Витамин В12 - тема 10

• 55 605
  • 848
  •   1
Отговори
# 225
Ще записвам час при хематолог към д-р Дамянов съм се насочила, ако имате друго предложение бих го чула. Та въпроса ми е как е по-добре да пусна кръвни и да го посетя или първо при него и той вече да назначи конкретни изследвания?

Ако е по въпрос свързан с В12, в която тема пишете, хематолог не може да назначи В12 по здравна каса, не се поема. В този смисъл е по-добре да си направите вие В12 (и В9) и с готов резултат да посетите хематолог.
Да, знам че не се поема, не веднъж съм го пускала като изследване. Въпроса е че до сега винаги се гледа само В12, което сам по себе си е нищо, затова искам консултация с друг специалист за по детайлно разглеждане на хомоцистеин, фолиева и д-р. показатели. За да се види и от къде идва този дефицит

# 226
Не давате много информация, но ако не сте изследвали тромбофилиите, може да пуснете. Може да имате нарушено усвояване на витамините от Б група.

Относно въпроса на second- важно е да е метилирана форма

# 227
Здравейте. Приемам 3 месеца B12 на Natural factors 1000mcg . Новите изследвания показаха спад от 440 на 320.
Дали да увелича на 2 таблетки дневно или да потърся друг продукт? Кой бихте ми препоръчали? Бременна съм в 30 г.с.

Същото и при мен се случи. От 280 падна на 140. Според мен просто този продукт не е добър. Аз пиех по 2 хапченца. Сега си взех Солгар. Да видим.

# 228
Здравейте и от мен. От година излизат някакви проблеми при мен. Последно пуснах изследванията които ще прикача. С Хашимото съм. Гледам обаче щ, че желязо феритни, Б12 са ниски. В референтни са, но са ниски. Говорих с хематолог, не било толкова зле положението. Само ще аз ще остана без коса, а като чета това е точно от ниските стойности нас горни.
Какво ще кажете вие? Мислех да взема желязо и Б12 и да започна да пия.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 14:20 от mmm_st

# 229
Здравейте. Приемам 3 месеца B12 на Natural factors 1000mcg . Новите изследвания показаха спад от 440 на 320.
Дали да увелича на 2 таблетки дневно или да потърся друг продукт? Кой бихте ми препоръчали? Бременна съм в 30 г.с.
Аз преди години с него си дигнах нивата на Б12 даже сега пак го пия!

# 230
Пък аз от него се сдобих с акне и половин година след спиране на приема им нивата на Б12 отново бяха на долна граница

# 231
Днес купих на Better you спрея. По 4 впръсквания както пише на кутията, нали?
Дано с този успея да вдигна нивата. От какво трябваше да има разстояние употребата му?

# 232
От желязо

# 233
Дано с този успея да вдигна нивата. От какво трябваше да има разстояние употребата му?

1 впръскване е 300, 4 са 1200мкг .
Аз пръскам доза в зависимост от нуждите.

# 234

1 впръскване е 300, 4 са 1200мкг .
Аз пръскам доза в зависимост от нуждите.
Ами стойност 320, според теб колко трябва да пръскам?

# 235
Изпръскай си една опаковка по 4 пъти, тя е за 50 дни по спомен, направи пауза поне 20-30 дни и се изследвай пак, да видиш как ти вдига нивата.

# 236
Здравейте това са ми резултатите от изследванията на витамините. Според вас нормални ли са ?

# 237
  • Sofia
Много са ниски.

# 238
Какво мога да предприема ? Моля за съвети ! Личния ми лекар не е особено компетентен , имам час за ендокринолог края на месеца.

# 239
  • Sofia
Съвети ще намерите в тази тема и в другата за вит.Д

Общи условия

Активация на акаунт