Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 447
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
За дрехи ползвам един розов спрей на Spot, пръскам и търкам леко и после в пералнята. Онзи ден успя да се пребори и с петна от домати на бяло боди. Иначе за баткото пробвай да смениш антиперспиранта.

# 601
  • Варна
Правя всички сладка, от всички плодове без захар. Пека или варя до сгъстяване, перфектни са

# 602
За дрехи ползвам един розов спрей на Spot, пръскам и търкам леко и после в пералнята. Онзи ден успя да се пребори и с петна от домати на бяло боди. Иначе за баткото пробвай да смениш антиперспиранта.
Сменихме няколко,но той държи да ползва на Нивеа. Довода му е че с него се чувства перфектно и му помага най-много срещу изпотяването ! 🤷♀Иначе и аз използвам спот за петната. Вземам и Фрош,сапун за петна,но това жълтото не се маха ей така🤷♀Оставам без ръце да търкам.

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 16:42 от Милото

# 603
Аз докато се включа след отпуската, още малко и да свърши темата 😂 Даже Пламинго е родила 😂
 Пламинго, честито бебче, желая ти само чудеса да ви се случват в този живот😍

Аз пак започнах работа, дано издържа, че е добре платена, а с тая голяма отпуска, бая се ошушкахме 😂
ММ гледа Миша до обяд, после работя той докато спи или си открадвам по някоя минутка, докато тормози кучето. Ако работата тръгне и видя периспективп ще търся градина или детегледачка като на Лусинда, поне за няколко дни седмично, но ще е след Нова година това. Той като цяло си има нужда от комуникация с деца, ходим на срещи с бившата група от басейна. Повечето ходят на градина от месец и да ви кажа много ме впечатлиха, защото с част от децата майките грам не се занимават сами, гледаха ги пред телевизор. Друго е да ги гледат обучени хора,  педагози, а не медицински сестри. Отделно тук не е една госпожа и 1 леля на 30 деца, нали много повече персонал е, но си и струва хубави пари. Изкарват ги при вякаево време, преди имаше частна градина до нас, но я преместиха вече, имаха едни колички за 6 деца и ги качват  в 2 такива 3-4 бавачки и ги водят в парка. От другата страна имаме общинска градина с много як двор, който е ограден с мрежа и ограда, децата не могат и до моежата да стигнат (например да им дадеш нещо). Наистина бих го дала без угризения, все си мисля, че няма и да плаче много, макар и да е лигльо.
В Бг са супер базите, само където усвояват пари и правят малоумни ремонти, че да не могат да изкарат децата или да седят на столчета…. И как една сестра и 1-2 лели ще опазят 30 деца, не ми го побира главата. Аз като дете живях в Разград и ме бяха записали в детска близо до нас и избягах веднъж през оградата следобед, пълних джобовите с хляб от следобедната закуска и ходих да търся едно дете у тях, че не го пускаха на градина заради рамазана  и не му даваха да яде по светло (така ми беше казал той плачейки предния ден, може и да ме е лъгал), та го търсих да му дам да яде  😂 После и двамата ядохме, ама бой 😂 И ми смениха градината, после пак и така докато се преместим нямаше градина в която да не се е скарала мама с директорката, накрая бях в частна до обяд. Та така като гледам, условията не са се променили много от тогава 😂

# 604
Аз съм доволна от нашата градина. Е това, че са 32 деца в една група е проблем, но навсякъде е така. На се грижат добре за децата и наистина ги учат. Директорката участва във всеки един проект и конкурс, който пускат и обикновенно печели. Онази година направи солна стая в градината. Прави благотворителен концерт, този за завършването на годината, обикаля по фирми, но намери спонсори и я направи. Сега е решила да прави мобилен детски фитнес център. Парите се събират по същия начин. Но този път бяха направили и който дари може да си избере ключодържател, картичка, висулка за телефон направени от децата, бяха много хубави. Също в градината правят и крем със свинска мас и невен, с него мажат децата като се ударят, бяха направили и такъв, аз си избрах крем, че дъщеря ми редовно е намазана с такъв и много добре и действа. С баткото не знаех, че правят такъв крем, но след като ми върнаха дъщеря ми от яслата с намазано чело с крем, тъкмо беше направила каскада към крака на едно легло и леличката и сестрата още бяха разтреперани и до сутринта нищо и нямаше на челото ги питах с какво са я намазали. Та тогава научих и за крема. Една госпожа преди години го направила за първи път и от тогава го правели редовно. Тя дъщеря ми я яслата постоянно ги държеше на тръни, щом на концерта сестрата ме попита дали бебето има нещо общо с каката представете си. Беше скочила от един шкаф, качваше се по мебелите, там където им е площадката непонятно как се беше качила на едно дърво. Правеше шпагат и само да и се закачи петата вече беше горе. Сега госпожите берат ядове с нея, че е и инат и проклета. А те бяха госпожи и на баткото и в първа група бяха направо в шок от нея. Бяха решили, че баткото като я е описвал е преувеличавал, да ама излезе, че изобщо не е преувеличавал. Чак със страх едната госпожа попита и малката ли ще е при тях. Но на тържеството бебо показа какво кротко дете е.

