(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 55)

• 51 140
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
  • София, Студентски град
Момини сълзи е едър сърцевиден сорт домати.

# 151
  • София
За първа година и аз садих момини сълзи, също съм много доволна и съм си ги запазила в списъка за следващата година.
GalPP знаеш ли дали са хибрид или директен сорт?

# 152
  • София
Ооо красота🥰

# 153
Момини сълзи са директен сорт. И аз много ги харесвам, но не всяка година ми се получават.

# 154
Ами те и момините сълзи са сърца с всичките им кусури - рехави листа, склонност за върхово гниене, малко плодове. Моите на първа китка направиха огромни домати, после в жегите спряха да връзват, сега пак са навързали и им прекъснах върховете да едреят.
Тази година имах саморасляци меделина, никнали на най-лошото място - целодневен пек и постоянен вятър, обикновено там не гледам домати, въпреки това са навързали на всяка китка, може би жегите тях не ги бъркат относно плододаването, отрупани са вече цвло лято. Иначе са на такъв пек, че някои по-открити китки увих с вестник и с един телбод (така съм виждал да гледат манго в Египет, всяко плодче с хартийка, че там слънцето е като фурна).

# 155
  • София, Студентски град
GalPP знаеш ли дали са хибрид или директен сорт?

Индетерминантен (високорастящ), директен, средноранен до късен сорт домати, с много едри плодове. Растенията са мощно развити, с неограничен растеж на вегетационния връх. Плодовете са удължено-сърцевидни, слабо оребрени около дръжчената ямичка, червени, много едри, със средно тегло 350-500 г, като достигат и до 1 кг, средно твърди, плътни и месести, с уникални вкусови качества, рязко отличаващи се от останалите сортове домати. Сортът е подходящ за средно ранно производство както на открити площи, така и в полиетиленови оранжерии. Подходящ за прясна консумация.

# 156
Здравейте.
Идвам с лоша новина.
Преди няколко дни е починала нашата съфорумка Недоволна. Cry
Много ми е мъчно за нея.
Тя е имала котка на име Мъри.
Недоволна е пишела в темата за любители на котки. В момента Мъри е настанена при една жена временно.
Търси се постоянен дом за Мъри.
Тя е женска, 9 годишна котка. Живяла е в апартамент с Недоволна.
Извинявам се, че пиша в тази тема, но Недоволна беше част от нас, помагаше със съвети на всички и мисля, че заслужава. Та, ако някой може или пък има познати, близки, които биха осиновили Мъри, в котешката тема ще бъдем благодарни.
Почивай в мир, Недоволна! Cry

# 157
Поклон пред светлата памет на Ралица! Дано душата й намери покой! Съболезнования на семейството!

# 158
  • София
Да почива в мир! 😪😪😪
Шокирана съм...

# 159
Да почива в мир!💙
Поклон и светъл път на душата и.

# 160
  • София
Здравейте, предстои ми смяна на дробилка за клони. Някой би ли препоръчал неговата?
До момента ползвам Viking GE250, но не съм много доволна. Често се "дави" и трябва да се разглобява за почистване на заседналия материал, а разглабянето е трудоемко. Шумна е. Ножовете вече са за смяна, та се чудя да сменям ножовете или направо дробилката...

# 161
  • София
Нашата е макита, шумна е естествено, но за сега сме доста доволни.

Недоволна😔 почивай в мир 🌹

# 162
  • София
Много съжалявам за нашата Недоволна! Нека намери покой душата й!

# 163
Ще ми липсва Недоволна. Харесвах я. Мъчно ми е откакто научих. Светъл път на душата и!

# 164
  • София, Студентски град
Светъл ѝ път!

Общи условия

Активация на акаунт