Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 433
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Нашата серия на проклетия продължава с бонус лека настинка, Ава кашля и ѝ хърка нослето, моят глас също пада. Днес е по-зле и от вчера, събуди се в 7:30, заспа по никое време към 10 за 20 минути и следобед само час. Все така плюе храна и размазва, в това състояние не мога да я изведа и на площадка, в количка не седи и от-ка-чам 🤯
Иначе решихме да я местим в нейната стая, разглеждам легла днес. Мислех да поръчаме на мебелист, но има доста изгодни опции от Турция и Германия. В този ред на мисли, ако знаете за превозвачи от тези държави, споделете.

# 646
Милото, споделям рецептата.

# 647
Не знам при вашите деца как е,но Пламена днес стана в 8ч и заспа за обяд в 12:30. Събуди се в 14:10 и вече е почти 21ч и не е заспала. Нямам нерви и се моля скоро да заспи. Какво е това будуване. Тя даже не реве,не е кисела,не дава някакви признаци,че и се спи🥲
Някой търсеше грейки или по тънко якенце. Аз взех от един магазин,който продава и онлайн английски стоки. Взех грейка и бодита. Бодита  са много мекички на допир,а и евтини 5бр за 23 лв.Грейката ми се видя скъпа за бебешка 36 лв😃но я взех!
Пламена може би е единствената,която и писва бързо на пързалката или люлката. На нея и харесва да ходи безцелно или да реди сортери,кули,рингове такива неща. Като чета коренна разлика от вашите деца🤷♀Тя и харесва да обира листа,понякога фасове ако не съм наблюдателна. Ходи бара болтовете по пързалката,но няма такова желание да се пуска или люлее. Пусни се два пъти и до там. Люлеем я 5 мин и до там. Чак ми е странно,🙄Но пак играчките и реденето много и харесват. Чудя се какъв тип пъзели или спртери да и взема,че малко да разнообрази🤷♀
Благодаря за рецептата. Ако има нещо като кюфтета по Чирпански и тях може да качиш като имаш време☺

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 21:55 от Милото

# 648
Може и да я боли гърлото Ави и затова да плюе храната.Или заради нослето.
Милото , тя и Ади не обича да се люлее , я на пързалката се застоява само ако и давам да се катери с крака по нея и после да я пускам.Ние вече всъщност нямаме пързалка , че пускахме жалби за опасна площадка и я махнаха.Обаче нещо се бавят с новата.Иначе също като твоето чопли камъни, кестени, каквото си намери, аз пък не и позволявам много, че все още е много бърза и както уж не лапа, така е на косъм понякога.Другото и най  - често занимание напоследък е да си бута бебешката количка  бягайки и като цяло по цял ден бяга и обикаля .Последните дни започнах да излизам без количка, от парка обаче понякога се качваме за една спирка на автобус .Днес газихме в локвите , а отвреме на време я качвам на въртележка с три кончета ,там много обича.

# 649
  • Бургас / Славейков
Кате чудно да си изкарате на моминското парти.
Уф ,Митко от как е станал на годинка е невъзможен.Днес рева дълго време навън ,като го изкарам от количката иска само да рови в боклуците по улицата.Скубе трева ,вчера дори лапна един голям камък и го държи в устата си добре че го видях и го изкарах.Непрекъснато като му се направи забележка и почва да се удря сам от яд .Ей такива неща само прави.Обикновенно си играе със всичко друго ,но не и с играчки.Все почуква нещо  по пода или някъде другаде.На люлки и пързалки интерес почти никакъв ,общо взето не се задържа дълго време на нещо да се заиграе.

# 650
Рая си заспива сама в повечето пъти. Давам й биберон, тя си гушка една играчка, пускам бухалчето Оли и излизам от стаята. Заспива доста бързо повечето пъти, понякога се налага с гушкане и “шъткане”, но все по рядко напоследък.
Любими са й сортерите и топките.

# 651
А някоя от вас да е вземала обувки на lasocki. Много майки ми ги хвалят на достъпни цени били и са доволни. Естествена кожа. Аз взех сега едни Биомеханикс,но май ще трябва още едни резерва.
Плами ходи много добре боса. Вече кляка става без опора. Обикаля апартамента,но идва но с обувки виждам,че не ходи така добре. Спъва се случва се да падне. Дали ще отшуми това скоро? Иначе си върви добре,но в нас факт рядко пада,а на вън поне веднъж на ден😃Тя ходи вече месец и знам,че трябва тренинг. Според моята позната се дължи,че в нас е предимно боса. Тя слагала на дъщеря си пантофи в тях. Лятото беше 40 градуса как да я обуя и то вътре🤷♀На нас ортопедът ни каза да е боса. Знам че не съм сбъркала и лекарят е по компетентен  и е редно да слушам него все пак. Тя даже вече като върви в нас рядко си държи ръцете горе като пате,върви и ги държи пусната като голям човек,но на вън не е така по плаха е🤷♀

