Български брандове и бутици -Тема 3

• 101 876
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Etere винаги са били лелка стил, която се е плеснала по челото, че животът си върви и тя трябва да разчупи положението, че и уголемени размери. Винаги като съм влизала си казвах "ау, ей сега ще си намеря моето" и никога не е ставало.
Донякъде съм съгласна.  Наистина залитат към твърде консервативни модели. Имах две техни рокли, които си давам сметка, че бяха меко казано скучни. Е, дадох им пътя. Но пък една тяхна риза... класика, финес. Истина е, че се загубиха някъде като стил и линия. Или пък са пропуснали да разберат,че 50 е новото 30.🙃

# 616
От Етере имам два хубави черни костюма. Единия е официален, от плътен жоржет, 100% вискоза, стои страхотно.
Обаче - в магазина им този костюм го имаше ушит от няколко вида плат, само от плътния жоржет ми хареса

С нетърпение чакам Веричи да ми се обадят тази седмица за вълнената дълга пола

# 617
От къде мога да си поръчам хубаво, вълнено и вталено палто?
В Авин е изчерпано всичко и качеството на вълната е ужасно.

# 618
Avenew, Dika, Elizabeth fashion, Aureline...

# 619
Avenew, Dika, Elizabeth fashion, Aureline...
На Авеню и Елизабет имам по едно палто на доста години и са хубави. Особено на Елизабет, едно лилаво на рибена кост, топло, удобно и свежарско.
Но повече ми харесаха палтата на Ivy Oak. Фирмата не е българска, но много от дрехите са ишлемета от български фирми и си пише, че са произведени в България, затова си позволявам да пиша за тях. Аз си поръчах от фирмения им сайт една рокля, правена в България, а техни палта намерих в български магазин и то на съвсем поносими цени преди няколко години. Вълната стегната, направо реже, кройка, модел перфектни. Сега виждам, че и някои сайтове ги предлагат тук  Малко са височки цените, но и това за всеки е различно.
 https://answear.bg/m/ivy-oak/tya/drehi/palta

# 620
Аз имам палта с вълна от няколко български бранда - Avenew, Elizabeth, Dika, Kensol, Ephos и Junona. Общо взето всички мога да ги похваля като качество на плата и изработка. На мен лично най- точно ми стават и много хубаво ми стоят палтата на  Kensol и Elizabeth. Но тъй като вторите поддържат по-голямо разнообразие от цветове и модели от тях имам няколко. Имам две от по-старите им колекции, страхотни са, топли, красиви,не  мърдат с годините. Тези на Ephos също са много ефектни, но на мен най- малкият им размер ми е съвсем леко голям. Иначе много им харесвам дизайните на тази фирма.

# 621
Поръчах си тези три рокли от Дафнето. Всичко е на sale. Добре са ушити, хубава материя - памук, вискоза и сатенирана вискоза!

# 622
С нетърпение чакам Веричи да ми се обадят тази седмица за вълнената дълга пола
Може ли отзив за полата, когато пристигне, защото и на мен ми хареса. Качество на плата, как стои, отговаря ли на номера, каква е дължината, че съм 180 см, а ми се иска да е по-дълга. На снимка е напито черно с дискретен блясък, изчистена кройка тип молив....красота.

# 623
  • София
Аз пък съм много доволна от палтата на Авин, имам няколко цвята от тях.

# 624
  • София
Мога да препоръчам палтата на "Iv-Boutique". Българска фирма от гр. Стара Загора. Имам това палто:
линк
Палтото е страхотно! Взех го с 20% намаление на Черен петък. 100% италианска вълна. Кройката е добра и е ушито добре. Яката позволява различни комбинации.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 18:45 от Rouzi

# 625
Поръчах бански от mylucinda, видях го от инфлуенсърка на видео и много ме грабна. В сайта им няма никаква информация къде се шият и т.н. Някоя от вас поръчвала ли е, може ли да даде отзив. Нямаше и срок за доставка след като поръчах банския, та чакам за сега… и в имейла, който получих като потвържение също няма нищо конкретно…

# 626
Имат сходни модели с LaVela beachwear, аз имам един от тях, но долната част доста описва. 🫣

# 627
  • На зелено
Здравейте и благодаря за новите марки, които открих тук - Sassa Björg и Ellen More. Онлайн ми допадат много моделите, особено на SB. Те пускат ли намаления? А Ellen More имат ли физически магазин? Не ми допада в България този начин на онлайн пазаруване с пробване при куриерите. А някой купувал ли от Aureline сатененият модел пола и топ? Много ми харесва бялата комбинация при тях.

# 628
Да се похваля и тук с новото ми палто от Verychi 🤎!

Надявах се, че ще го включат в намалението си след Нова година, така че го взех с 20% отстъпка. 90% сурова вълна и 10% кашмир. Не е най-дебелото, но и идеята ми е да мога спокойно да го нося върху сака на работа.

И тъй като съм на вълна̀ палта през последните месеци - не съм виждала в тема да се е коментирала YM by Yana Mushing (https://www.facebook.com/share/1Aip4z5gsj/?mibextid=wwXIfr). Случайно попаднах на страницата в една от фб групите, в които членувам. Дамата изработва палта по поръчка и преди 2 месеца си поръчах тъмносиньо палто от 100% Manteco вълна, като съм много доволна както от изработката, така и от отношението. Изработката отне около 3 седмици, като палтото ми излезе 280 лв. (за по-дълги от 90 см цената е повече, но не запомних колко точно). Със сигурност ще поръчам пак от нея стига да има плат в любимия ми цвят бордо. 😬

# 629
За една и съща Зарена ли говорим? Grinning Аз лично пари за фурла нямам, в смисъл имам, но няма да дам. Още повече, че се оказа, че всъщност Зарена им ги шият Joy

Имам три фурли и три зарени. Разлика в качеството не намирам. Да не говорим, че едната Фурла пише произведено в Бя! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт