Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 470
  • 807
  •   1
Отговори
# 570
Ами и аз да се оплача от осите... :/
Бехме преди 3 седмици за 1ви път на Тасос. Страхотно си изкарахме. Хареса ни острова. Наехме си единия ден лодка и обикаляхме по някои от известните плажове. Например :Мраморният. Вместо да се бутаме с хората, паркирахме наблизо, порадвахме му се, гмуркахме се и продължихме към Вати.
Мястото за настаняване беше 6 +, с много любезен персонал и главно собственик!
Обаче... Обаче осите.. Особенно на закуска. Беше някакъв ад. Те (персонала) правеха всичко възможно, за да се справят с тая напаст, а аз изпадах в див ужас, защото съм алергична към тях и съм бременна...
Имаше вечер, където вечеряхме съвсем спокойно, на крайбрежната беше, нямаше оси, може би заради това че беше по-късно, не знам..
Ще опитам да кача някоя и друга снимчица за положителен финал :=)

Пп:Скала Потамия

# 571
Може ли да споделите къде сте били, ако е реклама, може и на лично съобщение.
Ами и аз да се оплача от осите... :/
Бехме преди 3 седмици за 1ви път на Тасос. Страхотно си изкарахме. Хареса ни острова. Наехме си единия ден лодка и обикаляхме по някои от известните плажове. Например :Мраморният. Вместо да се бутаме с хората, паркирахме наблизо, порадвахме му се, гмуркахме се и продължихме към Вати.
Мястото за настаняване беше 6 +, с много любезен персонал и главно собственик!
Обаче... Обаче осите.. Особенно на закуска. Беше някакъв ад. Те (персонала) правеха всичко възможно, за да се справят с тая напаст, а аз изпадах в див ужас, защото съм алергична към тях и съм бременна...
Имаше вечер, където вечеряхме съвсем спокойно, на крайбрежната беше, нямаше оси, може би заради това че беше по-късно, не знам..
Ще опитам да кача някоя и друга снимчица за положителен финал :=)

Пп:Скала Потамия

# 572
Anmasu,

Невероятно любезно отношение на собственика-към всеки един гост. Подаръци(бутилка вино и плажна чанта) . Напитки за добре дошли и за тръгване. И още...
След като се оплакахме от осите, бяха взети допълнителни мерки. Сърдечно им благодаря!

Самото място е близко до плаж(около 5 мин пеша). Басейните са малки и са за деца, по скоро,зс възрастни за плуване-не! Закуската е вкусна, напълно достатъчна, без някакво огромно разнообразие(обаче), ресторантът е мъничък( според мен) за броя гости, не знам в сезон дали не става много претъпкано 🧐
Пп:почистване на стаите-всеки Божи ден..
Обожавам места за настаняване на партер.И за летните ни почивки винаги търсим нещо подобно като Оли Терра или къщички, бунгала. Без стълби, без асансьори.Нашата група е и с деца и затова търсим такива местенца-с бърз и лесен достъп навън, а и това някак ми дава усещане за свобода :=)

Весело лято на всички 💙

# 573
Здравейте,предстой ни почивка на Тасос в Лименария.Някой ходел ли е там как са плажовете и цените по таверните? И може ли информация за цените на ферибота?

# 574
Цените на ферибота са 25 евро за голяма кола (20 за малолитражка), 5 евро на човек, 3 евро за дете 5-10 г. В посока.
Цените по таверните са като навсякъде.

# 575
Цените на ферибота са 25 евро за голяма кола (20 за малолитражка), 5 евро на човек, 3 евро за дете 5-10 г. В посока.
Цените по таверните са като навсякъде.

Благодаря за информацията,но какво ще каже цените са като на всякъде. Тук на Несебър е ненормално шопска салата 22лв и няма да казвам каква беше. Миналата година на кавала гръцката салата беше 6евро,това имах впредвид дали имат и там завишение на цените.

# 576
Гръцка салата 8 Евро в Скала Потамия. Пълнен калмар  около 15 Евро. Пиците бяха 11 Евро, порция гирос също 11 Евро.

# 577
а откъде наемате лодка (плаж, фирма) и какъв маршрут е най-добре?
питам като за човек никога ходил на тасос и никога качвал се на лодка и не можещ да плува, но пък ако има жилетка, би се пуснал също Simple Smile

имам питане за шофирането, моля.
двугодишен шофьор съм, минавала съм шипка, банско, но трудничко ми е и съм бавна, но пък оцелях Simple Smile
та, искам да обиколя целия тасос, чудя се какво да набележа. 8 вечери сме и всеки следобед мисля да сме на трип с плажчета и гледки (може би единият ден ще е лодки, да). та, като гледам има един път крайбрежен, който обикаля целия остров. по него като тръгна и примерно да гледаме по два плажа на дента питането ми за познаващите тасос е
1. ок ли е пътят за сравнително нов шофьор до тези плажове,
2. да споделите плажовете в тасос, които да не пропусна - твърде много са и трябва да си подбера, напр единият ден марбъл и нещо наоколо, вторият ден алики и лагуната, третият на западната част... абе много плажове,м много гледки, и ще сядам да подбирам, затова вашите любими да споделите Simple Smile
3. как е пътят до вътрешни яки места и ако препоръчате такива, също... засега виждам едно limenas view, но наистина доста къдрав ми се вижда пътят до там?!... виждам и waterfall marie, както и apostolus waterfall - лесно достъпни ли са с кола и после колко пеш, струват ли си.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 10:41 от arino

# 578
А какво се случва с пожарите на острова..? Вчера четох, че са два и още не са угасени..

# 579
Arino, съвсем малко назад има пост на потребителка, която много подробно е написала полезно инфо за лодките.
Нашата наехме от същото мястото,но друга фирма.
Избираш си определ час за тръгване и време за плаване. Ние наехме за 5 часа, не усетихме кога излетяха,платихме после и за гориво 20 евро. Бяхме 7 човека. Страхотно си изкарахме!

# 580
ох да, аз даже го четох, ще го отчета, като си планирам, благодаря!!

# 581
  • here and now
Повечето плажове са лесно достъпни с кола. Марбъл и Парадйс обаче не са от тях. Аз шофирам от 20+ години и след ходенето ми до Марбъл си казах, че такъв път(без асфалт и с много прахоляк) няма да бия повече, но явно бях позабравила и пак отидох, но няма да потретя. И това е откъм Лименас, от Скала Потамия е и много стръмен. Препоръчвам ви, ако решите да ходите, да отидете и да се върнете откъм Лименас, освен ако не сте любител на екстремните изживявания.
Порто Вати е по-комфортен за плажуване. По-голям е и по-пясъчен. На Салиара са камъчета.
 До Парадайс малко хора се спускат с коли, препоръчва се колата да се остави горе до пътя. Аз съм от мързеливите и така и не го посетих. Иначе, това е любимият плаж на дъщеря ми, но ходи там без мен.
И по главния път, който обикаля острова, има много красиви гледки, има и места за спиране и снимки..
Когато бяхме с яхта(2023-та беше май), бяхме от Лименас до Голдън бийч и обратно, със спирка за плуване и гмуркане на Порто Вати(видяхме и делфини). Беше до обяд. Решила съм, ако пак ще го правим, този път да е за цял ден и да обиколим целя остров.

# 582
Ние минахме по стръмния път към Марбъл. Ужас. Не вярвах, че ще оцелеем. Стръмен, тесен, изровен, остри завои на ръба на скалите. Никога повече. Още треперя като се сетя

# 583
Никак не са малко колите, който слизат до Парадайс. Преди две седмици точно в събота беше препълнен паркинга на бийч бара основно с румънски коли. Ние ходихме два пъти на плаж там. Плажът е страхотен за мен, но оставихме колата горе. Не е приятно и слизането и качването пеша до там. Не стига, че ходиш в прахоляк, но и покрай теб минават коли. Заливът обаче е страхотен.

# 584
  • пловдив
Здравейте !
Върнахме се от о-в Тасос преди 10-на дни , изкарахме добре. Бяхме в района на Голдън бийч, хареса ни това, че плажа беше много близо имаше и безплатна зона в близост, която също изглеждаше супер и имаше много хубав пясък. Като място за хапване много харесах ме Green sea, останахме много доволни и много често го посещавахме.
Иначе имаше много оси по време на престоя ни, щом се появи храна веднага пристигнаха...Едната вечер , даже не успяхме да приключим вечерята си.

Общи условия

Активация на акаунт