилца не ставаха за нищо. Може би не сме попадали на такива с вкусна храна.

Някой ако има препоръка за различни от масовите ресторанти, с удоволоствие бих пробвала, защото съм чревоугодник и обичам храната Simple Smile

# 413
Вчера бяхме в Одрин.На отиване в 8.30ч. на КА минахме за около 20 минути, на връщане в 17.00ч.за един час.Цените са  нагоре, но пак си заслужава.Пазарувахме от БИМ и А101, като БИМ си остава по- евтин магазин.Направи ми много неприятно впечатление,че в някой магазини се дразнят на нашето присъствие(парфюмите Bargelo).Айдън не е това ,което беше- порциите джигер много малки, кюфтета с големина на копчета, салата и сосове в ограничени количество .Ние обядвахме в едно заведение в ляво на самата централна улица(срещу магазина за халва).Добро обслужване, голяма салата за двама и доста прилични порции.Накрая ни почерпиха с халва.Аптеката - на 2 минути от Рибният пазар- организирани, любезни, с човек владееш български език, обслужването ставаше много бързо.От хипермаркет Марги винаги вземаме - баклава, толумбички, еклери, шекерпаре.Магазини за дрехи- много зле, високи цени и само парцали.
От кой А101 пазарувате,защото почти винаги от там  нищо не си харесвам. Колкото до коментарите и на нас ни направи впечатление,че споменаха българи,при вида на пълната количка,но пазарувам за 3 семейства.
La farina, в събота купихме от центъра  кашу и бадем по 20 лв/кг,а лешници по 25 лв/кг, не съм видяла 60 лв никъде.

# 414
  • Пловдив
Скрит текст:
Много неща са променени, има доста вдигнати цени, но има и доста неща, които си заслужават. Освен лекарствата има сметка  сирена, кашкавали, масло, плодове, зеленчуци, риба, яйца, месо. Дори и храната по заведенията. Не знам защо всички са се захванали с този Айдън и той е да е критерий за заведение - има много други, някои и по-обикновени, които предлагат много по-вкусна и евтина храна. В ненамалено, а същото количество, което беше и преди време
.

Скрит текст:
Откъде си взимате чанти?

От петъчния и синия пазар.

На заведенията не мога да цитирам имена. Ядем на третия етаж в Ераста, най-вече искендер, същото заведение го има и в Марги аутлета. На главната и зад бизестена сме сядали в обикновени кръчмички и там не сме оставали разочаровани. Често ядем в едно кръчме на пътя към главната, от Айдъна надолу, има маси и на улицата, там сме на шкембе и леща чорба, телешки кюфтета или джигер. Не е имало проблем с вкусовете. Миналата седмица ядохме сандвичи с риба и панирани скариди на рибния пазар, то не е и заведение, просто до магазина приготвят и храна, има 4-5 масички, ами много вкусно си беше.

Сирене, кашкавал, месо, мляко не прекалявам, купувам по 2-3 бройки, никога не е имало проблем. Приятелките, с които ходя също купуват по толкова, не са само моите в колата. Виждат ги, казват, че по принцип не се купуват, но не правят проблеми, както с цигарите например.

# 415
Не знам за кой евтино,за кой скъпо.Аз и не помня цени.Ядохме Искендер 220 лири.В Мадо ей за това удоволствие и два чая+ чакането над 30 лв.Ядохме пиде с кайма до аптеката в Марги ,2 бр + 2 айряна 22 лева.Пихме кафе сутринта до заведението на Palmiye  около 3 лв беше.Та не бих казала че са лъскави.

# 416
От кой А101 пазарувате,защото почти винаги от там  нищо не си харесвам. Колкото до коментарите и на нас ни направи впечатление,че споменаха българи,при вида на пълната количка,но пазарувам за 3 семейства.
La farina, в събота купихме от центъра  кашу и бадем по 20 лв/кг,а лешници по 25 лв/кг, не съм видяла 60 лв никъде.
60 лева дадох общо за трите вида ядки, не съм казала, че килограма на някои от тях е 60 лева. Но не съм купувала чак толкова големи количество. Орехът беше около 23 лева за килограм.
Едно от момичетата, което пише тук в темата му насочи към една закусвалня в Лозенград, до автогарата. Благодаря й от сърце, такъв бюрек никога не бях яла. Хареса ни страшно много и този със сирене, и с месо, и със спанак.

# 417
Относно питането за магазин А101.Купувам от там шампоан против пърхот и захарна украса.Тези две неща ги има във всеки един магазин.В неделя в магазина за ядки в уличката на центъра (преди баклавата) ядките орехи бяха 150 лири/кг.Имаше промоция и на други ядки, но не обърнах внимание

# 418
  • Пловдив
Миналият месец в 5М Мигрос шам фъстък струваше 600ТЛ за кг,а в магазин за ядки-650ТЛ.И аз съм на мнение,че за много неща(хранителни,препарати,нощувки,горива) не си струва "разходката".

# 419
Може ли да ми кажете магазин за детски играчки в лозенград

Общи условия

Активация на акаунт