Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 56 889
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
  • София
В 29+4 г.с. го измериха 1 670 кг., а аз съм до тук + 9 кг.

Момичета, някакъв вирус дали върлува с главоболие и температура. От снощи съм със супер гадно главоболие - слепоочие и чело + температура. Снощи беше до 37.5, а от днес до 38.3 започна да се повишава. Мисля, все пак да мина през някой спешен център да ме видят, че ме притеснява това покачване на температурата. За момента пия само парацетамол. Нямам никакви други оплаквания. На моменти ми става студено, на моменти топло заради тая температура........

# 301
Аз в 29 седмица около 1100гр ми каза лекаря,но не им вярвам много на тези мерки,те са приблизителни.
Относно вирусите в момента има доста вируси и чревни и друг тип.

# 302
Само да кажа, че в аптеките вече има Магнерот от 500. Купих си днес от Марешки в Пловдив

# 303
Аз минах третата фетална морфология в 31г.с. и измериха бебето 1900гр. Докторът каза, че върви с една седмица напред, но няма нищо притеснително. Досега пък според следящия ме АГ малката си върви като по часовник спрямо седмицата. Та ще видим как ще се развива следващите седмици. Иначе изследванията ми са супер. Не съм правила
обременяване с глюкоза, тъй като АГ каза, че не е нужно в моя случай. Храня се балансирано, избягвам сладко, пържено, тестено и въпреки това съм + 7кг.

# 304
Днес бях на преглед 31+4 г.с 2.090 кг тежи бебчо
Аз бях с температура лека 37.3 еднократно но 2 дни главоболие.Сега всичко ми е наред не знам какво беше
На 12.09 съм на последна фетална
Избрах си дата за секцио края на Октомври

# 305
Момичета, някоя от вас планира ли раждане в болница Надежда?
Ако има такива, бих искала да питам нещо конкретно на лично съобщение. 

# 306
  • София
Момичета, някоя от вас планира ли раждане в болница Надежда?
Ако има такива, бих искала да питам нещо конкретно на лично съобщение.  

Аз ще раждам там. Пиши ми Simple Smile

Diksi89, успокои ме малко....аз от снощи яко се потя.....сякаш вече не вдигам температура, но пък се потя.
Взех си днес авирон и ще го пия профилактично. Наистина друго няма като симптоми.....главоболието и то понамалява.

# 307
Минавам за бърз отчет за след прегледа, за 29+5, бебчето тежи 1,254, но аг-то каза, че е по-скоро към 1,300.. Всичко е топ, перфектно било, но спрямо оплакванията ми - нищо не обяснява и все ми казва не можеш да пиеш никакви лекарства... По повод контракциите, които имам от 3-4 месец до ден-днешен, силно ме притесняват..а пия Магнерот 3х2 + но-шпа 3х2.... Крампи-мампи, схващания/изтръпвания..... какво да ги правя..... Не се издържа вече.. Нямам търпение да дойде 19ти за последната фетална и да си ида и на частното и да видим там какво ще ми кажат, вие момичета с тези оплаквания как се справихте, тези които ги имате? Странно ми е, че съм спортист/танцьор от дълги години, като спорт реално от 2020 не съм тренирала, къде заради пандемията, къде за кратко по месец-два почвах и прекъсвах... Сега съм една развалина, активен човек  а топля леглото/стола. Ужасно. Не очаквах да имам точно тези проблеми..

# 308
На последък и при мен схващанията са много брутални особено в прасците на краката направо ми се реве и после има болка целия ден ама няма какво четох, че е добре да се разтягат мускулите - йога или пилатес за бременни и разбира се магнезия.
С първата си бременност и аз бях много активна спортувах през цялото време но и се чувствах психически много добре.
С тази не е така обаче, отключих проблеми с червата и сега и ГД и като цяло се усещам, че съм по апатична към всичко и нямам желание за нищо може би от хормоните .... както АГ казва бременност с бременност няма нищо общо при някои жени.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 20:08 от Bybs

# 309
Момичета,
Аз се включвам само с това: от 3 седмици ползвам лоаионите на betteryou с магнезий, който се усвоява през кожата. Подходящи са за бременни. Тъй като не мога да пия хапчета, заради проблемите със стомаха ми, а и той трудно се усвоява от моя организъм.
Мажа се сутрин  и вечер се мажа с този за сън с Лавандула и Лайка, като преди това измивам кожата задължително. Мажа се по целите крака, кръст, гръб и ръце, без корема. Него го мажа с кремове против стрии.
Не е така лепкав и не щипе, както геловете и олиата.
В този сайт има и соли за вана с магнезий или за потапяне на картата само.
Докато пиех Алеракт, много ми се схващаше корема и имах крампи.
Откакто позлвам лосиона, имам х 1-2 стягания и никакви крампи.
Взех го от тука, но се чака около седмица, че склада им е в Германия, но жената ми направи и отстъпка, че взех и други неща, които ги няма в други сайтове:
 https://belle.bg/brand/40-betteryou
Сигурно ги има и в други сайтове.

