1-ва АЕГ - тема 5

• 81 609
  • 700
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
Запознат ли е някой какъв е минималния бал, с който се взима стипендия за успех според новите правила на училището? На самият сайт виждам да пише 5, 50, но на няколко деца от класа на сина ми не е изплатена, въпреки че им е дадена декларация за попълване . Изисквало се да бъде 5.60. Аз обаче не откривам такава информация.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 19:11 от ng new

# 466
  • sofia
Проверете дали няма изискване за липса на закъснения и неизвинени отсъствия

# 467
  • София
Здравейте,моля за отзиви за паралелката АЕ/РЕ-дъщеря ми има желание да кандидатства тази година за нея..
Не бих искала да Ви разочаровам, но това е паралелката, в която 99% от децата влизат по случайност заради бала, който са изкарали като последна възможност за английска гимназия (най-ниският бал за 1АЕГ и 2 АЕГ), а не защото са избрали паралелката целенасочено.
В няколко випуска, за които аз имам информация, втч. и нашия, децата от тази паралелка завършиха с най-нисък среден успех от всички паралелки и бяха спрягани от учителите за най-недисциплинирания клас.
Предполагам, че липсата на мотивация да изучават РЕ също си е казала думата.
Дано директорът да направи вторият език избираем след 8-ми клас! Но тогава предполагам, че учителката по РЕ ще остане без работа. Споделям моето мнение по въпроса, дано някой да сподели и друга гледна точка.

# 468
Има такова изискване, но случаят не е такъв.
Проверете дали няма изискване за липса на закъснения и неизвинени отсъствия

# 469
Много ви благодаря,за мен е важна тази информация.Ще помислим тогава и за друго подреждане на желанията.

# 470
Много ви благодаря,за мен е важна тази информация.Ще помислим тогава и за друго подреждане на желанията.
Няма какво да го мислите! Ако детето иска руски, Първа АЕГ е едно от най-добрите места.
Познавам такива деца, които учат точно този език и те самите са го решили.
Просто влизат с малко по-нисък бал, защото езикът не е толкова желан като цяло, не за друго.

# 471
Моята дъщеря имаше бал за всички паралелки / и с втори немски, френски/, но си избра с руски, защото го беше учила като втори чужд в прогимназията, така че не е точно така да влизат деца с най-нисък бал само.
Не знам за предишните випуски, но сега в момента техният клас е според учителите най-добрият откъм дисциплина. На последната родителска всички ги хвалеха, включително госпожа Лозанова, която имат късмет да им преподава.
А госпожата, която преподава руски, е уникална, подготвя допълнително, на доброволни начала желаещите да научат повече, за олимпиади / миналата година имаше деца на националния кръг/, за двуезично състезание по превод, и за сертификат. Не съм и чула да са с най-нисък успех, миналата година без 2-3 деца всички взимаха стипендии за успех.
Тази година за стипендии се въведе нова точкова система и от успеха се приспадат неизвинените отсъствия по 10. Може затова да не достига. В школо в едно от съобщенията имаше качена заповедта как ще се точкува.

# 472
Много благодаря за коментарите,тя иска втори език руски,ще видим какъв ще е бала й,но към нея клони в момента..просто не иска немски и френски.Blush

# 473
  • София
Испанските паралелки са много добри, ако не иска немски и френски. Владеенето на два западни езика винаги е плюс.
MianaNia, имам предвид най-нисък среден успех на   матурата и и на дипломата при завършването. Тези “резултати” си бяха тенденция до преди 1 година, докато имах преки наблюдения.
Иначе не съм казала, че няма деца, за които РЕ да е първо желание, но нека обективно да погледнем, че не са повече от 3-4 в този клас.
Близки деца в 35-то, където РЕ е задължителен втори език, са се надигнали в 10-ти клас , че не искат да изучават руския като профилиращ предмет в 11 и 12 клас и директно са казали на директорката, че са в училището заради немския и френския. Отговорът е бил, че могат да си сменят профилите, но само, ако заедно с РЕ, откажат и основния си език.😳

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 12:00 от Skiorche

# 474
стипендиите за сефте са обвързани с отсъствия. за всяко неизвинено се сваля от успеха при изчисленията. така и супер отличен успех може да не вземеш стипендия, ако имаш много неизвинени отсъствия.

# 475
Синът ми е в тази паралелка, но е 8 ми клас и засега нямам много впечатления. Освен впечатлението от родителската среща от родители и учители, което е положително.

Синът ми искаше да е в паралелка с втори език немски или руски. Категорично отказа и не писахме испански и френски, за където му стигаше бала. Така че бих казала, че е по негово желание. Дали ще е доволен от избора си, предстои да разберем. Досега не е учил руски.

Това с приемните балове е доста относително за училища с близки балове и особено за отделните паралелки в една и съща гимназия. Според мен по-показателно е да се проверят тенденциите на резултатите от ДЗИ.

# 476
И за ДЗИ би било относително, ако учителите са различни, за да се сравнява нещо, базите трябва да са еднакви.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 13:28 от Tsugumi_

# 477
Благодаря отново на всички,ще следя темата и на пролет отново ще помоля за мнения.Ще бъда много благодарна на всички,тъй като     
 1 АГ е първото желание на детето.

# 478
стипендиите за сефте са обвързани с отсъствия. за всяко неизвинено се сваля от успеха при изчисленията. така и супер отличен успех може да не вземеш стипендия, ако имаш много неизвинени отсъствия.
Това безумие директорът ли го е измислил и преминало ли е гласуване на учителски съвет?

# 479
То не е безумно за мен, но не е честно,че не се знаеше предварително.
Винаги било в правилата, но сега реално го прилагат,разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт