Откъде да купя инвестиционно злато?

• 79 290
  • 523
  •   6
Отговори
# 225
  • София
От скоро има нов дилър на пазара, интересното е, че търгуват с нулев спред. На второ място цените са една идея под другите дилъри. Примерно 1otz филхармония курс продава/купува в момента на писането на този пост е 5993лв., в igold курс продава/купува е 6000/5927лв, а в Тавекс е 6020/5931лв.

Ако някой е пазарувал да сподели впечатления Blush

https://topgold.bg/?gad_source=1&gad_campaignid=22332607645&gbra … AYASAAEgKHE_D_BwE

# 226
Тавекс са ок. Помислете обаче за съхранението на златото.
Именно, заради съхранението се отказах от Тавекс. Отидох в ДСК и попитах за еврова сметка (златна).. така се нарича и за момента там запазих сумс пари.

Доволна ли сте от този вид инвестиция? Много се колебая между налично и безналично злато?

# 227
  • София
Един хубав анализ от днес, в който е предоставен код за отстъпка при покупка от дилъра-партньор на канала:

За който не му се гледа, направо промокода:

Почерпката от вас Blush

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 20:19 от Exter

# 228
  • Бургас
Как мислите? Удачно ли е сега да се купува злато? Монети или кюлчета. Че му е доста висока цената, а имам едни пари, които ако не ги заделя, ще ги изхарча за глупости.

# 229
  • София
Как мислите? Удачно ли е сега да се купува злато? Монети или кюлчета. Че му е доста висока цената, а имам едни пари, които ако не ги заделя, ще ги изхарча за глупости.
Никой не може да ви отговори на този въпрос. И аз се чудя, но не слагам едни пари накуп. Част от тях отиват за акции, други части за IOVO SAVE(може да погледнете, тази платформа дава 8 процента лихва, разбира се, парите ви не са гарантирани)
Златото е застраховка по-скоро срещу обезценка на парите.

# 230
От скоро има нов дилър на пазара, интересното е, че търгуват с нулев спред. На второ място цените са една идея под другите дилъри. Примерно 1otz филхармония курс продава/купува в момента на писането на този пост е 5993лв., в igold курс продава/купува е 6000/5927лв, а в Тавекс е 6020/5931лв.

Ако някой е пазарувал да сподели впечатления Blush

https://topgold.bg/?gad_source=1&gad_campaignid=22332607645&gbra … AYASAAEgKHE_D_BwE
Здравейте,преди няколко дни и аз попаднах на информация ,че се появил нов дилър на пазара,не съм купувала нищо и незнам дали бих изобщо.Преди няколко години управителят на фирмата беше арестуван и лежа в затвора за измами и рекет на хора.До колкото си спомням имаше друг вид фирма (не си спомням името)с друга дейност.Даваха го и няколко пъти по телевизията,когато течаха делата.

# 231
  • София
Има такава информация, да. Но миналото на някого какво да ни интересува, ако цените са по-добри? Кюлче злато Valcambi примерно си е еднакво при всички дилъри. Какъв е смисъла да купуваш по-скъпо, като същото го има по-евтино? Ако не стават, то пазара ще ги изхвърли.
При всички положения появата им е добра за нас купувачите. Откакто се появиха забелязах един червен надпис от уж коректен дилър:

Няма да коментирам, че ако конкуренцията ти подбива цените, не се правиш на мъж да биеш нещо си, а или сваляш цените, за да са видими и ясни за всички, или разчиташ на досегашното си реноме и не пипаш нищо. Това вие ми покажете по-ниска цена и аз ще ви я дам малко ми е смешно, при положение, че се видя, че има по-ниска цена. А който не гледа в сайта му продават без отстапката ли? Това повече ми прилича на нелоялна практика, отколкото миналото на някой Blush

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 11:26 от Exter

# 232
Exter, ти сериозно ли? Купувайки злато от някой съден за измами не трябва да се притесняваме, че може да ни измами като ни продаде фалшив продукт? Аз ли нещо съм в грешка или това е бизнес, основан на доверието?

# 233
  • София
Аз лично бих се притеснявал кой ме лъже в момента с цената на табела и чака да му кажа "Куку, аз съм за отстъпката" Blush

# 234
  • Бургас
Във Фб групата днес има пост за същото... Плюс и факта, че с влизането на еврото очаква да влязат още конкуренти, които да дават още по-ниски цени...

# 235
  • София
В групата им от сутринта изтриха много постове по въпроса. Не е нужно да ги четеш, за да видиш разликите.
Хайде купуването да се усъмниш, но примерно ако имаш 10 унции за продаване къде би отишла да ги продадеш?

Или 570лв. разлика ще ги подарите заради доверие?

# 236
57 лева разлика.

# 237
  • София
Оф, пак ли ти... Confused
Я сметни пак

...ако имаш 10 унции за продаване...

# 238
О, сори. Не видях, че е за десет.

# 239
Кой е съден за измами? Нещо съм пропуснала

Общи условия