Хитринки за всякакъв случай - 36

• 41 066
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Опитай да третираш петното с лакочистител на ацетонна основа или с разредител АМВ. Но не едновременно.

# 106
Моля да помогнете с вълшебни препарати за пране на маратонки,както и на Конверси специално. Да рискувам ли да слагам Конверс в пералнята? Стандартни маратонки ги пера в пераня,но на КОнверсите им треперя и даже не ги пера на ръка,с директно обливане с вода,а не успявам да ги направя достатъчно чисти. Всичко е на тинейджърката. Някой маратонки и след паране имат петна и няма изкарване (не пази изобщо),пробвала съм с на Heitmann Oxi за пералня,Вениш, стоят си с черното замърсяване и това е. И със сапуни за петна,но те оставят петна после.
Благодаря предварително на отзовалите се.
За да се перат добре, в пералнята с тях слагам един голям стар чаршаф, който не използвам за друго. Така маратонките и чаршафът се трият едни в други и се изпират.

# 107
Аз слагам голяма хавлиена кърпа, а преди да ги пусна в пералнята ги пръскам с Вениш за цветно и ги оставям поне един-два часа, после на кратка програма на 30’ и стават като нови.

# 108
  • Sofiа
Аз пера и бели и цветни Конверси в пералнята, но също им слагам някакъв "пълнеж" от стари кърпи.

# 109
Как да махна капки восък от ламинат?

# 110
Ако с изстъргване не става, защото е топло, с кубче лед го втвърди. След това внимателно го изстържи. Петното, което остава с обезмаслител на края.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 14:42 от Clo - Camille

# 111
Може да сложите една салфетка върху петното и да минете отгоре с топла ютия. Восъкът ще попие в салфетката.

# 112
С какво се разтваря флуоресцентен маркер от дамаска? Дамаската е текстил, имитация на велур.

# 113
С какво се разтваря флуоресцентен маркер от дамаска? Дамаската е текстил, имитация на велур.

Нормалните флумастри със спирт. Ако е перманентен май с нищо, което да не повреди дамаската.

# 114
С какво мога да премахна петна от естествен велур (не е ясно от какво са)?

# 115
А велурът е ... диван, обувки, дреха...
С какво мога да премахна петна от естествен велур (не е ясно от какво са)?

# 116
Обувки.

# 117
Във специализираните магазини продават за велур и набук почистващи пяни. С четка отпред на флакона. Купувала съм такава от Дайхман. Тяхна марка беше.

# 118
Тая пяна освен да мокри обувката, не съм забелязала да има почистващо действие. С мокра кърпа дори само излиза повече.

# 119
Мицеларна вода бих пробвала също, чисти учудващо разнообразие от петна.

Общи условия

Активация на акаунт