Откъде да купя инвестиционно злато?

• 77 157
  • 493
  •   3
Отговори
# 120
Здравейте имам нужда от съвет Simple Smile Детето ми има известна събрана сума пари  ,които са в банка .Замислям се да ги изтегля и закупя инвестиционно злато ,което да прибера и след няколко години (когато вече е пълнолетен ) да му дам .
Дали е добра идея? От къде мога да купя и съответно след няколко години да се продаде (ако той реши така ) Като цяло търся съвет за инвестиционно злато понеже нямам много информация .Благодаря

# 121
И нужно ли е да купувам редовно злато за да мога да давам мнение? Според мен не съм давала грешни съвети, а да купя мога във всеки момент, но ако ми се стори изгодно. До тогава просто следя пазара, което е най-нормалното нещо. Или според теб трябва да се купува на инат заради самото купуване?

# 122
  • София
Чудесно, драмата приключи. Има нова тема за инвестиционно злато, ходи и там да съветваш Close

# 123
  • София
Отвори сайта на Тавекс и разгледай.

# 124
  • София
Сметката на името на детето ли е?  Предполагам знаеш, че не можеш просто да я изтеглиш ако е на негово име.
Иначе инвестиционното злато не е лоша идея за инвестиция с възвръщаемост след около 10 години.
Зависи и от сумата.

# 125
Моя е сметката ,детето има още 6 години до пълнолетие Simple Smile
Сметката на името на детето ли е?  Предполагам знаеш, че не можеш просто да я изтеглиш ако е на негово име.
Иначе инвестиционното злато не е лоша идея за инвестиция с възвръщаемост след около 10 години.
Зависи и от сумата.

# 126
Здравейте и честита нова година, бъдете здрави и успешни! Обмислям закупуване на златно кюлче, но никога не съм купувала и имам въпроси. Целта ми е да спестя сума пари около 10000лв. за себе си в бъдеще, млада съм и се надявам след няколко години живот и здраве да имам дете и искам да ги съхраня именно за това, за да съм спокойна, че имам тези пари, понеже за момента не искам да ги харча за нищо. Събирала съм ги доста години и реших, че е време да купя злато за да не се обезценят, но ме притеснява дали няма да ме потърсят данъчните, как ще докажа, че съм ги събирала през годините? Избрала съм тавекс, искам да отида на място, но ми се вижда странно и рисковано да заплатя такава голяма сума в брой, след 10000 може ли да се плати с карта на място?

# 127
Mисля, че за 10 000 лева никой няма да те търси. Нали не си била безработна? Значи можеш да оправдаеш сумата.
Иначе над 10 000 лева на място ще попълниш декларация откъде ги имаш. Това е по закон. С карта не съм купувала, би трябвало да приемат, ама кой ги знае. По-добре им звънни и питай. В сайта си говорят за онлайн поръчки и банкови преводи.
https://tavex.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0% … 0%B8%D1%82%D0%B5/

# 128
Била съм безработна, студентка съм. Голяма част от парите са събрани от роднини и от приятеля ми, когато са ми давали по поводи, точно затова се притеснявам как ще докажа.

# 129
  • на последния етаж
Не може с карта (поне миналото лято не можеше).
Честита Нова година! Да имаме повече възможности за покупки на злато! Blush

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 19:47 от Лита

# 130
Никой няма да те гони за 10 000 според мен. Все пак в декларацията ще трябва да опишеш. Но за всеки случай купи 2 кюлчета от 50 грама или от една унция по различно време. И всяка покупка ще е под 10 000 и ще мине анонимно. По 20 грама също става.
https://tavex.bg/zlato/zlatni-kyulcheta/

# 131
Благодаря много!

# 132
В Тавекс може да се плаща с карта през сайта им при закупуване на злато. На място не може ,само в брой. После си взимате поръчаното от място,не е нужно да плащате доставки. В Ай голд може да платите с банков превод . Те изпращат поръчаното за тяхна сметка ,над определена сума ( това ако не сте от София ).
Но за всяка сделка над 10 000 трябва декларация за произход на средства.

# 133
Какво мислите за тези възпоменателни монети, които пуска БНБ, струва ли си да се купуват?

# 134
  • София
Във всеки Тавекс може да се плаща с кредитна/дебитна карта. Изискването е картата да е на името на купувача и да е издадена от бг. банка.
Какво е било преди години няма смисъл да се пише и  не е важно. Сега е така, както го написах - опит от 26.12.2024.
Дали да се купува или продава злато в момента - не знам, "секи сам си прИценя".

Общи условия

Активация на акаунт