1-ва АЕГ - тема 5

• 81 505
  • 700
  •   1
Отговори
# 510
  • София-Младост
В кой клас са тези проблеми и не виждам пречка да се напишат имената на учителите.
Иначе да, има практика да се сменят, но как точно ще се случат нещата...синът ми 11 клас, до сега май смениха 3 учители по МАТ, в момента вече са с този, дето си дава 5 минутки всеки час (името ми бяга в момента) и надявам се да няма повече смени. 

# 511
Здравейте,  знам, че много деца тук са се явявали за Кеймбридж сертификат, помните ли дали са им събирали телефоните на място, или трябва да отиде детето съвсем без телефон? Изпитът ще се проведе в Британския съвет.

# 512
  • София
Здравейте, и аз влизам в темата  с въпрос - дали случайно учителите са споделили с децата някакви онлайн ресурси за упражнение на диктовки за областен кръг на олимпиадата по английски? Специално ме интересуват аудиозаписи с диктовки на съответното ниво. Синът ми не се е справил добре на общинския кръг точно с диктовката, тъй като не е чувал добре диктуващия и темпото е било доста по-бързо от това на неговата учителка. Все пак се е класирал за областния и иска да наблегне точно на диктовките при подготовката.

# 513
  • София-Младост
В тази връзка кога е областния кръг?

# 514
На 22 февруари по спомени.

# 515
  • София
Здравейте! Имам близнаци, в 8 клас, които съм научила на отговорноост, дисциплинираност и отношение към знанието. До сега в две училища са били винаги на първите места във випуските си. С матурите се справиха брилянтно и ги приеха в 1АЕГ с доста по-висок бал от необходимият им. Но, тази година, в която се надявах поне първия срок да отдъхнат от динамиката, която системата с външното оценяване им наложи, за съжаление попаднаха в още по-голям водовъртеж. Освен отлични ученици децата ми от 8 години тренират колективен спорт и до сега успяваха да  играят на две възрасти, дори участваха в балканско първенство, а сега едва успяват да направят по 2 тренировки на седмица( принципно тренират 5 дни и 1 ден играят мачове) Безкрайната натовареност, която имат ме притеснява и се страхувам, че няма да издържат или по-лошото ще загубят интерес. Та на въпроса - такова ли е темпото и в другите паралелки на училището или са завишени изискванията само на нашия преподавател?

# 516
  • sofia
Оплаквате се от завишени изисквания ли? Очакванията Ви са били за лежерна програма? Ако спортът е приоритет, може би е трябвало да заложите на друго училище, въпреки брилянтните резултати.

# 517
Това е езикова гимназия,не спортна все пак.
Според мен при правилно разпределение на времето ,то за всичко ще стига,Разбира се при наредени преоритети.

# 518
при нас беше обратното - 8 клас беше хипер лежерен. просто късмет. 9 клас може да ви е по-различно.

# 519
Здравейте! Имам близнаци, в 8 клас, които съм научила на отговорноост, дисциплинираност и отношение към знанието. До сега в две училища са били винаги на първите места във випуските си. С матурите се справиха брилянтно и ги приеха в 1АЕГ с доста по-висок бал от необходимият им. Но, тази година, в която се надявах поне първия срок да отдъхнат от динамиката, която системата с външното оценяване им наложи, за съжаление попаднаха в още по-голям водовъртеж. Освен отлични ученици децата ми от 8 години тренират колективен спорт и до сега успяваха да  играят на две възрасти, дори участваха в балканско първенство, а сега едва успяват да направят по 2 тренировки на седмица( принципно тренират 5 дни и 1 ден играят мачове) Безкрайната натовареност, която имат ме притеснява и се страхувам, че няма да издържат или по-лошото ще загубят интерес. Та на въпроса - такова ли е темпото и в другите паралелки на училището или са завишени изискванията само на нашия преподавател?

Моето впречатление до тук е, че натоварването не е голямо, но явно зависи от паралелката. И тъй като моето дете не е много амбициозно и самостоятелно в ученето, притеснявам се, че няма да напредне достатъчно с езика и догодина ще срещне трудности, когато започнат да учат определени предмети на английски. Явно е до дете и конкретни преподаватели.

# 520
Абсолютно противоположни са ми впечатленията. Особено втората смяна е фийлс лайк перманентна ваканция

# 521
Мисля, че зависи от доста фактори, вкл. амбициите на детето. Моето е активен спортист и многократен шампион в индивидуален спорт. Повече от два пъти на седмица на тренировка рядко успява да отиде, защото все нещо има да върши. Но, седми клас успяваше по веднъж на една-две седмици. 😁 Моето впечатление е, че е доста по-лежерно от миналата година, а детето се обижда като му кажа, че няма достатъчно уроци и твърди, че са предостатъчно. 😁

# 522
  • София
Оплаквате се от завишени изисквания ли? Очакванията Ви са били за лежерна програма? Ако спортът е приоритет, може би е трябвало да заложите на друго училище, въпреки брилянтните резултати.

От нищо не се оплаквам и Вие няма как да знаете, но програмата с този наш преподавател по английски  е всичко друго, но не и лежерна. Исках  да чуя мнения и на други родители с деца в 8 клас, за да преценя какво се случва. Наясно съм къде са записани децата ми, както съм наясно, че нямат и минута лично време, което ме притеснява. Като родител на момчета, смятам, че спорта трябва да има място в живота на един тийнейджър, но това си е мое мнение. Вашето не ми беше от полза.

# 523
Моята дъщеря е по-голяма, но нито в 8 клас, който бе доста лежерен, нито нагоре е била натоварена. Напротив, имам чувството, че нищо не правят в училище

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 09:37 от jennyb

# 524
  • sofia

От нищо не се оплаквам и Вие няма как да знаете, но програмата с този наш преподавател по английски  е всичко друго, но не и лежерна. Исках  да чуя мнения и на други родители с деца в 8 клас, за да преценя какво се случва. Наясно съм къде са записани децата ми, както съм наясно, че нямат и минута лично време, което ме притеснява. Като родител на момчета, смятам, че спорта трябва да има място в живота на един тийнейджър, но това си е мое мнение. Вашето не ми беше от полза.
Очевидно се оплаквате. Не може да имате полза от всичко.

Общи условия

Активация на акаунт