Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 457
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Добре, Болибон, не се заяждам наистина ама извода от историята какъв е? 😂
Да не ги водим тея деца на педиатри пък каквото стане, ще го караме на усещания.. 😅 (казвам го в кръга на шегата).
А не със сигурност не искам да се стига до такъв извод. По скоро ако не е при нашия си лекар, на който имаме доверие (поне аз имам пълно доверие на нашия) да си имаме едно наум. Най вече за противоалергични. Аз имам горчив личен опит с тях и гледам да ги използвам в наистина краен и наложителен случай. И за кратки периоди. Даже и от антибиотик не се притеснявам толкова колкото от пустите му противоалергични.
И се чудя как може някой лекари да са може би неадекватни и да изписват каквото им падне. Бившата моя ЛЛ също беше такава. Аз и казвам това лекарство не ми действа и че един спрей за гърло ме задушава, а тя ми вика айде не се лигави, хубав си е спрея. Щеше да ми докара мастит с второто дете и ми изписа лекарства несъвместими с кърменето. Добре, че аптекарката до вкъщи знаеше, че съм с бебе и ме пита кърмя ли. А от едното спирала и кърмата. Каката беше на 1м. Чак ме е страх когато трябва да ходя при непознат лекар.

# 586
  • Варна
Честит първи учебен ден на всички, на които им е дошло времето! Да е успешен този нов етап!

Тия ясли... не знам, в детските по-добре ли е тогава?

# 587
  • Бургас / Славейков
Честит първи учебен ден на всички дечица!За яслите около мен взе все повече да се говори.На мен все много малък ми се вижда Митко и почти от нищо още не съм го отказала.Ще кандидатстваме април и би трябвало септември да е на ясла.А все ми се вижда малък.Сега е залепен за мен като ваденка ще бъде голям рев.Много лошо това с неизлизането навън от яслата,градината.

# 588
Ох... Толкова съм разсеяна, че до сега ви четох и забравих, кой какво пита и какво щях да пиша...

Сами е по добре, не е вдигал температура, сутринта мъжа ми ходи с него да му вземат пак кръв, аз пък на обяд, занесох урина и ако, за изследване, урината ще стане готова чак понеделник на обяд. Пуснах и на Яна и Сами хеликобактер.
Сега видях резултатите, отрицателен хеликобактер, тромбоцити в норма

Някой пита колко са били тромбоцитите , ето снимка. Днес са в норма. Явно наистина е лабораторна грешка. Дори хемоглобина е в норма сега, а вчера не беше.

Яна през ноща се е будила и е плакала много, хора аз нищоне помня, мъжа ми казва, че съм я друсала, сложила съм я при мен на леглото, но е продължила да плаче и той я е взел в другата стая, каза че е изглеждала много уплашена и е спала върху него, щом се е опитвал да я остави , е започвала да плаче много.

Аз сутринта  пък повръщах, не знам и мен ли ме тръшка нещо...
Педиатърката ни видя в коридора на болницата, докато чаках да дам урината и ни викна, преслуша ги и изписа бисептол. Не ни е предлагала болница, пък за сега не мисля, че е толкова зле. Пък и като цяло в краен случай, ще влезем в болница. Аз преди години влязох за гинекологичен проблем и излязох с дизантерия, при положение, че се къпех постоянно, защото ме беше страх от мизерията и не ядях от болничната храна. Беше пълно с хлебарки. Не помня, имаше ли още да пиша, ако не съм отговорила на някой, извинявай, пиши пак ако е важно, много съм разсеяна.

За тези групови занимания, дет трябвало да реват за да се научат... Нямам думи, по добре да си се научат сами в някой момент.

За яслата и на мен не ми звучи добре, че не ги извеждат. Преди няколко дни коментарахме с една приятелка, чуди се дали нейното дете да повтаря 1ва или 2ра група (не помня коя) или 4та група, аз и казах по добре да повтаря малка група, защото още не разбира, в 4та група ще си има приятелчета, с които е свикнало детето и всички ще отидат първи клас, а то ще остане. Иначе си мисля, че пък ако повтаря 4та група, ще си затвърди знанията... Което пък е нож с две остриета, племенницата повтаря 4та група и беше мега скучно, после в първи и втори клас също и беше скучно, щото знаеше материала. Та всеки решава.

Честит първи учебен ден!