# 652
Милото моите вкъщи винаги са били боси. Баткото се проходи вкъщи, после 1м по площадките продължаваше да ходи за ръка, а си стъпваше стабилно. Каката пък се пусна първо на площадка, защото не исках да ходя натам накъдето иска тя. Бебето сега е като баткото. Но си стъпва стабилно с обувки. Пробвах я вкъщи с тях, ами върви си както и боса, но навън не иска. Според мен е, защото им е по непознато, има повече хора и ги е страх. Баткото на площадка се престраши да се пусне като се озовахме съвсем сами на тази, на която си ходехме. Вчера и днес ходихме на площадка, каката откача вече вкъщи, площадките бяха абсолютно празни, но малката не се престраши да пробва сама. Вървеше или хваната за мен или за кака си, или обикаляше по пейките и оградата.

# 653
Милото моите вкъщи винаги са били боси. Баткото се проходи вкъщи, после 1м по площадките продължаваше да ходи за ръка, а си стъпваше стабилно. Каката пък се пусна първо на площадка, защото не исках да ходя натам накъдето иска тя. Бебето сега е като баткото. Но си стъпва стабилно с обувки. Пробвах я вкъщи с тях, ами върви си както и боса, но навън не иска. Според мен е, защото им е по непознато, има повече хора и ги е страх. Баткото на площадка се престраши да се пусне като се озовахме съвсем сами на тази, на която си ходехме. Вчера и днес ходихме на площадка, каката откача вече вкъщи, площадките бяха абсолютно празни, но малката не се престраши да пробва сама. Вървеше или хваната за мен или за кака си, или обикаляше по пейките и оградата.
Тя се пуска и въври на вън,но ми изглежда доста по плаха. Понякога губи баланс,а в нас вече си шета без проблем🤷♀Принципно и Плами е пъзла,но ми бута ръката и не желае да я държа. Въпросът е че боса ми изглежда много по стабилна🙄Иначе си ходи на вън,но безцелно. Стъпва си с обувки на цяло краче и изминава доста дълги разстояние от 10 метра сама,но се спъва понякога,а боса няма този проблем 😃

# 654
Nl_cl има ли вариант, тази книга да се закупи от някъде?

# 655
Нормално е да е по - стабилна боса , а и вкъщи е доста по - равно от навън.Ще свикне и с обувки.Но има и значение обувките според мен.Когато Ади е с по - твърди обувки или по - големи се спъва.Също го има фактора разсейване от двца,котки, блеене наляво надясно.

# 656
Нормално е да е по - стабилна боса , а и вкъщи е доста по - равно от навън.Ще свикне и с обувки.Но има и значение обувките според мен.Когато Ади е с по - твърди обувки или по - големи се спъва.Също го има фактора разсейване от двца,котки, блеене наляво надясно.
Обувките и са добре като номер и подметка. С тях върви най-добре с Биомеханикс е. Всъщност е голяма блейка и се разсейва мн бързо ако види дете или животно🙄Почва да бърза и познай🤣

# 657
Все пак получих превод от 148лв, по точно 148,35лв. Как са изчислили точно тази сума ми е интересно.

# 658
По европейски проект била, фиксирана. Помощ във връзка с направени разходи за отопление и ток за изминалия зимен сезон...
По отношение на ходенето, на Коко му викам "кашкавалче" галено... не се пуска, за ръка уж върви, ама в един момент гъне в колената. Иначе се изправя от място и кляка без помощ. Не иска с обувки, има 3 чифта, продадох 4тия.

На площадката нещо не сме си на мястото сякаш, макар че на него много му харесва. И крещи много, поради което събираме много погледи, чувствам се неудобно и се усещам, че избягвам да ходим, като има повече хора. Такова си ми е, дразня се вече на подмятания от типа "певец ли ще си имате". Той не е спирал от 6-месечен, а и сега избиват 2 зъба едновременно.

# 659
Аз нещо не схващам, какво се случва с тези преводи, на 12 септември са ми преведени детските + някакви 205, 26лв (които аз мислех, че е тази помощ за отопление, но явно не), днес са ми преведени, тези 148 лв. Не схващам, какви тогава са тези 205 лв и от къде дойдоха. Да не би да има някакво изравняване на майчинство или нещо подобно? Някой има ли представа?

Общи условия

Активация на акаунт