# 605
  • Асеновград
Честито бебче на Плами! Бъдете здрави! 💞🌸

# 606
Децата които вече са на една дрямка колко време е обедният им сън? Кога стават сутрин,кога лягат на обяд и съответно вечер? От няколко дни мисля,че Плами има объркване в режима и май ще мине на една дрямка🙄

# 607
Ава няма точен режим, долу-горе се събужда в 8-8:30, заспива за обеден сън в 14 до 16-16:30 и за нощен около 21:30. И двата съня са спокойни и непробудни, за това нищо не бутам 😃
Обувките ѝ чистя със сапун за петна Криспа и по-твърдата част на гъба за съдове. Идеално се изчиства подметката на Биомеханикса. При нас проблемът е, че ги протърква отстрани, защото я пускам да пълзи по площадките 😃 сапуна го препоръчвам и за петна за дрехи, при мен лично нищо не е работело само с пръскане и без търкане 🙄

# 608
Ава няма точен режим, долу-горе се събужда в 8-8:30, заспива за обеден сън в 14 до 16-16:30 и за нощен около 21:30. И двата съня са спокойни и непробудни, за това нищо не бутам 😃
Обувките ѝ чистя със сапун за петна Криспа и по-твърдата част на гъба за съдове. Идеално се изчиства подметката на Биомеханикса. При нас проблемът е, че ги протърква отстрани, защото я пускам да пълзи по площадките 😃 сапуна го препоръчвам и за петна за дрехи, при мен лично нищо не е работело само с пръскане и без търкане 🙄
Нашите са учукани вече от спъвания и опити за качване някъде! Няма как да ги опази,но така или иначе няма да ги носи дълго😃Благодаря,точно тази гума полепва всичко и ми е зор🙄Аз с веро ги търкам и пак горе долу се поизчистват,но все пак да попитам ☺

# 609
  • Варна
По принцип интервали 5-6ч са нужни за 1 дрямка (по учебник ;д). Габи още е на 2, но като стане на 1, ще го направя ставане 8, заспиване 13-15 ч (интервал 5 часа и сън 2), нощен сън 21ч (интервал 6 ч). + - разбира се

# 610
За петна по дрехите ползвам този спрей:
https://shop.lillydrogerie.bg/na-ot-izpotjavane250ml

За сладкото правя от смокини във фурната, и после горещи ги пълня в  бурканчетата. И се вакумира и е супер.

# 611
За петна по дрехите ползвам този спрей:
https://shop.lillydrogerie.bg/na-ot-izpotjavane250ml

За сладкото правя от смокини във фурната, и после горещи ги пълня в  бурканчетата. И се вакумира и е супер.
Благодаря ще го тетсвам. Така като гледам описанието на препарата може и да ми свърши работа☺

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 23:33 от Милото

# 612
  • Асеновград
Тери е също на една дрямка, спи по 2:30часа 2:45ч макс. Става различно, межди 7 и 8ч сутринта, и вечер заспива около 21ч. На обяд заспива към 12:30-13ч. Ако е станал към 7 едвам издържа и до 12, много често ми се налага да го събуждам и да го разсейвам в количката за да не заспи, направо душата ми излиза от бързане... защото от както е на една дрямка не мога да рискувам да заспива в количката, там абсурд да изкара 2часа и половина сън. Като по малък да, но сега не, и е разбираемо той е голям вече иска да се обърне да се намести, и една кола му трябва да бибитне или да шумне нещо по сериозно и до там му се съня в количката...Сега като е по активен и ако съм го изморила хубаво заспива лесно, ако не е голяма мъка.. онзи ден не знам как стана така че спа на обед 3 часа и през ноща се събуди да будува, защото много му дойде дневния сън.. съжалих сто пъти че не съм го събудила, защото той не се събужда през ноща от много време насам.

# 613
Пламена не би издържала 5 часа от ставане сутрин до първа дрямка.Абсурд! Като беше на две дрямки спазваше интервал от ставане до първа дрямка и след това за втора по 3 часа. Интервалът от последната дрямка до вечерният сън бе 5 часа/ 5 часа и половина.Сега три часа през деня ги издържа и не и се спи. Съответно си мисля,че щом увеличава интервалът на будуване от ставането до първата дрямка нещо в режима ни куца. Днес е спала веднъж през деня. Стана в 8 и издържа с 300 зора до 12:20 когато заспа до 15:10. Събуди се и заспа за вечерен сън в 21:00ч. Сега предстои да видя как ще мине нощта, но напосдък вечер не спи спкойно. Не будува да играе,а плаче на сън,но е с доста подути венци. Отгоре и е пробило леко едното зъбче. Едвам се показва и я мъчи изключително много. Отделно о другият зъб до него е на път и отдавам на това неспокойният сън. Тя е все още само с две зъбчета отдолу😃

# 614
При нас интервалите са обичайно 5 будни часа сутрин и 6 будни часа до нощния сън.Съответно ставане 8:30 , заспиване в 13:30до 15:30ч, нощно заспиване след 21:30 ч .
Обаче установих ,че не е много окей по няколко причини.Първо, че идва зима и се стъмва по- рано, съответно няма как да стоим навън до късно и заспиване към 22ч ще е трудно за нас с баща и.Второ, последните дни сякаш и се доспива по - рано, с около половин час по - рано от горните интервали да кажем.Съответно днес е станала в 7:30, заспа в 12:30,като преди това половин час мрънка яко и спа до 15:40 ;
За нощен сън и се доспа много рано около 19:30часа.Държах я така да се каже на сила до 20ч и малко  и оттам заспа чак в 21:10Ч.Съответно мисля, че идеалният режим за нея и нас ще е ставане в 8ч, заспиване в 13 до 15часа, нощен сън след 20:30часа.
И всичко това е средно аритметично ,защото вчера например спа само час и 10 мин на обяд, днес спа 2 часа и 10 мин , но като цяло за да не е крива и трябват около 2 часа плътен сън на обяд.
Даже си мисля , че и към 7 и нещо да става ще е още по - добре хем заради по - ранното лягане нощем , хем заради бъдещата ясла догодина.Но ми е много трудно да ставам рано  ,че и закуска да правя.

Общи условия

Активация на акаунт