# 310
Крампи нямам, за сметка на това имам усещането, че ставите са ми се разхлабили. Като тръгна да ставам, особено нощем, пука, щрака, абе... Чуват се интересни звуци...

# 311
И аз съм с контракции от четвърти месец,въпреки силните дози Магнерот и нош па,натоваря ли се,преуморя ли се ,започват втвърдявания,силни болки в кръста.
И ако се натоваря ден два,после два дни реанимирам

# 312
Аз съм утре на последна фетална (29+6) и ми е притеснено дали всичко е наред, не съм била на преглед от 3 седмици (май това ми е рекорд като време между прегледи) и като чета бебчета по 2кг направо се шокирам, преди 3 седмици моето беше около 1кг - със сигурност не е станало 2 за това време и започвам да се притеснявам още повече 😒
Иначе и моите оплаквания не свършват - пишкам ужасно често и малко като количество, а се чувствам сякаш ще се пръсна, отделно трябва да внимавам за всяка хапка ядене, защото ми става адски тежко от буквално всичко. Ставам през нощта по няколко пъти и после не мога да си намеря място и да заспя по кило време… въобще искам да идва вече 😃

Което ми напомня нещо друго - за момичетата, които ще са с планово секцио - в какъв интервал от време ще планирате датата? Коментирали ли сте със следящите? Аз споменах на моята, че съм си избрала дата, когато ще съм 37+6, живот и здраве да изкарам до тогава и всичко да е наред. Обаче тя се нацупи и каза, че било рано, трябвало поне в 38-ма да съм, и въпреки че става въпрос за 1 ден не можело. Аз се запънах, че доста държа на датата и времето и не ми се чака и рискува за повече, тежко ми е и т.н., и не мисля, че бебето кой знае колко плюсове ще извлече за още ден-2-3 при положение, че майка му не се чувства комфортно отдавна… и сега съм много замислена какво да правя. Естествено, че пак ще говорим и обсъждаме с АГто и ще се надявам разбира се да стигна до тези седмици и всичко да е наред , но как е на другите места?

# 313
Аз съм утре на последна фетална (29+6) и ми е притеснено дали всичко е наред, не съм била на преглед от 3 седмици (май това ми е рекорд като време между прегледи) и като чета бебчета по 2кг направо се шокирам, преди 3 седмици моето беше около 1кг - със сигурност не е станало 2 за това време и започвам да се притеснявам още повече 😒
Иначе и моите оплаквания не свършват - пишкам ужасно често и малко като количество, а се чувствам сякаш ще се пръсна, отделно трябва да внимавам за всяка хапка ядене, защото ми става адски тежко от буквално всичко. Ставам през нощта по няколко пъти и после не мога да си намеря място и да заспя по кило време… въобще искам да идва вече 😃

Което ми напомня нещо друго - за момичетата, които ще са с планово секцио - в какъв интервал от време ще планирате датата? Коментирали ли сте със следящите? Аз споменах на моята, че съм си избрала дата, когато ще съм 37+6, живот и здраве да изкарам до тогава и всичко да е наред. Обаче тя се нацупи и каза, че било рано, трябвало поне в 38-ма да съм, и въпреки че става въпрос за 1 ден не можело. Аз се запънах, че доста държа на датата и времето и не ми се чака и рискува за повече, тежко ми е и т.н., и не мисля, че бебето кой знае колко плюсове ще извлече за още ден-2-3 при положение, че майка му не се чувства комфортно отдавна… и сега съм много замислена какво да правя. Естествено, че пак ще говорим и обсъждаме с АГто и ще се надявам разбира се да стигна до тези седмици и всичко да е наред , но как е на другите места?
Днес обсъдихме датата и вече се спрях на една която е почти 10 дни преди термин. Исках най-ранната защото имам усещане че няма да дочака термин,а не искам да тръгне само и да стане някоя беля предвид че имам вече едно секцио.

# 314
  • София
На предпоследния преглед с АГ-то говорихме, че искам да плануваме дата близка до термина, но някъде 7 дни преди термин да е датата, т.е. околи 1-7.11. смятам, че това ще е най оптималното, а и наистина не ми се рискува повече. Все пак с малката имах планувана дата, а тя сама си тръгна доста по рано и по спешност ми направиха секциото. Сега се надявам всичко да е наред и господина да чака.

Общи условия

Активация на акаунт