# 589
За яслите май е всеобщ проблем, че не ги извеждат. Когато баткото беше на ясла ги извеждаха редовно. Зимата почти не, защото имало родители, които се сърдели, че децата се разболявали навън, а имат и норми за външната Т. Обаче пролет, лято и есен ги извеждаха. Обаче площадките не бяха ремонтирани и всяка група си имаше собствена площадка оградена с ниска ограда. Децата не можеха да я прескочат и персонала беше спокоен. Сега площадките са ремонтирани и много хубави, но махнаха и оградните. И оттогава почти не извеждат децата, защото различните групи се омашвали и тичали в части от двора, които не са подходящи. А също и към вратата, която е близко до площадките, а там освен малка врата има и голяма портална. Според родители на деца с каката. Значи много се оплакваха от това, че седяли почти през цялото време вътре.
Каката беше в ОДЗ. Там яслената група си има собствена площадка, която е вътре в атриума на градината. Извеждаха ги редовно когато позволява времето. Пускали са ги и на плаца, но там други групи също няма. Лятото когато вече са по големи и уж осъзнати и децата в ДГ по малко ги пускаха и на площадка където са и останалите групи. Едната сестра беше успяла да изгуби дъщеря ми, която отишла в групата на батко си да го видела само за малко (обяснение на каката). Бях информирана от госпожата на групата на баткото, от баткото и от сестрата на яслена група. На другия ден ходихме със сестрата при директорката (тя ми се обади да отида) да ми поднесат извинения, че са ми изгубили детето. И директорката за пореден път да се накара на сестрата, че не може така да и изчезват децата, за които тя носи отговорност. И след и сестрата изчезна.

# 590
  • Пловдив
Нямам голям избор и дъщеря ми ще я пусна на ясла догодина. Мисля като Pupelina да кандидатствам април и да тръгне септември. Отказах се от по-хубавата ясла, ще кандидатствам за другата в нашия квартал. Не знам дали излизат децата навън, единствената ми информация е, че са 4 групи по 30 деца. Очаквам много боледуване в началото. Не знам как ще се адаптира, не е оставала без мен или баща си, никой друг не я е гледал. Готвя се за най-лошото - тръшкане, рев.. а тайничко се надявам, че може и да се справи без драми.

Имах мераци да водя Йони на КиндиРу, но в Пловдив имат два центъра в по-далчени квартали и не ми се занимава. Наскоро като валеше дъжд и беше мрачно, водих я в природонаучния музей да гледаме препарираните животни. Много се впечатли от лъва и водните костенурки, а майка се впечатли от една малка акула колко бързо плува 😄
Решила съм да отидем и на театър за бебета след 2 седмици, дано смогнем да стигнем навреме и Йони не се разбунтува.

# 591
Катето и моите деца съм ги гледала само аз и не се бяха делили от мен преди да тръгнат на ясла. Значи бях се подготвила за ревове, писъци, тръшкане в продължение на месеци. Баткото на 4 ден не ревеше и ходеше с желание. На втората седмица го оставиха да спи там. Каката спря да реве още на 3 ден. Казваше ми "чао" и заминаваше. На петия ден ми се обадиха да не ходя да я вземам на обяд, защото ще я пробват да спи там. Ако има проблем ще ми звъннат, ако не да отида в 16ч да я взема. Ами не ми се обадиха. Сега с бебето не знам какво да очаквам, но ще го мисля догодина. Сестра ми се смее да съм си представела колко им било писнало на горките деца от мен щом още на 3 ден бързали да избягат. Нейните реваха с месеци и трудно се адаптираха. Но като наближи времето за ясла с баткото митлосвах всичките градини и ясли в района да гледа как си играят децата на двора и му обяснявах колко е хубаво и какво ще прави там. С каката действах по същия начин, а тя освен това имаше и пример от батко си как ходи с желание. Не знам дали това е помогнало, но на пролет пак тръгвам по оградите на детските градини.

# 592
  • София
Честит първи учебен ден на всички каки и батковци. Ние изпратихме нашия за последен път на 15ти септември в ДГ. Малко ми е странно, че тази година е предучилищна група, а другата ще стягам първолак. Сякаш вчера беше бебе.
Много имам да пиша по темите с лекарствата, ама няма да е сега, че тия дни съм скапана от задачи 😆.  Като цяло смятам, че всеки може да си изказва мнение и препоръки/съвети, пък кой каквото иска да взима под внимание.
За яслите - да, на много малко места ги извеждат, защото са малки и ги е страх да не се ударят, да паднат. Вътре са по-контролируеми. И да, масово отварят и прозорци да става течение и да настиват. Моя близка приятелка пък вчера е била на родителска среща и е станало ясно, че във въпросната ясла има само две гърнета - едно за момичета, едно за момчета и това е. Не можеш да си донесеш от вкъщи. Безумие.

# 593
Мнения и съвети всеки може да дава. Препоръки приемам обаче от специалисти 😉

Не знам при вас как е, но тук в моят град за всяка ясла чувам по нещо лошо.. Направо се чудя къде да го записвам. Има вариант баба му да го гледа, но тогава няма да има никаква дисциплина и възпитание, а и е по-добре да си има контакт с децата, мисля.

