Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 461
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
И аз ползвам за заспиване, понякога навън. Не ми се занимава скоро да махам 😅
При нас спането от седмица е шантаво - така се мята насън, става, рита.. някаква лудница е 🤷♀

# 151
Пробвах с намачкана храна, сърми с кисело мляко, много намачкани и Яна се задави до посиняване на устните, лицето пребледня, не дишаше въобще, извадих я от стола и на краката ми леко с наклон на главата, тупах докато не повърна.
Сами една лъжица задави се и приключи с яденето.  

Пробвала съм да се хранят с племенника на 4 години, но нищо не стана.
Може да ми се смеете, но освен за гастроентеролог, записах час за септември и за терапевт по хранене. За да имам опция, ако гастрото не свърши работа.
Трябва да се направи нещо, а не виждам аз какво повече мога да направя.
След няколко дни трябва да замествам вечеря, а Сами от два месеца няма дори едно заместено хранене. Всяко хранене е с дохранване с АМ. Ако хапне въобще малко, но повече от 100 гр в най добрите дни, не яде от твърдата храна. Имаше едно пюре и една каша, която му харесваха, от доста време и тях не иска.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 14:53 от Lizi:) :)

# 152
Пробвах с намачкана храна, сърми с кисело мляко, много намачкани и Яна се задави до посиняване на устните, лицете пребледня, не дишаше въобще, извадих я от стола и на краката ми леко с наклон на главата, тупах докато не повърна.
Сами една лъжица задави се и приключи с яденето.  

Пробвала съм да се хранят с племенника на 4 години, но нищо не стана.
Може да ми се смеете, но освен за гастроентеролог, записах час за септември и за терапевт по хранене. За да имам опция, ако гастрото не свърши работа.
Трябва да се направи нещо, а не виждам аз какво повече мога да направя.
След няколко дни трябва да замествам вечеря, а Сами от два месеца няма дори едно заместено хранене. всяко хранене е с дохранване с АМ. Ако хапне въобще малко, но повече от 100 гр в най добрите дни, не яде от твърдата храна. Имаше едно пюре и една каша, която му харесваха, от доста време и тях не иска.
Явно децата не проявяват интерес към храната като цяло. Днес на обяд Плами имаше от кухнята пуешко със зеленчуци,ама зеленчуците едро нарязани кво да ти кажа. Отказа! Ами врътнах един път пасатора не до гладкост. Ами картофите нарязани едро като за дете с кътници. Тя като са повече зеленчуците типа гювеч иска едно по едно да ги хапва нямам нерви за това. Намачквам с вилицата и до там или пасирам леко. Иначе филийки си яде,кексове,плодове няма проблем дъвче с венците като стара баба,но за някои манджи само манджи да уточня ми прави проблем и отказва. Не я мъча! Вчера яде тиквички с бял сос ами всичко измете без да е пасирано. Не мога да си обесня бобовите и гювечите защо не ги иска цели🤷♀🤷♀🤷♀

# 153
Сигурно, консистенцията на бобовите не ѝ е приятна в устата. Важното е, че яде други храни и умее да дъвче, ще се научи всичко да яде в последствие.

Аз се чудя дали да пробвам пак с кухнята, но те и пасирана не я искаха. Все някога трябва да свикнат и манджа да ядат. Не може само на каши и пюрета. Мойте не ядат нищо на парчета, кексове, плодове, нищо, просто го хвърлят на земята, без да са пробвали.
Яна имаше известен напредък преди да се разболеят предишния път, напваше филия с намачкано сирене отгоре, само срединката, и на много дребни парчета, но пак е нещо. Но напредъка изчезна рязко. Иначе както казваш, нямат грам интерес към храната.
Сега пак са болни със сополи, Яна започна и да кашля. В събота им е рождения ден, още не съм го отменила и не знам какво да правя.  То реално ще има само едно дете, освен да предопредя майка му, че са болни и на нейна отговорност, ако реши да дойде, другите са все възрасни роднини.

