Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 81

• 39 757
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
Да, досадно е ходенето за протоколи, здравната каса, пък после при личния лекар и тъй нататък. Аз от три години се чувствам вечно уморена и отпусната, без никаква енергия. Ще видим, като ги спра ще се подобри ли положението. За поставянето - личната ми лекарка ми направи първата инжекция и настоя да се науча сама да си ги слагам. За което съм ѝ благодарна, защото така си спестявам още едно разказване всеки месец.

# 151
Ea_, не очаквам да ѝ правят скенер изобщо. Било натоварващо?!?

Портът аз доколкото разбрах от д-р Дарданов стои поне 2 до 5 години....но е много затормозяващо да се прави промивка на 6-7 седмици.

А как да се проследи без образно изследване...Може би само ще ѝ правят ехо...на какво...на другата гърда, на коремни органи и малък таз?!?
Скоро ще има преглед от хирурга, която ѝ прави операцията, може би тя ще направи ехо.
   В коя болница е това проследяване,извинявам се ако е писано и не съм разбрала.През 2 месеца съм на диспансер Пкк,туморни маркери и рентген на бял дроб,а през 3 месеца ме викат на КТ.

# 152
Sisalber, Надежда! А ти къде си?

След твоя пост още повече се чудя какво да правя!?!

# 153
Sisalber, Надежда! А ти къде си?

След твоя пост още повече се чудя какво да правя!?!
   Аз,се лекувах в Плевен в Сърце и мозък.Мисля,че може да се премести в друга болница където ще я проследяват по-често и за нейно пък и ваше спокойствие.Не съм сигурна но първата или и втората година би трябвало на 3 месеца да има контроли.С годините стават на по-рядко.

# 154
На сестра ми в Панагюрище PET скенера беше 6м след лъче, а лъчето 3м след операцията (4м след химията).
Струва ми се малко прибързано да сменят диспансера, заради ненаправено образно изследване на 3тия месец Hands V По-скоро разговор с лекар кога и какво се очаква като прегледи, според състоянието и времето след тези стъпки.

Само пример: На PET скенер "ще светне", ако е много скоро след операцията, самата рана е с по-висок метаболитен индекси може да има фалшива тревога.
Ако е скоро след лъче и химия (те си знаят какви срокове според лекарствата и дозите), може да не светне нещо налично, защото са условно малко метаболитно активните клетки...
(поне това разбрах аз от разговор с лаборантите и млад лекар в PET скенера в Дървеница, докато обясняваха на пациент, който държеше веднага да се насрочи час... защо няма да е след две седмици, след...)

# 155
  • София
Да, и в Сити клиник не назначават Пет скенер скоро след операция, лъче и химия, 6 месеца трябва да са минали. КТ /обикновен скенер тоест/ обичайно там е през 3 месеца първата година, като диспансерни /среща с лекаря с кръвни с вкл. туморен маркер/ беше също през 3 месеца, тоест разминаваха се с 1,5 месеца двете - ту едното, ту другото.
Сега съм доста по-нарядко, даже не ходя на диспансерни, не виждам особен смисъл от тези кръвни, при мен туморен маркер нямаше и двата пъти повишение, а да вися половин ден за едни кръвни, които си пускам и в друга лаборатория нямам нужда.
Най-добре си попитайте лекаря какво следва и кога. Навремето на 1 стр. имаше описано какви прегледи/скенери кога се правят във всяка година на заболяването, по ЗК са назначенията.

# 156
  • Русе
Оливче, там си е таблицата с прегледите.

# 157
Здравейте,аз още чакам резултат от биопсията.Днес,като звънех ми казаха,че моята още не била почната от патолога.Голямо чакане,вече съжалявам ,че не се оперирах ,щях вече да знам и да чакам лечение.Оплаках ви се😂😂Но знам ,че вие ще ме разберете колко убииствено е чакането без нищо да правиш.
От скука пуснах изследвания,всичко в норма без да има на горни и долни границс.ПКК ,Суе,чернодробни и бъбречни,алкална ф..ТМ ми е 22.9 при норма 31.9,СУЕ-2 ,знам,че това нищо не значи,но си търся с нещо да се успокоявам докъто чакам.😥😥😥

# 158
  • Добрич
renji, спокойно, ще излезе хистологията.  Поначало става бавно, а и сезонът е отпускарски.

Добре е, че са ти хубави изследванията! Организмът ти е здрав и ще се справи по-бързо с предизвикателстава, които му предстоят.

# 159
Да ,според мен е точно заради сезона,иначе няма какво да се лъжем чисто технически макс за 5 работни дни,резултата може да е готов,но квото такова ,нищо не мога да променя.

# 160
Момичета, искам да попитам за професор Елена Александрова от Националната онкология на Дървеница. Какво ви е мнение, ако някой се оперира при нея. Появи ми се бучката по шева на оперираната гърда и искам да я махна и да направя биопсия. С нея съм от 5-6 г. Никой нищо не ми казва, но тя се увеличава и кара ме да се притеснявам.

# 161
Zoladex изписват и в шведско
Не знам къде на запад го отричат, но ако един гинеколог от многото, които посетих и в двете държави заради миоми, полипи и кръвоизливи се беше сетил да ми предложи терапия със золадекс заради естрогенна доминанстност нямаше да боря РМЖ днес

# 162
  • Русе
Ема,ако е Александрова която работи от години там, е много добра,както и Полихронов, не се чуди.

# 163
Александрова от Дървеница,май вече не работи там,поне така дочух,че вече е на друго място.Дали е вярно,нямам идея.А някой знае ли ,коя докторка е патолог там.

# 164
Ема,ако е Александрова която работи от години там, е много добра,както и Полихронов, не се чуди.
Пише в интернета, че работи в Националната онкология в Дървеница. Знае ли се, каква й е таксата за преглед? Дано да ми махне това уплътнение на шева, където е махната гърдата... Туморен маркер е в норма, но все се притеснявам като го пипам като камък е твърдо.

Общи условия

Активация на акаунт