Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 56 806
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Вече водихме разговора за помпите, но ще споделя отново моя опит.
Ръчната помпа е най-голямото наказание, което една майка може да си причини. След свсмица наказание закупих на Cangaroo електрическа за около 50-60 лв и бях изключително доволна. Използвах я докато кърмех за да доизцеждам. Сега отново ще използвам нея.
Аз също съм раждала в държавна болница и там си имаха помпа за кърма, ако е нужна на някоя майка.

# 271
Вили, Бубенце, благодаря. Ще ви послушам. Камък ми падна от плещите. Взимам ел помпа на cangaroo и това е.

# 272
Аз бях изключително доволна от ръчната помпа на Medela,на всеки три часа се доизцеждах първите месеци и съм нямала мускулна треска.
Супер засмукваше .
Но първо изчакайте да тръгнат нещата с кърменето и като сте набелязали коя точно искате,ще изпратите някой да ви я вземе.

# 273
За дрехи съм се спряла на Бенетон, Некст, Name it, Зара, H&M и подобни, в момента имат доста намалени модели и се възползвам да взема по 2-3 бройки от първите размери.
За шишета се спрях на Авент (пвц) + стерилизатора им за микровълнова.
Все още е голямо чудене дали да взимам помпа и каква... Някой ако вече е минал през този етап - нека сподели мнения 😊

Бях взела участие в предната дискусия, но тъй, като темата кърмене ми е много на сърце, ще пиша пак. С каката, преди 2 години, ми дадоха електрическа помпа на Campol babies (не съм сигурна дали го изписвам вярно) която не ставаше за нищо. Не правеше никакъв вакуум. Успешно цедене с нея беше това, което се случваха докато гърдите ми буквално преливаха и... до там! Което, всъщност, ми бе от полза, защото кърмех (както и сега смятам да правя) на поискване - бебето ми бе естествена помпа. После, реших, че за всеки случай, е хубаво да имам свястна помпа. Купих зелената на Cangaroo. Доста сполучлив модел, доволна съм, но почти не съм я ползвала, просто защото бях от бебеносещите мами и ходех с бебето навсякъде (към днешна дата също 98% от времето сме заедно навсякъде).
По повод кърменето, твърдо вярвам, че най - доброто е бебето да бъде "естествената помпа", но в крайна сметка - помпата позволява, когато се налага облекчаване или отсъствие - те да бъдат възможни. Въпреки това, изцеденото количество кърма не е реалното съдържимо в гърдите. И освен това - има множество фактори за успех - хормони, психическо състояние на майката, колики на бебето, сън на бебето, стреса на майката и още много други.
Малко се отплеснах, почнах с помпата, а къде стигнах... Но ми се искаше просто да кажа, не се хвърляйте на най - скъпата помпа, кърменето е най - хубавото нещо за бебето, но нищо не трябва да бъде на всяка цена! Heart

# 274
Аз сега ви пускам моето спасение, когато в болницата гърдитеми бяха супер надути и болезни. И при най лекия допир направо мозъка ми изтръпваше. Като се прибрахме, още същия ден моя мъж ми каза няма да се мъчиш  с тая ръчната и ми взе тази на лорели. Чесно незнам как са го измислили тия хора, но като я пуснах на масаж и после бавно изцеждане направо се преродих 😇. А си виках, мале как ще понеса болката докато ме поизцеди поне малко за да не ме боли 😖, но заклевам се нямаше такова нещо като болка. Това с предварителния масаж от 5мин. преди да започне изцеждането е супер екстра. Аз ви я препоръчвам с категорична изпитаност, а решението си е изцяло ваше.

# 275
Момичета, имате ли идея по финансовите въпроси с майчинството? Сега съм в болничен от 18.08 до 31.08. Имам да чистя едни 11 дни отпуска и се чудя ако си ги пусна после тях от 01.09, а след това продължа с болничен, дали ще ми се промени майчинството после? При предната ми бременност акушерката беше супер запозната с тези административни неща и можех да и се доверя напълно, но новата не знае и съм в постоянна чуденка как да действам.

# 276
Вили, супер си!!! Мерси!

# 277
Момичета, имате ли идея по финансовите въпроси с майчинството? Сега съм в болничен от 18.08 до 31.08. Имам да чистя едни 11 дни отпуска и се чудя ако си ги пусна после тях от 01.09, а след това продължа с болничен, дали ще ми се промени майчинството после? При предната ми бременност акушерката беше супер запозната с тези административни неща и можех да и се доверя напълно, но новата не знае и съм в постоянна чуденка как да действам.

Не, няма да ти се отрази значително (стотинки или някакво левче). Обмисли добре, какви са обстоятелствата с детските ясли във вашият район и дали някой и друг ден в + няма да се отрази добре, в периода на адаптация на детето. (Аз го играх това и добре, че имах да чистя 2020, 2021 и 2022, та закрепих положението до болничния, а детето ми към днешна дата все още не може да влезне в ясла. Как ще е за в бъдеще, не знам...)

# 278
Момичета, как сте с вагиналното течение?
При мен е доста, бяло и воднисто. Миналия месец поставях Макмирор без особен ефект. Според АГ няма нищо притеснително, не са околоплодни води и този път нищо не ми предписа.

# 279
При мен също е доста обилно, а и както го описвате. Вече няколко пъти пускахне никробиология, но вс е наред. АГ каза,че е нормално да е така по време не бременността.

При мен е доста, бяло и воднисто. Миналия месец поставях Макмирор без особен ефект. Според АГ няма нищо притеснително, не са околоплодни води и този път нищо не ми предписа.

# 280
И при мен по същия начин ✌

При мен също е доста обилно, а и както го описвате. Вече няколко пъти пускахне никробиология, но вс е наред. АГ каза,че е нормално да е така по време не бременността.

# 281
Ами, то е нормално в този срок на бременността да има обилно бяло течение, с по - водниста консистенция.

# 282
  • София
Ох при мен е всичко - течение, киселини, болки в кръста, потене през нощта......пълна програма.
Но май и нещата при мен с кръвната захар и инсулина не са ок и май утре или в понеделник ще отида да си ги пусна и да видя как са и да направя консултация с ендо.
Днес закусих плодово кисело мляко и след 2 часа направо щях да припадна....стана ми лошо - прилоша ми, краката започнаха да ми изтръпват, ръцете, започна да ми причернява.....да ми се повръща, да имам задух и след 30-40 мин ми поотмина, но ми е адски уморено...

# 283
И при мен потенето започна само че всеки път щом легна да поспя не зависимо дали вечер или обяд, кръста също започна да се обажда. Течение си имам през цялата бременност оскъдно белезникаво всички микробиологии са били наред до сега, АГ каза , че си е нормално.

# 284
И аз съм с постоянно течение,за сега всички микробиологии са ми наред.
Кръста и мен много ме боли.
А относно потенето е нещо страшно ,постоянно ме обливат топли вълни,потя се и през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт