Кастингът за сериала „Студена зима“, който се продуцира от MEG Yapım за TRT и платформата tabii, продължава.
И някои подробности за темата и за главния герой- прокурора, който се изпълнява от Мурат.
Сериалът е базиран на реални събития и разказва историята на прокурора Изет Акчал, станал известен по време на разрушителното земетресение в Ерзинджан през 1939 г. Трусовете с магнитуд 8 по Рихтер са продължили 52 секунди и са погубили 40 000 човека. Акчал е взел смело решение- позволил е на затворниците да излязат на свобода за един ден, за да помогнат на пострадалите.
В сериала ще участва и Улви Кахяоглу, който ще влезе в ролята на журналиста Начи Садула. Актрисата, която ще се превъплъти в съпругата на героя на Мурат Йълдъръм, ще е Ханде Догандемир.
Сценарият е написан от Meriç Demiraj и Cenk Boatur. Снимките ще започнат съвсем скоро.
Много се радвам за новата партньорка на Мурат. Харесвам Ханде от един от първите ми турски сериали- "В очакване на слънцето" и мисля, че ще станат добра екранна двойка. Историята е много интересна и е за период, в който сме виждали колко добре изглежда и представя образите Мурат. Горе-долу същото историческо време беше и това на "Азиз".

Те на час по лъжичка пускат.Миналата седмица писаха за сюжета и за актьорът Улви К.Сега новото е за Ханде Доаандемир.Харесвам я като актриса. И също съм я гледала във '' В очакване на слънцето'' преди 10 г. и във ''ВВ:Кьосем''.