1-ва АЕГ - тема 5

• 81 388
  • 700
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, във всички паралелки ли се учат всички разказвателни предмети на английски или има разлика? 3-ти и 4-ти профил, ако са от тях, на български ли се учат?
Благодаря Ви!

До 10 клас. Профилите в 11 и 12 клас не се учат на английски.

# 586
  • където и да е,само да не съм сама
Здравейте!
Паралелката с предприемачество нова ли е?
От описания учебен план не се ориентирам дали е по-икономически насочена или към ИТ?
Дали някой има допълнителна информация или наблюдения?

# 587
  • София
Здравейте!
От описания учебен план не се ориентирам дали е по-икономически насочена или към ИТ?

Най-вероятно в 8, 9 и 10 клас учат по същата програма, както езиковите паралелки. Просто фиксираните с ДПП 1ви и 2ри профил са Предприемачество и ИТ, вместо двата чужди езика. Профилите се учат всеки с 5 учебни часа седмично в 11 и 12 клас.
Но май имат часове "Предприемачество" като ИУЧ  в 10 клас за разлика от езиковите паралелки - сравнете учебните планове за 10 клас за езикова паралелка и за паралелка Предприемачество.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 11:03 от Magenta2022

# 588
Здравейте!
От 3 години е може би. Задължителните профили са Предприемачество и ИТ, другите два са по избор от списък.Предприемачество се учи през всичките години - от 8 клас.

# 589
  • София-Младост
И е по-икономически насочена отколкото към ИТ.

# 590
  • където и да е,само да не съм сама
Благодаря, момичета!

# 591
Здравейте,
Интересувам се от паралелката с френски в 1-ва английска. Ако има родители на деца ,които сега учат там или имат отзиви от познати, моля да споделят.

# 592
Здравейте, интересува ме паралелка АЕ+РЕ, дъщеря ми е приета ,моля за мнение на родители,чиито деца са там..

# 593
  • София
Здравейте,
Интересувам се от паралелката с френски в 1-ва английска. Ако има родители на деца ,които сега учат там или имат отзиви от познати, моля да споделят.
Здравейте, дъщеря ми завърши тази година и беше във едната френска паралелка.
Ако нещо конкретно Ви интересува, можете да ми пишете и на лични.

# 594
Моля за мнение и за учителите по руски език-детето ми имаше желание и я записахме в тази паралелка..

# 595
Моля за мнение и за учителите по руски език-детето ми имаше желание и я записахме в тази паралелка..
По руски език е една учителка, дългогодишен преподавател в гимназията. Моята дъщеря ще завърши с минимални знания по руски, но учителката се занимава допълнително с деца, които желаят и са стигнали много добро ниво на подготовка.

# 596
Благодаря,първо желание на дъщеря ми е ,дано да е направила правилен избор.

# 597
Здравейте, може ли родители на завършащи деца да споделят накъде се насочват те за следване - към кои страни и дали училището помага с информация и ресурси. Помня, че мои връстници от 90-те масово отидоха след АЕГ да учат в САЩ, и то със стипендии. Естествено, времената се менят и не е същото, но ако може да споделите.

# 598
  • София
Здравейте, може ли родители на завършащи деца да споделят накъде се насочват те за следване - към кои страни и дали училището помага с информация и ресурси. Помня, че мои връстници от 90-те масово отидоха след АЕГ да учат в САЩ, и то със стипендии. Естествено, времената се менят и не е същото, но ако може да споделите.
Около нас всички деца ще следват в БГ. Не познавам завършващ ученик от училището, който ще ходи в чужбина да учи.
Сигурно има такива, но според мен са малко.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 11:30 от jasmin tisane

# 599
Доколкото знам, от класа на моето дете около 6-7 деца ще учат в чужбина - Америка, Испания, Великобритания.

Общи условия

Активация на акаунт