# 154
Колко трябва да изяжда 11 месечно ? Моя син изяжда около 150 гр и после все връща явно му идва много

# 155
  • Варна
Лизи, супер идея за хранителния терапевт! Ще помогне според мен! Нямам предложения и аз иначе... аз пробвах една кухня миналата седмица, не искаше особено, иначе си яде всякакви парчета. С диняата не мога да я спра.
Ох, супер гадно, че са болни пак.. дано да е ок за рд, макар ако на тях им е зле, само ще стане по-гадно.
Определено ще трябва все да проядат.. нооо някога ще стане! Никой не яде пасирано цял живот, ама ще ти изпилят нервите сигурно Sad

Ради, нямам представа, аз не давам пюрета и никога, ама никога не съм мерила грамаж, моето не знам кога ще има "заместено" хранене, така че другите ще се включат Grinning

# 156
Момичета има ли други бебчета само с 2 долни зъба. От известно време забелязвам,че малкия като стисне зъбки и долните 2 зъба са пред горните венци(за сега има само 2 долни зъба) в смисъл горната челюст е зад долната челюст има ли го това при вашите бебчета и дали това значи,че ще е с обратна захапка, аз и мъжа ми не сме ,но баща ми долните му зъби идват малко пред горните ,но изобщо не се забелязва та се чудя дали няма да се метне на дядо си . Моля кажете при вас как е и дали има какво да няправя по въпроса ? Имам предвид,че тези долните зъбчета идват пред горните венци и изглежда като да е обратна захапка, някай друг забелязал ли е такова нещо дали е нормално или трябва да се притеснявам

# 157
Аз не мога да си обесня предпочитанията на Пламена🤷♀Както писах бобови като нахут,грах мн мрази да са цели. В смисъл яде граха цял ако е белен,а в кухнята не е! Днес имаше пуешко както писах със зеленчуци,ама доста картофи,моркови но бяха доста на едро и почна едно въртене. Врътнах веднъж пасатора и всичко изяде.
Ето това е за  СЗ

Ето това остана

Една филийка мекото с Филаделфия,половин круша и три лъжици кисело мляко.
Изяде висчко без проблем.
Аджеба защо тези манджи не ги иска на парчета? Супите ги яде,само гъстите манджи не иска!
Плами е на годинка и е само с два долни зъба. Ради само кухнята и знам колко е 200 гр яде
Лизи идеята за консултант е страхотна!Пробвай пак с кухнята.
Плами взе да си намаля вечерното АМ на 180 мл или 210мл🙄Не мога да повярвам

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 09:31 от Милото

# 158
Лошото е, че консултанта е в София, уговорих онлайн разговор за момента, после ще видим.

Имаше някой с ревниво по голямо дете, май Неизвестна16, не съм сигурна. Сега четох една статия за ревността между братя и сестри, на психолог, която може да е полезна, ако има някой такъв проблем да ми пише, за да пратя файла.

Ради, Яна също обръща захапката от време на време, въпреки че има зъби , даже е често, по скоро като някаква физиономия прави, когато ще свърши някаква тъпотия и знае че не трябва, примерно да оскубе брат си. Сбръчква нос и обръща захапката, като някой питбул и издава някакви странни звуци, ръмжене ли е, не знам какво е .

За 11 месеца, около 200 гр храна, но при положение че твойто не ядеше до скоро, 150 гр е много добър напредък. Само ще те посъветвам, не го насилвай, още при първото въртене на глава или стискане на уста или какъвто и да е отказ, спирай храненето и ако трябва дохранвай с кърма.  Казвам ти го, за да не стане като мойте. Яна е започнала доста добре да хапва, не парчета но хапва и бавно яде, направо ме е страх да се похваля. Майка ми я храни веднъж преди две седмици и я насилваше леко, това доведе до 4 дни отказ от храна. В храненето не трябва да има никакво насилване. И всичко да протича с удоволствие за детето. Храната трябва да е удоволствие, не   задължение.

Абе защо само ми изтича сесията? Не съм толкова бавна.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 17:57 от Lizi:) :)

# 159
И на мен при всеки коментар ми изписва,че сесията е изтекла,но натискам втори път и го поства,явно е някакъв бъг в системата.  Не го насилвам като изключим пътите,в които не иска и 1 лъжица иначе обикновенно ако е изял цялата си порция и са останали 1-2 лъжички,но пък не иска вече не го карам,той после сам си търси гърдата да суче и след 10 минути се е оповръщал,предполагам допринася и това,че постоянно лази и си превива коремчето по този начин и то след хранене. Не знам дали при него е постоянно,но в пътите ,в които съм го видяла все долните са пред горните . Днес се усмихна с отворена уста и беше стиснал зъбки и така видях,че долните са пред горните. Четох,че челюста расте по-бавно и е възможно да го има това нещо ,в последствие се намествали ,дано да е така

# 160
За повръщането, аз слагам Сами  в проходилката, за да е изправен след храна. Лази ли по земята задължително е повърнал всичко, но той си е с рефлукс. Пробвай така, да стои прав след хранене, сигурно ще помогне, щом на Сами му помага. И никога не преобличам или сменям памперс след храна, защото повръщането е сигурно.

И на мен при всеки коментар ми изписва,че сесията е изтекла,но натискам втори път и го поства,явно е някакъв бъг в системата.  Не го насилвам като изключим пътите,в които не иска и 1 лъжица иначе обикновенно ако е изял цялата си порция и са останали 1-2 лъжички,но пък не иска вече не го карам,той после сам си търси гърдата да суче и след 10 минути се е оповръщал,предполагам допринася и това,че постоянно лази и си превива коремчето по този начин и то след хранене. Не знам дали при него е постоянно,но в пътите ,в които съм го видяла все долните са пред горните . Днес се усмихна с отворена уста и беше стиснал зъбки и така видях,че долните са пред горните. Четох,че челюста расте по-бавно и е възможно да го има това нещо ,в последствие се намествали ,дано да е така

# 161
Тукощо попаднах на тази снимка,седмица след като се е родил ,станя ми много мило и реших да я споделя с вас,а след 15 дни става вече на годинка ,порастна ми детето 🥹🥹а ето го и сега,вече голямо момче беше само 49 см бебенце

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 22:20 от Radii :)

# 162
Да попитам,някоя от вас да е поръчвала от магазин Дундьо? До колко дни им идват поръчките? Поръчах прибори на малката и нямам търпение да дойдат,че с тези бебешките само се мъчи.
Чудя се дали да пазаря есенни дрехи или да чакам🙄Дали ще има някакви есенни намаления?😃😃😆

# 163
Милото, аз съм поръчвала от Дундьо. Звъннаха ми още същият ден по телефон да ми кажат кога ще изпратят по куриер . В случая нямаше да изпратят, защото беше изчерпан продукта.

# 164
Около 190-200грама Ади изяжда попара или там другите неща , които яде.Напоследък сякаш яде по -малко, аз спрях да и тегля и правя на око,но и млякото на моменти не си изпива.Всичко отдавам на гадното зъбоникнене.Тя е с 4 централни резци, един страничен долен е избил и според мм един горен страничен, който много прозираше, но все нямам възможност да видя.Дали са пробили или не, за пръв път тръгват 3 наведнъж и все се надявам да прояде като избият.
За парчетата - щом повръщат по - добре не ги насилвайте.С добре разварен ориз/тиквички пробвали ли сте?Явно им трябва някакъв преход между пасирането и парчетата.Странно, че Сами има доста зъби ,пък не иска да дъвче.Ако му дадеш сам да си ръфа филия? Ади напоследък проявява интерес , аз малко плахо , но и позволявам да видя колко ще отхапе и как ще се справи.То всъщност освен принцеса , малки парчета банан,солета,кайсия и подобни и аз не знам Аделина дали ще се справи, след като толкова време не е яла.Говоря например за  квадратни парчета морков или картоф.
Най - ме е яд , че е захранена с адски много неща , а не мога да и ги давам и яде едно и също.Дори не ми е минавало през ума скоро да давам нови неща, то няма и как.
За есенни намаления не знам , ама аз още малко ще изчакам за есеннитв дрехи, че да не умалеят на бърза ръка.
Лизи, добре е , че търсиш начини , дано има и успех!
И моята сесия изтича,но като натисна пак публикувай стават нещата.

Общи условия

Активация на акаунт