Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 827
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Това е най-щадящият сешоар на пазара, не уврежда косата. В салоните не използват такъв висок клас сешоари, така че косата се гори, но използването на термозащита доста помага.

Една такава/ re: За Ендометриозата - с тази диагноза съм от много години, питай ако имаш конкретен въпрос. В България утвърдената практика е да се пусне CA-125 туморен маркет, за да се види степента на възпаление.
Кисти под 4 см не се оперират, ако не създават проблеми.
На колко години си? Ако си близо до менопауза - тя е най-доброто лечение на ендометриоза, чакай я с удоволствие😉
На 42 години съм. Туморният ми маркер СА125 е 21 от норма до 35, като преди 5 месеца СЕА, СА125, Рома индекса всичко ми беше доста под референтните стойности, но утайката СУЕ е 30- норма до 25. ВЪПРОСА МИ Е може ли обикновена киста да се видоизмени в ендометриозна и може ли друг вид да изглежда така/като матирано стъкло/? Ако все пак е такава, какво би ме посъветвала за инджекциите Золадекс, има ли смисъл и гарантират ли да няма рецидив? Проблемът е , че ме боли яйчника от около месец и половина постоянно. И ако не се оперирам възможно е да имам сраствания, които да е по-добре да бъдат премахнати.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 17:00 от Една Такава 737236

# 526
Косата става суха с намаляването на естрогена и увеличаване на ФСХ. Аз по косата и кожата си разбирам кога ми е нисък естрогена и висок ФСХ. Когато ми се изчисти кожата и блесне косата , знам че хормоните ми са балансирани.
За апетита само намалянето на въглехидратите помага при мен. Забелязала съм, че като не ям хляб и сладко и горещите вълни намаляват.
Аз съм с диагноза преждевременно стареене на яйчниците в пврименопауза съм от 32 годишна.
Напоследък горещите вълни обливат цялото ми тяло, крака, корем , цялото ми тяло гори за малко сякаш и е ужасно некомфортно. Дали и при вас е така? Аз мислех, че горещите вълни се усещат само по лицето . Дали не се дължи на друг проблем? Щитовидните ми хормони и жлеза са добре. Изследвам ги на 3 до 6 месеца.

# 527
Agent, извади коса и не само. Косата ти на втората снимка особено от тази година е много хубава и е плътна. Аз също ползвам професионална козметика, защото вече не ми се занимава с домашни маски. Но аз такова косище съм имала по времето, когато ползвах мас, газ и аспирин. И с домашни маски. С професионална козметика изобщо косата ми не изглежда така.
И  също след курсове с ампулите Денсифик на Керастаз.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 18:58 от marigold_

# 528
Дайте съвет за свръхповишен апетит. Имам периоди, когато направо не мога да се въздържа, ям всичко, което ми се мерне и нямам засищане. До преди година не беше така, а сега не мога да се позная. Винаги съм се славила с голяма дисциплина по отношение на храна и сега ме е срам от себе си, че не мога да се контролирам.
Прилича ми на проблем със захарта/инсулина, отидете на ендокринолог.
Една статия за менопаузата:
https://www.capital.bg/light/neshta/2023/09/15/4526443_kakuv_e_p … ut_s_menopauzata/

# 529
Скоро си говорих с приятелка, която е фармацевт. Тя каза, че доста  ромки купуват шампоан против въшки(спомена и марка, но не я запомних) само с цел подхранване на косата. И според думите на приятелката ми всички са с много хубава коса.

# 530
  • София
Една Такава 737236, това са хубави резултати на туморни маркери, възможно е кистата да не е ендометриозна, а задържана киста на жълтото тяло. Това СУЕ показва, че има възпаление, болката може да е от яйчника, може и да е от тръбата. Как са неутрофилите?

# 531
Скоро си говорих с приятелка, която е фармацевт. Тя каза, че доста  ромки купуват шампоан против въшки(спомена и марка, но не я запомних) само с цел подхранване на косата. И според думите на приятелката ми всички са с много хубава коса.
Аз пък мислех, че тези шампоани изтощават косата. Може би има различни.
Моята коса определено има нужда от подхранване. Суха, суха, просто ужасна. Пробвам с какво ли не, ами... метла.
Явно е хормонално.
Но последните месеци нямам аномалии в цикъла.

# 532
Моята коса беше станала като метла преди много години, когато бях я изсветлила почти на към русо. Положението спасяваше една кафява серия на Вalea, а от небюджетния вариант - продуктите на Макадамия, особено маската за коса е разкошна.

# 533
Една Такава 737236, това са хубави резултати на туморни маркери, възможно е кистата да не е ендометриозна, а задържана киста на жълтото тяло. Това СУЕ показва, че има възпаление, болката може да е от яйчника, може и да е от тръбата. Как са неутрофилите?
@Aurora 68процента (40-70) това последното преди месец.

# 534

Стана ми интересно за неутрофилите. При мен са все ниски. Казаха ми да пия неофолик.

# 535
  • София
Неутрофилите (високите) показват бактериална инфекция. Винаги като ми кажат, че съм за антибиотик си ги изследвам преди да го пия.

Имах много повишени неутрофили при възпаление на яйчника и тръбата. Една такава, ако искаш ги наблюдавай. Имаш ли симптоми на вагинална инфекция?

# 536
Имах цистит и Ешерихия в урината, когато ги изследвах. От тогава съм пила 7 дни антибиотик и 10 дни химиотерапевтик.

# 537
  • София
При мен също с един цистит и Ешерихия преди 5г. започнаха доста проблеми, възпали ми се тръбата, стана абсцес, яйчника се възпали, направих кисти, че и една вътре в тръбата. Понякога стават възпаления, тъй като тези органи са в близост. Антибиотикът е предполагам след антибиограма?

# 538
Привет момичета! И аз при вас. На 51 год. съм, от юли за първи път смущения в цикъла, започна само едно мацане и така 2 седмици. Бях на лекар, даже 2ма. Не откриват нищо, освен миома, която наблюдавам отдавна. АГ изписа примолут за 10 дни. Дойде цикъл. Следващия месец имах цикъл, доста оскъден, но цикъл. И сега историята се повтаря....неспиращо мацане. Това ме изнервя ужасно, не ми стига, че и без друго съм изнервена...та да отивам ли пак на лекар?

# 539
Мими, иди да пиеш бира!
Тоя месец се чувствам дебела (поемам си вината), но и подута. А гърдите ми ще експлоадират. Поне запълних липсите в сутиена. Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 14:03 от mariat

Общи условия

Активация на акаунт