# 594
Мнения и съвети всеки може да дава. Препоръки приемам обаче от специалисти 😉

Не знам при вас как е, но тук в моят град за всяка ясла чувам по нещо лошо.. Направо се чудя къде да го записвам. Има вариант баба му да го гледа, но тогава няма да има никаква дисциплина и възпитание, а и е по-добре да си има контакт с децата, мисля.
Наплюваш си една и го записваш. Ако не се получават нещата поне имаш вариант. Лошото е когато няма вариант.

# 595
Щом имате избор да избирате ясли, добре сте!
При нас ситуацията клони към невъзможна с приемането. И от сега го мисля и не мога да го измисля….

# 596
  • София
Secret, то е тънка границата между препоръка и мнение/съвет. Въпрос на възприятие. Колкото до дозировка и интервали - ако не личен лекар или педиатър, то и фармацевт може да попитате. Аз съм ок да дам на по-къс интервал, отколкото детето ми да седи с 39.5 и в отслабнало общо състояние. Всеки сам си преценяВА.
За яслите е кошмар, наистина. Сега, важно според мен е да се пречупите, че никой няма да ви гледа толкова добре колкото вас. Там са 1-2 жени на 20 деца, нали сами си представяте, че трудно имат физическата възможност да обслужват и обърнат внимание на всички. Определяте си кои неща са ви важни и с кои бихте направили компромис и така. За щастие ние се преместихме и не сме в София, при нас положението с детските заведения е поносимо. Въпросът е друг, че аз чисто логистично не мога да го измисля. Обмислям да я запиша в ясла, която ми е близо до офиса, за да мога да я взимам при мен, ако ММ закъснее. Същото важи и за бъдещото училище на баткото. Абе с две деца вече е сложно, още повече, че работата ми е в другия край на града и работя до 18 или до 19ч. Ще се мисли 😆

# 597
В София с тези детски градини е ад. Може всичко друго тук да не ни е ок, ама поне това ни е лесно, иначе и аз мисля как ще се взимат децата от детска децата и двамата с ММ сме до 19:00ч, не знам как ще го измислим. Зад блока имам детска градина и ясла, но работата и на двама ни е на другия край на града, та може би до работата ни ще е по лесно, не знам.. А днес пък педиатърката, като ми каза, че на детската винаги има една дебела леличка и ако не ядат ще им се кара  и ще проядат Joy и мен ми се яви спомен от детската градина, как ме карат на сила да ям, една гаднярка ми кусаше с лъжицата и ми я вкарваше до гърлото, аз се напъвах да повръщам, тя ми се караше, че се напъвам да повръщам... Ужас, това ми е единственият спомен от детската градина, нищо друго не помня.

# 598
Да попитам някоя от вас правила ли е сладко за децата и рецепта ако може? Искам да и добавям към палачинките,но не знам как да го направя,а и искам да не добавям захар.
Другият ми въпрос е как почиствате обувките на децата. На Плами и взех Биомеханикс. Да ги в слагала три пъти,но ги напарви дроб. Тази гума отпред няма чистене🙄😃Всъщност поизчисти се,но пак стои засякана🤷♀Аз съм маниачка на тема обувки да са чисти и много ме дразнят така🙄
И последен въпрос койот не е свързан с мъниците ни. Синът ми обожава бели тениски,обаче стават жълти под мишниците. Използва рол-он и и мисля,че от него се получват жълтите петна. И при мъжа ми стават така🤷♀Съвет за някакъв препарат който да почиства жълтите петна и да не си чупя ръцете да търкам на ръка.🥴

# 599
Да попитам някоя от вас правила ли е сладко за децата и рецепта ако може? Искам да и добавям към палачинките,но не знам как да го направя,а и искам да не добавям захар.
Другият ми въпрос е как почиствате обувките на децата. На Плами и взех Биомеханикс. Да ги в слагала три пъти,но ги напарви дроб. Тази гума отпред няма чистене🙄😃Всъщност поизчисти се,но пак стои засякана🤷♀Аз съм маниачка на тема обувки да са чисти и много ме дразнят така🙄
И последен въпрос койот не е свързан с мъниците ни. Синът ми обожава бели тениски,обаче стават жълти под мишниците. Използва рол-он и и мисля,че от него се получват жълтите петна. И при мъжа ми стават така🤷♀Съвет за някакъв препарат който да почиства жълтите петна и да не си чупя ръцете да търкам на ръка.🥴

Oxiclean, Vanish, Astonish, и други има почистващи препарати.
На Тони дрешките избеляват, не са толкова меки и сякаш се свиват от толкова пране. Но скоро ще ги израсте и без това.

Радвам се, че го дадохме по-рано на детегледачката, защото сега понякога реве и не иска да се пуска от нас като го водим. А уж е свикнал. Иначе съм доволна, че са малко деца и 3 възрастни, извеждат ги редовно, но и си давам половината заплата за това удоволствие. Оня ден се убол по крака с вилица, текло му кръв чак,  не знам с какъв акъл са му я дали да си играе. Трябва да говоря с тях, дават го съвсем смело и безотговорно.

Общи условия

Активация на акаунт