Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 445
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Ето ни и нас,ближем близалка вече 😃 после беше за къпане

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 21:04 от Radii :)

# 121
Ние се добрахме до гръцкото море 😍 доста спокойно пътувахме, Ави спа през по-голямата част от времето. Буквално последните 10 минути бяха драматични, спряхме, но не се успокои и се пречупих и ѝ пуснах да гледа детски песнички за пръв път. Утре пристига подкрепление - баба и дядо, да видим и ние с ММ що е то почивка 😃
Иначе тя на плажа е голяма атракция, много се закача със съседите по шезлонг, пълзи като ракета, качва се и слиза по шезлонги 😃 яде значително по-малко пясък от юни. Във водата много ѝ харесва 😍 но не може вече да спи дълго на плажа и ще се прибираме на обяд. Като цяло установихме с ММ, че за два месеца доста се е променила. Като ходихме на море юни седеше в количка, спеше на плажа, не ходихме по площадки 😃 сега първото, което намерихме беше детската площадка 😃 голям кеф 😍 я тя наистина е много хубава, нова и чиста. Ава не яде боклуци, просто защото няма такива. Дано и нашите площадки някога станат толкова хубави!

# 122
Приятна почивка на Ава и на вас покрай нея ! Simple Smile
Милото, а ако не можеше да ходи с какво ли щеше да има проблем? Не е лесно да не се впечатли човек от такива изказвания по адрес на детето. Аз доста бих се засегнала от такова нещо. Аз като се знам…ще се вкарам във филм дали не са прави наистина.
Рая събира играчки в кутията на сортера не го ползва по предназначение май. Все още не ходи, сигурно ще е от последните проходили
Имах още за писане, ноо не помня

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 23:15 от NI_CI

# 123
Относно майките, които искат да изпъкнат с децата си.. жената на един приятел на ММ постоянно обясняваше тя как си е гледала детето (въпреки че имат три години разлика с Ава 🤯). Още като бях бременна обясняваше тя как се чувствала като бременна, после се започна кога захранила, кога се изправило нейното, кога проходило, бла-бла-бла. Всеки път казвам, че децата не трябва да се сравняват, но тя си знае нейното.
Попринцип работата ми е свързана с намиране на информация от достоверни източници и отсяване на значимото. Прилагам го и в живота, и в майчинството. Последния път не помня какво точно казах на въпросната, но беше нещо от рода на това, че предпочитам информация от специалисти, а тя отсече "аз съм доволна как съм си гледала детето"! Ами.. напуши ме на смях, честно 😃 аз не съм искала съвети (то са по-скоро сравнения де) и когато го обясня се засяга, че не ме интересува кога е въвела вечеря на детето си 😃
Иначе съм ходила на доста интервюта за работа, на никое не са ме питали на колко съм проходила и на една годинка дали съм давала боц 😃 така че.. изобщо не се връзвам на подобни изказвания. Може и нескромно да звучи, но се чувствам уверена като майка, а когато се чудя за нещо се допитвам/намирам информация от специалисти.

# 124
Приятна почивка на Ава и на вас покрай нея ! Simple Smile
Милото, а ако не можеше да ходи с какво ли щеше да има проблем? Не е лесно да не се впечатли човек от такива изказвания по адрес на детето. Аз доста бих се засегнала от такова нещо. Аз като се знам…ще се вкарам във филм дали не са прави наистина.
Рая събира играчки в кутията на сортера не го ползва по предназначение май. Все още не ходи, сигурно ще е от последните проходили
Имах още за писане, ноо не помня
Честно да ти кажа не ми стана приятно. Знам че не го е казала с лоша цел,но все пак. Напоследък оставам с убеждението,че е по добре да се срещам с хора,които нямат деца на сходна възраст като моето за да няма сравнения🙄🤷♀

# 125
М.Ангелова, много добре звучи ! Ние на нашето море нищо не разбрахме ама догодина ще е по - добра си казвам 😀
Всъщност сега се вълнувам за коледните празници(аз винаги като мине морето и мисля за зимата) , тази година детето ще е вече дете и повечко ще разбира , иска ми се да направя този празник за нея като нещо хубаво, тъй като аз години наред не го признавах поради разни причини.Навън е 27 градуса, а аз къде отидох....😀😀😀

# 126
  • София
И аз не обръщам внимание на изказвания за отглеждането на децата ми, а, повярвайте ми, чувала съм безкрайно много тъпотии по мои адрес 😆.  Аз не си сравнявам децата или поне се опитвам, ама няма как вече като имаш едно дете, да не си припомняш какво е правило и яло на същите месеци. И с приятелки съм била така преди да се роди малката, като ме питат, казвам как е било с баткото, пък всеки си отсява информацията и дали ще му бъде полезна.

# 127
Момичета направих си ,,балеажа"
Исках това а ми направиха това.....и платих 200 лв! То вярно,че моята коса си е естествено тъмно кафява ама чак пък толкова... отзад е по-русо,защото седя по-дълго ,абеее нямам думи и накрая ми казва да дойда още веднъж и да дам още 200 лв 🤨 май ще се изсветлявам вкъщи. Стоях 5 часа в салона за това,малкия го гледа една пазната 2 часа докато си дойде баща му от работа,даже е успял да го приспи и то без протест ,бил е добро дете днес 🩷

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 23:21 от Radii :)

# 128
ради , споменахме ти , че няма да стане от първия път.Майка ми е фризьорка и затова ти го казах.След 20тина дена отиди някъде да ти го повторят ,но за по - малко пари.Но пак е добре , не си рижава/оранжева.А на послушното дете , браво !

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 23:49 от Орехче

# 129
Орехче да точно така исках,но и се радвам наистина ,че не е опанжево иняче щях да се боядисам в черно 😁 ще експериментирам още малко

# 130
Точно, добре ти е като за първи път.Според мен  ще се получи  ,просто наистина  парите изглеждат много,когато човек не види резултата,който е искал.

# 131
Момичета, кажете какво давате за закуска и следобедна закуска? Нещо се изчерпах. Мойте филии не могат да ядат.... Още не мога да ги наича да ядат парчета. Ако имате идеи как да ги науча, ще съм доволна. Сами мисля, че няма шанс за момента да се научи, защото си е главно на АМ, но Яна е по податлива. И като давате филии по колко изяждат на едно хранене?

Аз тази нощ пак не спах, Сами отново се събуди 7 пъти, накрая спа в количката, за да поспя и аз малко. Кога ще свърши това чудо не знам.

# 132
  • Велико Търново
И аз нощем не спя от доста време, Вики постоянно се буди за тази пуста биба и вече взе да ми дотяга. Напоследък откакто и започна да ходи се буди понякога с рев, вчера дори трепереше. Доста изживяват нещата, които научават и се случват.

Аз рядко давам филии на Вики, защото нищо не ми се струва подходящо за намазване, но може да си изяде една филия.

Иначе закуската е една и съща, попара или юфка, друго не яде. СЗ е от десерта на кухнята, ако го е изяла на обяд ѝ давам само плод.

Забравих, днес беше консултацията на Вики, станала е 9,700 кг и 74 см, остава си една от дребните в групата 😄

# 133
Аз давам за закуска качамак,юфка,кус кус и попара. Плами ги обожава! Вчера и днес правих мъфини. Чупя ги на парчета. Яде по два,но моите са миниатюрни. Отделно слагам  в чинийката острани кисело мляко. Режа плод на кубчета отделно също ,но тя яде парчета освен бобовите и местото . Тях не ги таче. Давам и бебешко мюсли. Овесени ядки и кис мляко с бисквитки и плод  🤷♀Давам филийка с Филаделфия,като я режа на малки парченца. Днес и поръчах прибори,че има желание уж да се храни сама☺
Аз пак искам рецепти за тутманик/мързелива баница и какво да направя имам бутер тесто да и дам да пробва?

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 18:18 от Милото

# 134
  • Велико Търново
Вики много хареса мързеливата баница, правих за прощапулника. Аз правих по тази рецепта:

Бутерките може със сирене, извара, кайма, аз съм ѝ давала и с кренвирш (но купешка, защото ме гледа и иска). Предполагам че може и с някакъв вид тахан (ако си вкарала вече).

Общи условия

Активация на акаунт